Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
já tak týden látkuju v noci s tou nejmenší (desetitýdenní)- a celkem pohoda - na kojení se budí teď tak 1-2×, tak v noci nejdřív přebalím a pak kojím a usne v pohodě (ve dne to dělám obráceně)jo a dnes první noc bez přebalení - naimpregnovala jsem vlňáky a vydržela od devíti večer asi do šesti do rána
a chystám se i se i se starším, ale to už dám radši pod prostěradlo nepromokavou podložku a uvidím, jak se to osvědčí ![]()
@j. Doe píše:
Já v noci preferuju spící dítě, jelikož moje starší opravdu spaly krásně. Starší dal od 3.týdne 8-10hod. souvislého spánku, mladší se budil jednou kolem druhé ráno, potom spal do 7-9 hod. Oba v noci rozbalení vyrušilo a vzbudilo, takže jsem nepřebalovala (naštěstí nekakali). Jestli bude třetě spáč, radši nechám spát než rozbalit, rozdráždit a trhnout noc. Jestli zvládne být spáč s látkovkou, tak prima, jestli spáč nebude, bude to fukA s tím „párečkem“, já myslím, že šanci máš
U mě všichni s druhým tipovali holku, že jako jiná pleť, jiné bříško, jinak nevolnosti a tak, no, byl to kluk jak buk, tak jsem se smála pod vousy
Já ze začátku přebalovala vždycky před kojením, což bylo možná vlastně tak do půl roka? A právě i v té době jsem zkoušela látkovat na noc. No uvidím. ![]()
Jako málokdo mě viděl, tak prostě píší kluka hlavně kvůli tomu, že doma je holka.
Ale dostala mě tchýně, řekla, že geny degenerují, nám je přes 30, takže na nějakého kluka nemám šanci, že holčičí jsou lepší.
![]()
@Flyingfrog píše:
Ale dostala mě tchýně, řekla, že geny degenerují, nám je přes 30, takže na nějakého kluka nemám šanci, že holčičí jsou lepší.![]()
Já jsem přebalovala před kojením jen prvního a jen chvíli, oni byli strašně netrpěliví a hrozně plakali, takže po koju se přebalovalo líp a v klidu. Ale zase se prostě probudili. Naštěstí oba v noci celkem málo vylučovali (proti dnu), takže to jednorázovka v pohodě vzala a to tam bylo i to první ranní čůrání po probuzení, to byla vždycky darda.
Ale to, jestli vydrží látkovku, jsem myslela hlavně kvůli těm opruzeninám. Noc v látkovce nezvládl ani jednou ani jeden, i při přebalování, byli strašně zpruzení. Mně by stačilo, kdybychom zvládali den, to bych s jejich kůží brala jako velkou výhru samo o sobě ![]()
@rosslyn píše:
Já mám doma spoustu barev, ale chybí mi právě bílá a černá:) Ale @Flyinfrog má pravdu, ty barevné anavy by měly být do barvy stím sucháčem. Když už ladí ty patenty
No jo, to by bylo hezké, jenže minima na zakázkové barvy u suchých zipů jsou děsná, něco jako 10 kilometrů od barvy nebo tak ![]()
@Kdoule píše:
Holky, jsem teda moc velká idealistka, když si myslím, že budu látkovat hned z porodnice?Tedy kluci krásně v noci spali, tak počítám, že noční jednorázovku budu odbourávat podle situace, ale jinak si myslím, že je potřeba tu kůžičku zvykat co nejdřív, v létě navíc bude snadný rozbalovat… Jen jestli si to moc nemaluju, když vás čtu, jak jste první látkovaly po šestinedělí nebo dýl…
Já teda budu mít doma oba velký kluky (prázdniny), takže vaření praní a tak bude, ale jinak bude mímo spíš jako jedináček, myslela jsem, že z porodnice nasadím látkovou a pojedem…
Nejsi, Jula i Ondra by bývali byli látkovaní od narození, ale vadilo mi, že jim to leze do pupíku, chtěla jsem, aby byl pahýlek v suchu. Takže dostali látku až někdy od 5. dne nebo kdy jim to odpadlo, už si nepamatuju přesně… Ale J. má teda na noc hnusku ![]()
@Flyingfrog píše:
To budu jediná, komu staré neprotekly?Já bych klidně brala i tu starou, ale ruší mě tam ten bílý sucháč a patentky zase nechci, když budou.
