Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14106
23.5.12 12:29

Poslyšte, čerstvé dvojmatky, nestrašte jo? :-) Když mám chu´t skákat ze čtvrtého patra teď, tak co budu dělat v září? 8o :mrgreen:

ivuško: Super, že je Ondra doma! A je to už teda v pořádku? Každopádně zírám, co všechno může dětem být. :think:

Jo a já včera vyfásla kompresivní punčošky a musím říct, že už jsem dlouho neměla tak pěkně tvarované nohy. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.5.12 12:47
@Flyingfrog píše:
Poslyšte, čerstvé dvojmatky, nestrašte jo? :-) Když mám chu´t skákat ze čtvrtého patra teď, tak co budu dělat v září? 8o :mrgreen:

ivuško: Super, že je Ondra doma! A je to už teda v pořádku? Každopádně zírám, co všechno může dětem být. :think:

Jo a já včera vyfásla kompresivní punčošky a musím říct, že už jsem dlouho neměla tak pěkně tvarované nohy. :-)

Jo, je v pořádku, je určité riziko, že se to vrátí, ale snad ne…

Strašení dvojmatek se neboj, u náš to třeba vždycky bylo v pohodě, tak se předem nenervuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
23.5.12 12:55

U nás až na občasné krizovky to taky docela jde - tedy - nemá někdo radu, jak odnaučit skoro dvouleťáka lézt na stůl? Nebo zase budu muset schovat židle? Dnes jsem ho sundávala snad dvacetkrát :roll: sám slezl jen když viděl, že má na židličce nachystané jídlo ;)

Jo a nestraším, ale nejhorší je ta nejstarší (14) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
23.5.12 13:02
@ivuska.h píše:
Jo, je v pořádku, je určité riziko, že se to vrátí, ale snad ne…Strašení dvojmatek se neboj, u náš to třeba vždycky bylo v pohodě, tak se předem nenervuj ;)

No teda držím pěsti, ať se to nevrátí!

A díky za mírné uklidnění. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
23.5.12 13:03

@Flyingfrog Jako u nás je to nejhorší ráno, když vstanou obě skoro najednou (menší zatím vstává dřív, no a tím pádem je kojená když doběhne z pokoje Alžbětka a ta musí v tu chvíli počkat - a bohužel třeba i hodinu :zed: ), a pak je kolotoč s Alžbětkou a malá v tu chvíli brečí, usíná znovu až tak kolem 9-10h.

No a druhý shon je když se Danielka probudí přesně v době kdy máme s Alžbětkou na stole jídlo. To bych v tu chvíli fakt potřebovala další ruce. A pak to už nějak do večera jde docela dobře.

No a včera třebas spali po obědě dvě a půl hodiny najednou, dneska nemůže ani jedna pořádně zabrat, D. už teda spí půl hodinky, ale Al je v pokoji už hodinu a půl a neusnula zatím :zed: - kdyby neměla večer plavání tak už jí ani nenutím, ale takto by se měla alespoň na chvilku prospat.

• Citovat
  • Upravit
8651
23.5.12 13:04
@analoja píše:
U nás až na občasné krizovky to taky docela jde - tedy - nemá někdo radu, jak odnaučit skoro dvouleťáka lézt na stůl? Nebo zase budu muset schovat židle? Dnes jsem ho sundávala snad dvacetkrát :roll: sám slezl jen když viděl, že má na židličce nachystané jídlo ;)Jo a nestraším, ale nejhorší je ta nejstarší (14) ;)

No já jsem nedávno viděla u taťky menší scénu s dvěma jejich staršími dětmi (mají celkem 4), 11 a 9 let a to teda byla jízda, myslela jsem, že puberta začíná pozdejí :lol:

S tím lezením na stůl… Nevím no, naštěstí u nás vždy zabralo párkrát sundat, vynadat, případně lehce plesknout, když už to dělali jako provokaci. Schovávat židle by se mi fakt nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
23.5.12 13:04
@analoja píše:
nemá někdo radu, jak odnaučit skoro dvouleťáka lézt na stůl? Nebo zase budu muset schovat židle?

Ano, pochopila jsi to správně, musíš odnášet židle od stolu jen co z nich zvedneš zadek. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8651
23.5.12 13:08
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Jako u nás je to nejhorší ráno, když vstanou obě skoro najednou (menší zatím vstává dřív, no a tím pádem je kojená když doběhne z pokoje Alžbětka a ta musí v tu chvíli počkat - a bohužel třeba i hodinu :zed: ), a pak je kolotoč s Alžbětkou a malá v tu chvíli brečí, usíná znovu až tak kolem 9-10h.

No a druhý shon je když se Danielka probudí přesně v době kdy máme s Alžbětkou na stole jídlo. To bych v tu chvíli fakt potřebovala další ruce. A pak to už nějak do večera jde docela dobře.

No a včera třebas spali po obědě dvě a půl hodiny najednou, dneska nemůže ani jedna pořádně zabrat, D. už teda spí půl hodinky, ale Al je v pokoji už hodinu a půl a neusnula zatím :zed: - kdyby neměla večer plavání tak už jí ani nenutím, ale takto by se měla alespoň na chvilku prospat.

To jo, tady ty krizovky jsou na denním pořádku… Zvlášť když má člověk ještě to starší dítě nesamoobslužné. Tak holt mimino pár minut brečí, to se nedá nic dělat :nevim: Se starším udělám to nejnutnější a mimino si vezmu, zbytek počká. Nebo na delší práce pak do šátku. U jezení oběda jsem kojila mnohokrát, protože u toho řevu se jíst nedá (leda tak na žaludeční vředy) a zas nechat si to vystydnout je taky blbé. Takže vidlička a kojení z levého prsa to jistí (levačky naopak) :lol:

Ale tohle se fakt utřepe, těch prvních pár týdnů je z toho člověk zblblý, protože musí dělat věci jinak, než byl zvyklý, já doteď úplně nemám stabilizovaný režim, nejčastěji nestíhám začít včas vařit, dopoledne bývá hodně rozbité kojením, přebalováním atd. Odpoledne je o dost lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.5.12 13:08
@Brunifid píše:
Ano, pochopila jsi to správně, musíš odnášet židle od stolu jen co z nich zvedneš zadek. :mrgreen:

Tak si je zas přistrčí… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
23.5.12 13:12
@ivuska.h píše:
Tak si je zas přistrčí… :lol:

Odnáším na chodbu, než si to přitáhne, stačím zasahovat. Lepší než sbírat dítě ze stolu.

• Citovat
  • Upravit
14106
23.5.12 13:16
@PetkaK píše:

Hmm tedy. Tiše doufám, že Stela bude dál dodržovat jakýstakýs režim (ačkoliv teď to pomalu, ale jistě mění).
Ale pokud bude novorozeně stejný „spavec“ jako byla Stela, tak potěš koště, to budu mít na krku dvě bdící uječený děti.

analoja: Mně na stůl naštěstí neleze. Jen na komodu u gauče a pak z ní skáče na ten gauč. Že může na druhé straně komody přepadnout a zlámat si vaz, to jí je jedno. Takže ehm, taky neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
23.5.12 13:17
@analoja píše:
U nás až na občasné krizovky to taky docela jde - tedy - nemá někdo radu, jak odnaučit skoro dvouleťáka lézt na stůl? Nebo zase budu muset schovat židle? Dnes jsem ho sundávala snad dvacetkrát :roll: sám slezl jen když viděl, že má na židličce nachystané jídlo ;)Jo a nestraším, ale nejhorší je ta nejstarší (14) ;)

buď počkat až spadne - život je nejlepší škola ;) a nebo vydržet až ho začne bavit něco jiného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
23.5.12 13:20

@Flyingfrog No u nás je to taky nespavé :( - a navíc Danielka usíná přes den jen na ruce :( - proto jsem se taky ptala na ten šátek (včera proběhl první pokus, ale měla jsem jí jaksi vysoko, protože její hlava končila u mého nosu - to je blbě asi co? Měla být níž, aby ta hlava byla opřená o rameno nebo prsa, že?). Alžbětku stačilo položit kamkoli a ona koukala až z toho usnula, ale D. položit nemůžu jen tak na sedačku, by jí Al. převálcovala.

• Citovat
  • Upravit
3780
23.5.12 13:32

jo, potvrzuju, že puberta začíná - aspoň tedy u holek tak kolem devátého roku ;)

no, židle se musí uklidit buď do vedlejší místnosti bohužel tam zas po nich leze jinam - jinak si je přistrčí, plesknout nepomohlo, jednu dobu jsem je měla přistrčené stolem u zdi - jenže to pak furt šoupeme nábytkem, tak už tedy jen čekat, až ho to přestane bavit ;)

teď zlatíčka moje malé obě spinkají, nejstarší ještě nedorazila - chvilka jen pro mně ;) - no jdu nacpat plíny do pračky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
23.5.12 13:34

@Flyingfrog schválně Ti napíšu jak to u nás vypadalo dneska… Matouš se knečně po pár dnech vykadil. Tož to znamenalo umýt zadek, vymáchat plínku a k tomu ještě deku na kterou to matka neschopná rozmázla. No a když bylo hotovo, tak se pokadil Šimon (což je už spíše vyjímka, většinou si řekne, že chce kadit na nočník…). Ovšem rozhodl se, že si sám utře zadek. Asi nemusím dodávat jak to dopadlo. A to všechno ve chvíli, když nutně potřebuju vařit oběd a jít věšet prádlo. Těš se, je na co :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure