Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
jo a ještě vám hodím jeden uspávací tip - praktikuju v nouzi největší asi týden a fakt funguje - Aňule dobře usíná buď sama, nebo ve vaku, ale když už mám odrovnaná záda pustím vysavač - a četla jsem, že stačí i fén ![]()
@analoja Vysavače i fénu se mi bojí starší, řve u toho jak potrefená
- to není pro nás moc dobrý tip ![]()
@PetkaK píše:
@Flyingfrog No u nás je to taky nespavé- a navíc Danielka usíná přes den jen na ruce
- proto jsem se taky ptala na ten šátek (včera proběhl první pokus, ale měla jsem jí jaksi vysoko, protože její hlava končila u mého nosu - to je blbě asi co? Měla být níž, aby ta hlava byla opřená o rameno nebo prsa, že?). Alžbětku stačilo položit kamkoli a ona koukala až z toho usnula, ale D. položit nemůžu jen tak na sedačku, by jí Al. převálcovala.
To jsi ji měla fakt vysoko. Mně holka měla hlavu v dolíčku mezi hrudníkem.
@pomeranca píše:
@Flyingfrog schválně Ti napíšu jak to u nás vypadalo dneska… Matouš se knečně po pár dnech vykadil. Tož to znamenalo umýt zadek, vymáchat plínku a k tomu ještě deku na kterou to matka neschopná rozmázla. No a když bylo hotovo, tak se pokadil Šimon (což je už spíše vyjímka, většinou si řekne, že chce kadit na nočník…). Ovšem rozhodl se, že si sám utře zadek. Asi nemusím dodávat jak to dopadlo. A to všechno ve chvíli, když nutně potřebuju vařit oběd a jít věšet prádlo. Těš se, je na co
Tak z toho si nic nedělám, páč si nedělám iluze, že Stela bude bez plín v době narození dítěte číslo dvě. ![]()
Fén i vysavač sice zabíral na mimino, ale přesně je to teď u nás jako u Peťky, když pustím vysavač, tak „bojiiii“ a fén jakbysmet.
@pomeranca Já jsem na jednu stranu teď ráda, že se nám s Alžbětkou to odplenkování zvrhlo a nekonalo se. Teď má sice období kdy si začíná říkat, ale nedokážu si představit jak bych to dělala kdyby tu plínu neměla a hlásila se a já na ní neměla čas (zrovna jako dneska jsem kojila a ona mi hlásila že eee, tak jsem si toho nevšímala, a až jsem dokojila, tak jsem šla za ní, a ona ještě nebyla pokaděná, tak na nočník a vykakala se v pohodě), ale kdyby neměla plínu na zadku tak co? Přece neodtrhnu dítě od prsa. ![]()
@PetkaK
je třeba mít před kojením přichystanej nočník, .....
![]()
Příspěvek upraven 23.05.12 v 13:50
@Flyingfrog To bzla jen ilustrace, že obvykle chceš(musíš) dělat víc věcí naráz. Mimochodem, Šimon se před chvílí pokadil zase ![]()
@PetkaK No už i odtrhnout dítě od prsu jsem musela. Šimon na mě zrovna volal takovým tónem, že bylo jasný, že musím rychle. A taky jo, vylezl na parapet a nevěděl jak dolů ![]()
Momentálně teda bojuju nejvíc s tím, že se v noci nevyspím dost (a já potřebuju spát hodně) a pak jsem protivná i na Matouše, že řve
![]()
@PetkaK píše:
@Flyingfrog No u nás je to taky nespavé- a navíc Danielka usíná přes den jen na ruce
- proto jsem se taky ptala na ten šátek (včera proběhl první pokus, ale měla jsem jí jaksi vysoko, protože její hlava končila u mého nosu - to je blbě asi co? Měla být níž, aby ta hlava byla opřená o rameno nebo prsa, že?). Alžbětku stačilo položit kamkoli a ona koukala až z toho usnula, ale D. položit nemůžu jen tak na sedačku, by jí Al. převálcovala.
Jak přesně ji necháváš usínat, když by nebyla na ruce? Mě by Jula položená do postýlky neusla ani omylem, dělám to tak, že ji mám celý den v korbičce od kočárku, tu si nosím po bytě s sebou (teď už je teda za bdělého stavu na hrací dece, tu taky přenáším dle potřeby), max. když už spí, zavřu ji v ložnici. No a na usínání je potřeba ji zakrýt tak, aby měla deku i kolem hlavy, aby prostě neměla pocit, že je v prostoru, ale že je něčím obklopená. Nemusí být zavinutá (ani dřív), jen prostě musí mít „pelech“. Dělala jsem to tak i se staršími dětmi, usínali tak pak vždycky sami, jen občas se podal dudlík, několikrát zaplakali, ale žádný řev.
@PetkaK píše:
@pomeranca Já jsem na jednu stranu teď ráda, že se nám s Alžbětkou to odplenkování zvrhlo a nekonalo se. Teď má sice období kdy si začíná říkat, ale nedokážu si představit jak bych to dělala kdyby tu plínu neměla a hlásila se a já na ní neměla čas (zrovna jako dneska jsem kojila a ona mi hlásila že eee, tak jsem si toho nevšímala, a až jsem dokojila, tak jsem šla za ní, a ona ještě nebyla pokaděná, tak na nočník a vykakala se v pohodě), ale kdyby neměla plínu na zadku tak co? Přece neodtrhnu dítě od prsa.
Jojo, to jsem taky přemýšlela, že jsem ráda, že má plíny, že bych právě nemohla tak pohotově reagovat kdykoliv by si vzpomněl.
@pomeranca píše:
@Flyingfrog To bzla jen ilustrace, že obvykle chceš(musíš) dělat víc věcí naráz. Mimochodem, Šimon se před chvílí pokadil zaseMomentálně teda bojuju nejvíc s tím, že se v noci nevyspím dost (a já potřebuju spát hodně) a pak jsem protivná i na Matouše, že řve
![]()
Se spánkem chápu, to jsem tak měla i u jednoho, čili je mi jasné, jak to bude u těch dvou…
Na druhou stranu, to dítě v břiše můj hlas snad ani nezná jinak než že řvu, aspoň bude trénované.
Ze Stely mám spíš pocit, že mi nebudou stačit nohy, když se cítí ohrožená nebo že něco, tak se mi věší na nohy. ![]()
Jinak teda uvažuju, že přes léto najdu paní na hlídání aspoň na čtyři hodiny týdně. ![]()
@pomeranca píše:Momentálně teda bojuju nejvíc s tím, že se v noci nevyspím dost (a já potřebuju spát hodně) a pak jsem protivná i na Matouše, že řve![]()
Doporučuji mimino dát do postele, pokud ti teda neřve v noci třeba z koliky nebo tak.
@ivuska.h Většinou zabere zavinutí do plenky, ručky podél těla, aby s nima neměla možnost šermovat a přes hlavu plenku. Jen tak položit do postýlky to nejde, to hned brečí, šermuje a kope. Alžbětka měla naopak ráda volnost.
@PetkaK píše:
@ivuska.h Většinou zabere zavinutí do plenky, ručky podél těla, aby s nima neměla možnost šermovat a přes hlavu plenku. Jen tak položit do postýlky to nejde, to hned brečí, šermuje a kope. Alžbětka měla naopak ráda volnost.
Naši nesnášeli zavázané ruce všichni, ani s nima nijak moc neházeli, takže to nebyl problém. Prostě jen potřebovali mít pod sebou měkké a kolem hlavy něco zabalené. Na rukách jsem teda po pravdě ani nikdy nezkoušela uspávat, když byl vyloženě nějaký problém (kolika, zuby…), tak jsem použila šátek.
Klárka teď často kreslí zvířátka, jak zrovna rodí, kadí nebo čůrají, ale dnes to dovedla k dokonalosti. Toto je prosím žirafa, které se zrovna rodí miminko (za vemínkem) a na znázornění bobků použila hrozinky ![]()