Nejsi, já je dávám na J. i O. bez problémů ![]()
Páreček taky nesnáším, naštěstí už ho nemáme
![]()
@ivuska.h píše:Páreček taky nesnáším, naštěstí už ho nemáme![]()
My naštěstí tím, že máme dva kluky, nejsme „párečkem“ obtěžováni, ale jinak lidi automaticky říkají - tak holka, žejo. Štve mě to taky, protože mimi bylo překvapení a rozhodně ne nějaké úsilí konečně o holčičku. Jsem tedy moc ráda, že je to holčička
, ale já bych byla úplně stejně ráda za kluka, cítím se být vyloženě klučičí máma. Takhle se budu spoustu věcí určitě učit, vztahy máma-dcera jsou podle mě náročnější než máma-synek, ale budu se učit moc ráda ![]()
@ivuska.h píše:
Nejsi, Jula i Ondra by bývali byli látkovaní od narození, ale vadilo mi, že jim to leze do pupíku, chtěla jsem, aby byl pahýlek v suchu. Takže dostali látku až někdy od 5. dne nebo kdy jim to odpadlo, už si nepamatuju přesně… Ale J. má teda na noc hnusku
Já si s noční plínou hlavu nelámu, když zvládneme bez pruzení den, budu spokojená až na půdu. Noc by byl bonus, který dopředu ani tajně nepromýšlím
S pupíčkem se uvidí, ony dřív nebyly žádné hnusky, které by přes to taky nebyly, teď jsem koukala, že se dají přes lékárnu sehnat Bella Happy, tak taky uvidíme. Prvnímu pahýlek neodpadl vůbec, dr. ho musela při kontrole asi 12.den odkroutit, pořád za kousíček držel…
@Kdoule píše:![]()
![]()
Já jsem přebalovala před kojením jen prvního a jen chvíli, oni byli strašně netrpěliví a hrozně plakali, takže po koju se přebalovalo líp a v klidu. Ale zase se prostě probudili. Naštěstí oba v noci celkem málo vylučovali (proti dnu), takže to jednorázovka v pohodě vzala a to tam bylo i to první ranní čůrání po probuzení, to byla vždycky darda.
Ale to, jestli vydrží látkovku, jsem myslela hlavně kvůli těm opruzeninám. Noc v látkovce nezvládl ani jednou ani jeden, i při přebalování, byli strašně zpruzení. Mně by stačilo, kdybychom zvládali den, to bych s jejich kůží brala jako velkou výhru samo o sobě
Jej, to já jsem mohla přebalovat v klídku před kojením, ona byla v tomto celkem trpělivá. A látku jsem přebalovala, takže opruzenina nehrozila.
@ivuska.h píše:
No jo, to by bylo hezké, jenže minima na zakázkové barvy u suchých zipů jsou děsná, něco jako 10 kilometrů od barvy nebo tak
Aha, tak to já si teda pak vezmu černou s bílým zipem.
Vidíš, to mě vůbec nenapadlo, že asi těžko jde koupit pár metrů. ![]()
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Víme pohlaví
A prudí tě lidi s párečkem? Mě to tak točíííííííí.
Jo a psala jsem známé (no dřív to byla kamarádka a pak nějak vztahy ochladly, asi mám špatnou auru
), že čekáme na její narozky druhé, tak mě dostala, že oni třetí. ![]()
@Flyingfrog píše:
Jej, to já jsem mohla přebalovat v klídku před kojením, ona byla v tomto celkem trpělivá. A látku jsem přebalovala, takže opruzenina nehrozila.
Já jsem látku přebalovala v té nejhorší fázi po 10-15min, denně i 30× a víc, ale opruzeniny to nezlepšovalo ani o píď
V noci by tohle logicky nešlo, nejen kvůli mně, ale dítě bylo vysílené už tím, že se nevyspalo přes den, takže buď bude kůže snášet rozumné přebalování v látce, nebo prostě budou hnusky. Ale noc prostě neřeším a je pravda, že dlouhodobý projekt přebalování 30×denně zavrhuju taky, už jsem si to vyzkoušela a je to podle mě ještě tak možný s prvním dítětem, jinak to není k životu vůbec.
@Brunifid píše:
Co vám vadí na párečku? Mne to nechává v klidu
To slovo mi vadí.
Že budu mít případného kluka a tím pádem od obojího pohlaví jeden vzorek, to mi nevadí.
Ale předpoklad těch lidí, že toužím po „párečku.“
@Flyingfrog píše:
To slovo mi vadí.Že budu mít případného kluka a tím pádem od obojího pohlaví jeden vzorek, to mi nevadí.
Ale předpoklad těch lidí, že toužím po „párečku.“
Mám to stejně. A když jsem porodila druhého syna, vadilo mi ještě víc, že mi spousta lidí potom říkala - tak musíte ještě jednou , příště to vyjde
Já jsem o „páreček“ neusilovala nikdy a dítě kvůli pohlaví jsem mít nechtěla.