Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zelazuzu ty popngro jsou kapsový? Z toho obrázku to chápu že ne a já nemám sušičku tak jak dlouho to schne bez sušičky?
ty vkládačky se teda dávají jen navrch nebo na ně jsou třeba nějaké patentky?
@loka píše:
Zelazuzu ty popngro jsou kapsový? Z toho obrázku to chápu že ne a já nemám sušičku tak jak dlouho to schne bez sušičky?ty vkládačky se teda dávají jen navrch nebo na ně jsou třeba nějaké patentky?
Nejsou to kapsovky, ale schnou rychle. Sací jádro mají z mikrovlákna a jen přídavnou vkládačku bambusovou a mikorvláknovou, takže ohledně schnutí jsou v pohodě. A vkládačky jen položíš na plínu.
A barvičky josu teda ta zelená, modrá a žlutá tuším že tam byla? ![]()
@loka píše:
A barvičky josu teda ta zelená, modrá a žlutá tuším že tam byla?
Posílám odkaz do SZ. Jelikož to bude odkaz na můj e-shop, tak ať nedostanu naliskáno od adminů ![]()
Kdoule, můžu se zeptat, tys zkoušela látkovat dvě děti a u obou to nešlo kvůli opruzeninám?
Jinak já jsem mladšího látkovala hned jak jsme dorazili z porodky, už tam jsem se nemohla dočkat, až mu budu moct dát na tu krásnou jemnou kůžičku látkovou plenu a ne ten hnus
Nejsem zarytý odpůrce papírovek, používám je na noc a do města, ale prostě na to novonarozené miminko mi to přišlo hrozně barbarský dávat mu papírovou (igelitovou
) jsem magor no
je to jen o pocitu
Dělají to miliony a maminek a žádný zlý pocit z toho nemají ![]()
Když slyším slovo páreček, hned si ho představím s hořčicí a křenem…
@Flyingfrog Jo prudí, slovo je to pravda divné, dokážu si páreček představit k jídlu ale jinak ne ![]()
Páreček mi taky evokuje párek s hořčicí. A ten předpoklad, že musím toužit po jednom kusu od každého pohlaví… Mě to bylo jedno, co budeme mít, zpětně jsem ráda, že máme obojí ![]()
Jinak Klárka má zánět zvukovodu, prý velmi nezvyklé u dětí, nevím, jak k tomu přišla… Stěžovala si na bolest ucha, ale ne nijak dramatickou a pak jsem jí tam posvítila baterkou a viděla jakýsi bílý špunt, tak ji manžel vzal na ORL, máme výborného doktora. Prý tam ale ječela jak smyslů zbavená, zejména od chvíle, kdy doktor vytáhl velkou stříkačku, aby jí to vypláchl, prý ječela cosi jako „bude téct krev“
No takhle to zní vtipně, ale chudák děcko, přitom se jí to snažili vysvětlit… Nakonec ji sotva udrželi (manžel a sestra). Odcházela prý už v klidu.
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Jo prudí, slovo je to pravda divné, dokážu si páreček představit k jídlu ale jinak ne
Přesně, páreček k jídlu, ale jako děti? ![]()
@alchemilka píše:
Kdoule, můžu se zeptat, tys zkoušela látkovat dvě děti a u obou to nešlo kvůli opruzeninám?
Jinak já jsem mladšího látkovala hned jak jsme dorazili z porodky, už tam jsem se nemohla dočkat, až mu budu moct dát na tu krásnou jemnou kůžičku látkovou plenu a ne ten hnusNejsem zarytý odpůrce papírovek, používám je na noc a do města, ale prostě na to novonarozené miminko mi to přišlo hrozně barbarský dávat mu papírovou (igelitovou
) jsem magor no
je to jen o pocitu
Dělají to miliony a maminek a žádný zlý pocit z toho nemají
Když slyším slovo páreček, hned si ho představím s hořčicí a křenem…
Tak tak, s hořčicí, když mě přepadne chuť.
Naštěstí dlouho nepřepadla.
A s tím divným pocitem tě chápu. Pořád se stydím a mám divný pocit z toho, že holka spí v jednorázovce. ![]()
@ivuska.h píše:
Páreček mi taky evokuje párek s hořčicí. A ten předpoklad, že musím toužit po jednom kusu od každého pohlaví… Mě to bylo jedno, co budeme mít, zpětně jsem ráda, že máme obojíJinak Klárka má zánět zvukovodu, prý velmi nezvyklé u dětí, nevím, jak k tomu přišla… Stěžovala si na bolest ucha, ale ne nijak dramatickou a pak jsem jí tam posvítila baterkou a viděla jakýsi bílý špunt, tak ji manžel vzal na ORL, máme výborného doktora. Prý tam ale ječela jak smyslů zbavená, zejména od chvíle, kdy doktor vytáhl velkou stříkačku, aby jí to vypláchl, prý ječela cosi jako „bude téct krev“
No takhle to zní vtipně, ale chudák děcko, přitom se jí to snažili vysvětlit… Nakonec ji sotva udrželi (manžel a sestra). Odcházela prý už v klidu.
Jeeej, chůdě. Ať je brzy v pořádku. A hlavně teda nejdřív bych asi mluvila o tom, co vytáhnu a budu dělat a pak stříkačku. Na mě někdo vzít stříkačku a pak teprv vysvětlovat, taky ječím.
A ad to pohlaví: U Stely jsem si přála kluka, pak doktor řekl holku a já málem spadla z višně, jak to, že jako holka, ale jakmile jsem si vybrala nádherné jméno, což bylo hned ten den po UTZ, bylo mi z holky fajn.
Teď bych brala zase holku, páč prostě mi tahle vyhovuje. Nebo nevím, jak jinak to napsat. Když to bude kluk, tak se ale budu radovat stejně.
Alespoň domů přibude spousta pěkných autíček a modré barvy.
Tchýně mi vytrvale kupuje na holku růžovou.
Ačkoliv, minule přinesla zelenou mikinu, tak třeba dá s růžovou pokoj. Se může vyřádit na druhé vnučce. ![]()
Ad látka od porodnice: Šimon jel domů v látce. Maty v eko papírovce. U obou občas nějaká ta papírovka je (byla) protože mi mamka aktivně koupila jeden balík… I když pravda, hodí se. Dávala jsem teď papírovky v noci, protože jsem měla málo čtverců. Ale včera manžel koupil 2 nové balíky, tak už bude jen látka.
A ještě pohlaví dětí… U nás chtějí holku hlavně tcháni. Mají 3 syny. A když se narodil Maty, tak prý je hezčí než holčička a že holka může být až 4. Že to už mají vyzkoušené
. Já chtěla taky holku, ale pak jsem si 5. dubna říkala, že mít kluka bude lepší (oblečení, hračky, kluci budou kamarádi… ) No a Maty se 6. narodil ![]()
Taky si plánuju jet z porodnice s látkovaným dítkem. Chci si pro tuhle příležitost koupit novorozeneckou anavu. ![]()
A jinak chlap chce samozřejmě kluka, prý aby měl s kým hrát fotbal.
Tož snad může i s holkou ne? S. už dneska do míče kopala. ![]()
pomeranco: A budou u vás čtyři děti? ![]()
@Flyingfrog Můj by ráda taky kluka
- učí Alžbětku kopat do balónu (to jí jde), a chytat ho (to jí nejde, furt říká že je to dřevo). ![]()
A vy už i teď máte jméno vybrané?
My ještě ne ![]()
Muj muz chtel zas holku a mame dva kluky
ja jsem spokojena
Fly na noc taky papiruju,zkousela jsem parkrat latku,ale procura se (starsi) ,uz jsem to tady kdysi resila,proste to nejde :-/ tak se kvuli tomu nezabijem,ne ![]()