Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
22.4.12 13:16

Já vám tak závidím,že si vaše děti hrají nějak smysluplně…co já bych za to dala… Eda tak maximálně hračky zkoumá - prohlíží si,rozhazuje. Když si hraju s ním a podávám mu tvary a přímo ukážu kam to dát tak to tam nějak strčí - teda kromě hvězdičky - to nějak nedává… On by spíš pořád chodil,nebo jezdil s autíčkem po všem možném… Jako člověk je smířený s tím že má ment.postižené dítě,ale v našem státě… Nikdo vám neřekne jak ho mentálně podporovat…Na neurologii mi doktorka akorát řekla,že je na max. 11 měsíců..Ale,že by poradila jak ho stimulovat? :cert: Hrát se s ním moc nedá…on spíš vydrží třeba jedno kolo vkládání a pak už jde od toho. A nebo se vzteká,že si se mnou vůbec nechce hrát…Tak jak ho má pak člověk učit… Nebo s mluvením… Učila jsem ho ať ukáže na strom a auto…on to ví,ale prostě neukáže… Nebo resp. ukázal jednou a tím to hasne…prostě nechce… Ve světě existují střediska do kterého vás „dají“ po narození post. dítěte,ale tady ??? Co si člověk nenajde,to nemá… Nebo je to tak daleko,že bez auta bohužel…
Omlouvám se,ale nějak jsem se potřebovala vykecat… A tak to nějak na mě přišlo s tím,že má tolik hraček a stejně si s něma nehraje jak má… Třeba včera dostal od mojí ségry nákupní vozík (furt před sebou něco tlačí,tak jsem si říkala,že by se mu to mohlo líbit…) no a on si ho převrátil vzhůru nohama a studuje kolečka - furt - už od včera-ukázala jsem mu co s tím má dělat,ale stejně ho převrátil a dál zkoumal :lol: Jako já jsem ráda,že je takový zvídavý…ale už by z té fáze mohl popojít dál k nějaké smysluplné hře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.4.12 13:18

@pomeranca Krásná profilovka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
22.4.12 13:29

Broki: díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.4.12 14:16
@Flyingfrog píše:
Bruni: Jo a to rození. I když to byla nakonec vyvolávačka, tak jak jsem se toho bála (četla jsem obvykle jen samé nepěkné příběhy), tak fakt dobrý. Za 12h od tablet byla Stela na světě. No jasný, bolelo to, mluvila jsem jak dlaždič, ale zvládnout se to dalo (epidurál jsem kategoricky odmítla).
Teď teda doufám v jiný porod, jakože se rozjede pěkně sám a já do porodnice přijedu tak maximálně na zatlačení. :-)Jo a holky, poraďte prosím. Cokoliv za hry a hračky pro zhruba takové dítě jako je Stela… Já vím, že chtít po ní soustředění na jednu věc nějakou delší dobu je na zbytečné, je malá. No ale já už nevím, s čím si s ní hrát. Když se naučila vkládat správně tvary do vkládací kostky, nezájem, to samé vyřezávané tvary čísel a zvěře, už to umí dát skoro po slepu, pozná barvy, takže do takové farmy nastrká správně klíče, v zadní části případně zvěř ke správnému jídlu a nazdar, nebaví ji to, když už to umí. Má zatloukadlo, takové ty dřevěné kroužky z IKEA (vypadá to jako maják), to ji tak moc nebere, když ví, jak na to. Baví ji knížky, to jo, říkadla, ale mám pocit, že i těch 20 knih, co máme doma, jí už nestačí. Sem tam si čmárá na papír (u toho si předříkává ty barvy)… Samozřejmě dovoluju krámovat, to si vyndá jen to, co chce a dál nezájem, sem tam něco vysype (a pak se o to přeráží)… Má i dřevěné kostky, se kterými se dá něco málo postavit, hudební knížku. Pár aut (ty se nejlíp posílají pod nočníkem :cert:). Kdybyste měly tip na nějakou hru nebo hračku, tak prosím napišteeee.

