Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@PetkaK píše:
@zelazuzu Ten bryndák jste dostali od obce? http://www.mojetehotenstvi.cz/…ooc-chutnaji - My máme totiž stejný pro malou, jen jiný název města.Kdoule - ne že bych jich měla málo, ale já reagovala na Zuzku, že psala, jak se s těma plínama muchlovala, jak jsou parádní a jak se těšila. Ale s 12let starýma čtvercema se moc muchlovat nedáa tak nějak jsem stále nevěřila tomu že látkování propadnu.
- no jo, naše borůvkové fotečky..Jo, ten bryndáček máme od obce, dostali jsme ho na vítání občánků.
Hele já se náhodou muchlala i s 20let starýma čtvercama
..Když jsou totiž nažehlené a naskládané do komínku, tak to je taky pěkný pohled ![]()
@zelazuzu , VV bude investice, protože je našiju z bambus. flanelu, ve vel.S. Měla jsem hrozný průtokáče (jsem dobře kojná), tohle bude určitě stejný. Ty klasický jsou hrozně hrubý a já nemám sušičku, do těch se neodvažuju.
Jinak nejde o investici prvořadě (i když mimi bude poslední), ale o to, že u obou bylo po látkování dřív, než skončilo šestinedělí, takže vložené peníze a vyhozené peníze, to je ten rozdíl… Min. výbavičku jsem prakticky celou rozdala, teď mi to mrzí, ale třetě se nepředpokládalo, nanovo to zase malý peníz není. Když ty výsledky byly 2× tak tristní.
Jinak s registrací, vidíš, dík, já jsem na to už nějak zapomněla
Ono mě to drží trvale přihlášenou, vůbec žádné upomínky, že je něco jinak, tak jsem trochu zamrzla. Ale jestli je to tím, že občas něco nevidím, to nevím… to by bylo divný, ne? Čtení by mělo fungovat všem stejně… ![]()
@PetkaK , aha, já to předtím pochopila jakože byl kvůli tomu pomalejší rozjezd. Ale jak píšu, ňuchmání je u mě spíš podmíněný faktem, že je to zadečku příjemný, ten vzhled je až dost za tím
A jestli to bude na mimoušovi obří, to se uvidí, moje děti měli na šestinedělní kontrole ze svých 3,10kg přes 6 kg oba, dna týdny po porodu 4,5kg… ony jsou ty změny proporcí potom tak rychlý, že člověk ani nemrkne. Jednorázovky 2-5 nám byly malý hned z porodnice a 3-6 se myslím lámaly kolem měsíce, takže já bych si zásoby nevytvářela určitě - minule jsem rozdávala i jednorázovky, co bylyl malé dřív, než jsme je otevřeli (a to byly jen dárky,ne zásoby) ![]()
Mam taky bilou anavku (s barevnyma usima), ale to je jedina, kde mam na pul fleky
Takze ja uz bych plinku s bilym PULem nevzala ![]()
@Anielkha píše:
Mam taky bilou anavku (s barevnyma usima), ale to je jedina, kde mam na pul flekyTakze ja uz bych plinku s bilym PULem nevzala
jako fleky na tom pulu? Jak se it to povedlo?
@alchemilka píše:
Fly, je moc hezká![]()
a jakou máš s ní zkušenost? neprovlhává? nebo jako každá AIO?
No mám tuhle novou anavu vyzkoušenou poprvé, ale neprovlhlo nic. Ale mně neprovlhávají ani ty staré. Protekla jednou, protože jsem to dala špatně kolem nožek.
Holky, vždyť jedna černá je u ivušky. Nebo vy toužíte po patentkách? ![]()
@Flyingfrog píše:
No mám tuhle novou anavu vyzkoušenou poprvé, ale neprovlhlo nic. Ale mně neprovlhávají ani ty staré. Protekla jednou, protože jsem to dala špatně kolem nožek.Holky, vždyť jedna černá je u ivušky. Nebo vy toužíte po patentkách?
Jo, jenže to je ten starý protékací typ
a navíc bez potisku..
Kdoule: Já začala látkovat druhý den po příchodu z porodnice. A měla jsem jen čtverce a PULky. Pak jsem přešla na vázací disanu s vkládačkou a vlňáky, po čase zase novosklad a PULky a pak novosklad a fleecáčky. Vlastně první objednávku, co jsem dělala u ivušky, byla Suela, červený velur a oranžové fleecáčky. ![]()
Víc kalhotkovek bylo až později.
S druhým dítětem pojedu v tom, co mám osvědčené, akorát místo PULek dám rovnou fleec a nebo vlnu. ![]()
Holky, co čekáte druhé dítko, víte pohlaví? Já si to tentokrát říct nenechala a skoro všichni tipují kluka, prý abychom měli změnu a nebo rovnou napíšou „páreček“. Omg, jak já tohle slovo nesnáším. Just doufám, že to bude holka.
@zelazuzu píše:
Jo, jenže to je ten starý protékací typa navíc bez potisku..
To budu jediná, komu staré neprotekly? ![]()
Já bych klidně brala i tu starou, ale ruší mě tam ten bílý sucháč a patentky zase nechci, když budou. ![]()
@Flyingfrog píše:
To budu jediná, komu staré neprotekly?Já bych klidně brala i tu starou, ale ruší mě tam ten bílý sucháč a patentky zase nechci, když budou.
No jediná určitě nebudeš - to by se Easy asi tak neprodávaly a nebyly by tak oblíbené, ale je nás takových víc komu kolem nožiček protékala, aniž by ty vkládačky byly nacucané - já spíš právě nechápu, že někomu neprovlhala. U mě to 100% nebylo tím, že bych ji špatně nasazovala, já jsem na to pedant, tam prostě nasákla ta bambusová vrstva na kalhotkách a začalo to vzlínat i přes dobře zarolovaný PUL na oblečení. Teď s tím flísem mi toto udělá až když už je plína durch, což už ale udělá každá AIO, takže pohoda
. Dřív stačilo fakt málo aby to proteklo ![]()
@zelazuzu píše:
No jediná určitě nebudeš - to by se Easy asi tak neprodávaly a nebyly by tak oblíbené, ale je nás takových víc komu kolem nožiček protékala, aniž by ty vkládačky byly nacucané - já spíš právě nechápu, že někomu neprovlhala. U mě to 100% nebylo tím, že bych ji špatně nasazovala, já jsem na to pedant, tam prostě nasákla ta bambusová vrstva na kalhotkách a začalo to vzlínat i přes dobře zarolovaný PUL na oblečení. Teď s tím flísem mi toto udělá až když už je plína durch, což už ale udělá každá AIO, takže pohoda. Dřív stačilo fakt málo aby to proteklo
Fakt zajímavé, já tenkrát byla pekelně naštvaná, že mi protekla, tak jsem si pak znova četla, jak s nima a když jsem vždycky zarolovala, tak dobrý. A dáváme je s chlapem vždycky na ven, kde jsme dlouho, leckdy i sedí v kočáře a dobrý.
Je teda fakt, že mi takhle minule provlhla poprvé POP Inka.
A jsou i po několikerém vyprání ty s fleecem tak heboučké? ![]()
Jo a s dítětem číslo dva se chystám i na noční látkování. S dítětem číslo jedna jsem to vydržela asi jen 2 měsíce. ![]()
@Flyingfrog píše:
To budu jediná, komu staré neprotekly?Já bych klidně brala i tu starou, ale ruší mě tam ten bílý sucháč a patentky zase nechci, když budou.
Mne taky neprotekaly… ![]()
@Flyingfrog píše:
Jo a s dítětem číslo dva se chystám i na noční látkování. S dítětem číslo jedna jsem to vydržela asi jen 2 měsíce.
Já v noci preferuju spící dítě, jelikož moje starší opravdu spaly krásně. Starší dal od 3.týdne 8-10hod. souvislého spánku, mladší se budil jednou kolem druhé ráno, potom spal do 7-9 hod. Oba v noci rozbalení vyrušilo a vzbudilo, takže jsem nepřebalovala (naštěstí nekakali). Jestli bude třetě spáč, radši nechám spát než rozbalit, rozdráždit a trhnout noc. Jestli zvládne být spáč s látkovkou, tak prima, jestli spáč nebude, bude to fuk ![]()
A s tím „párečkem“, já myslím, že šanci máš
U mě všichni s druhým tipovali holku, že jako jiná pleť, jiné bříško, jinak nevolnosti a tak, no, byl to kluk jak buk, tak jsem se smála pod vousy ![]()
Předchozí bylo ode mě, pardon, teprve teď se mi podařilo zaregistrovat…