Duplo, naprosto univerzální hračka pro všechny věkové kategorie, naučí se na ní spoustu věcí, procvičí prostorovu představivost, zručnost, trpělivost…

Jinak to mám s dětma jako ty, taky jsem po nich nikdy netoužila jako po „smyslu života“, prostě mi jen přijde nějak normální je mít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.4.12 14:23
@Brokianaa píše:
Já vám tak závidím,že si vaše děti hrají nějak smysluplně…co já bych za to dala… Eda tak maximálně hračky zkoumá - prohlíží si,rozhazuje. Když si hraju s ním a podávám mu tvary a přímo ukážu kam to dát tak to tam nějak strčí - teda kromě hvězdičky - to nějak nedává… On by spíš pořád chodil,nebo jezdil s autíčkem po všem možném… Jako člověk je smířený s tím že má ment.postižené dítě,ale v našem státě… Nikdo vám neřekne jak ho mentálně podporovat…Na neurologii mi doktorka akorát řekla,že je na max. 11 měsíců..Ale,že by poradila jak ho stimulovat? :cert: Hrát se s ním moc nedá…on spíš vydrží třeba jedno kolo vkládání a pak už jde od toho. A nebo se vzteká,že si se mnou vůbec nechce hrát…Tak jak ho má pak člověk učit… Nebo s mluvením… Učila jsem ho ať ukáže na strom a auto…on to ví,ale prostě neukáže… Nebo resp. ukázal jednou a tím to hasne…prostě nechce… Ve světě existují střediska do kterého vás „dají“ po narození post. dítěte,ale tady ??? Co si člověk nenajde,to nemá… Nebo je to tak daleko,že bez auta bohužel…
Omlouvám se,ale nějak jsem se potřebovala vykecat… A tak to nějak na mě přišlo s tím,že má tolik hraček a stejně si s něma nehraje jak má… Třeba včera dostal od mojí ségry nákupní vozík (furt před sebou něco tlačí,tak jsem si říkala,že by se mu to mohlo líbit…) no a on si ho převrátil vzhůru nohama a studuje kolečka - furt - už od včera-ukázala jsem mu co s tím má dělat,ale stejně ho převrátil a dál zkoumal :lol: Jako já jsem ráda,že je takový zvídavý…ale už by z té fáze mohl popojít dál k nějaké smysluplné hře…

To, že ho nebaví různé vkládačky atd. a jen by jezdil autem – to měl syn od sousedky donedávna (4 roky) stejné a to nemá diagnózu :lol: Prostě ležel na zemi, jezdil si před očima autem a zasněně to pozoroval. Co mu třeba koupit takovou tu dřevěnou vláčkodráhu z Ikei? Nebo třeba tabuli a křídy nebo velký papír a tlusté fixy, aby se mu to dobře drželo a nebylo to takové „nimrání“ jak s obyč pastelkama a malým papírem? Nebo třeba různé aktivity ala montesori – přesypávání či přendávání různé směsi fazolí, kuliček a dalších drobných předmětů, přesívání krupice sítkem… Mrkni sem – http://www.vedomematerstvi.cz/…-pedagogice/.

A určitě bych se intenzivně sháněla po nějaké pedagogicko-psychologické podpoře, někoho, kdo má fakt zájem a pomůže ti vybrat aktivity Edíkovi na míru a hlavně kdo by ho nesrovnával s jinými dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
22.4.12 14:23

@Brokianaa
no, podle toho co píšeš, jsem na tom s Honzíkem naprosto stejně a to žádné postižení snad nemá :nevim: jo a neřekl ještě ani slovo :nevim: zato je šikovnej manuálně - takový to vkládání, skládání, kostky, lego - máme tedy neorginál - takový to velký, čudlíky všeho druhu, šroubuje žárovky a nedávno odšrouboval tátovi i špunt z demižonu - štěstí že mu to nevylil ;)
moje mamka kdysi pracovala ve stacionáři pro postižený děti, se jí můžu zeptat, jestli jsou nějaký materiály ke stimulaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.4.12 14:32

@analoja @ivuska.h Holky moc děkuji,na stránky kuknu… On navíc jak teď začal chodit tak je ještě víc roztržitý…a chce jen chodit… Ono asi to je i tím,že je to kluk…Ono to ty kluky asi tak moc nebaví… Já jen bych nerada něco zanedbala,ale zároveň ho nechci nutit do něčeho co nechce… analoj-pokud by mamka zavzpomínala čím rozvíjet děti s DS v jeho věku,tak pisni SZ - budu moc ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.4.12 14:35
@Brokianaa píše:
@analoja @ivuska.h Holky moc děkuji,na stránky kuknu… On navíc jak teď začal chodit tak je ještě víc roztržitý…a chce jen chodit… Ono asi to je i tím,že je to kluk…Ono to ty kluky asi tak moc nebaví… Já jen bych nerada něco zanedbala,ale zároveň ho nechci nutit do něčeho co nechce… analoj-pokud by mamka zavzpomínala čím rozvíjet děti s DS v jeho věku,tak pisni SZ - budu moc ráda…

Rozdíl mezi klukem a holkou je fakt velký, aspoň u nás. Ondra je totální mimoň, venku si sedne někde do příkopu a tam si probírá kameny nebo jen tak mlátí klackem o zem :lol: To Klárka nikdy nedělala, ona si hrála tak intelektuálně a opatrně, kdežto on spíš tak do něčeho mlátit, popelit se v hlíně nebo písku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
22.4.12 14:50

jo, hlína, písek, kamínky - to je taky naše oblíbená zábava - kamínky máme i na balkoně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.4.12 14:52
@ivuska.h píše:
Rozdíl mezi klukem a holkou je fakt velký, aspoň u nás. Ondra je totální mimoň, venku si sedne někde do příkopu a tam si probírá kameny nebo jen tak mlátí klackem o zem :lol: To Klárka nikdy nedělala, ona si hrála tak intelektuálně a opatrně, kdežto on spíš tak do něčeho mlátit, popelit se v hlíně nebo písku…

Jj,to je přesně ono :palec: Ono tady jak píšou holky co jejich děti umí tak to jsou spíš maminky holčiček… No teď se mi ten můj lump po dvou hodinovém skákání v posteli (pokus o uspání) rozhodl,že mi rozebere pračku - díkybohu za dětskou pojistku…jinak bych snad nedoprala… :-) No to je jeho velká zábava :-) A jak to ždímá… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
22.4.12 14:53

Hračky - u nás nezájem o vkládačky, o Duplo, o kostky - u nás vede knížka kde se staví puzzle (6ks na stránce), knížka je o zvířátkách samozřejmě, jiné by jí nebavily.

Pak cokoliv s motivem Krtečka - puzzle Krtečka 12 dílků (věk 3+) staví bravurně, dále máme dřevěné kostky pexeso s Krtkem - pexeso nehrajeme ale v hromádce kostek hledáme dvě stejné kostičky a dáváme je bokem.

Knížky, knížky, knížky - jakékoliv, hlavně ať jsou tam zvířátka (momentálně je nadšená z této http://www.patro.cz/…5416609.html?… - je to teda už papírová knížka, takže neustále upozorňuju jak se k ní má chovat, netrhat a tak, ale je tam tolik zvířátek že malá je nadšená).

A pak panenky - přebalovat do plínek, koupat ve vaničce, vozit v kočárku.

• Citovat
  • Upravit
5502
22.4.12 14:55

@analoja Jé,to je fajné :-) My tu máme šutříků na příjezdové cestě :-))) Už se těším až nebudu muset oblíkat a budem moct vyrazit na zahradu víckrát za den… No i když ono je stejně nejhorší to obouvání-kor když to máme čtyříkrát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.4.12 14:57
@PetkaK píše:
Hračky - u nás nezájem o vkládačky, o Duplo, o kostky - u nás vede knížka kde se staví puzzle (6ks na stránce), knížka je o zvířátkách samozřejmě, jiné by jí nebavily.

Pak cokoliv s motivem Krtečka - puzzle Krtečka 12 dílků (věk 3+) staví bravurně, dále máme dřevěné kostky pexeso s Krtkem - pexeso nehrajeme ale v hromádce kostek hledáme dvě stejné kostičky a dáváme je bokem.

Knížky, knížky, knížky - jakékoliv, hlavně ať jsou tam zvířátka (momentálně je nadšená z této http://www.patro.cz/…5416609.html?… - je to teda už papírová knížka, takže neustále upozorňuju jak se k ní má chovat, netrhat a tak, ale je tam tolik zvířátek že malá je nadšená).

A pak panenky - přebalovat do plínek, koupat ve vaničce, vozit v kočárku.

Chceš mě nasr…at,že? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak to čtyřikrát myšleno jako boty a ortézy…Ne,že jsem zhnilá obout sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
22.4.12 14:59

@Brokianaa S čím?

• Citovat
  • Upravit
5502
22.4.12 15:09

Pár příspěvků zpátky řeším jak vám závidím jak máte šikovné děti a ty mi tu pak vypíšeš co všechno umí :cert: Ale dělala jsem si srandu…Já vím,že odepisuješ Fly… :lol: Jen to dobře sedlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure