Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
26.5.12 18:29
@Brunifid píše:
Teď jsi pro změnu naštvala mne! :twisted: :mrgreen:

Taky čučím a to jsem myslela, že ten můj je extrémně přičinlivý v domácnosti. Teď má ale hodně práce, jak končí semestr, musí číst diplomky, do toho dodělával dva články a musí konečně psát dizertaci, tak chodí domů pozdě a ještě většinou nenaladěn, ani tu myčku nevyklidí :cert: Horší je, že já pak kvůli tomu blbě stíhám svou práci, domácnost jakš takš a děti, to má přednost, jenže na práci pak moc nezbývá. Naštěstí moje brigádnice si ráda pohraje s děckama (a skvěle to s nimi umí), takže ve čtvrtek to dopadlo tak, že zatímco já jsem chystala faktury, tak hlídala a pak šla balit objednávky. Čili skladnice a chůva v jednom :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.5.12 18:31
@PetkaK píše:
No já vím, nemám si na co stěžovat že? A bez řečí ty svačiny dělat.

Ale prd, někdy to prostě na člověka spadne a spouštěčem může být cokoliv. Taky si kolikrát připadám nevděčná, ale to se tak fakt nedá brát, máme občas právo být naštvané nebo smutné, zvlášť v šestinedělí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.5.12 20:00

Holky dík :hug:

Mám ještě dotaz - nechali by jste 14ti denní miminko spát na břiše bez monitoru dechu skrz noc? Já mám nějak strach, ale vypadá to že Danielka je spokojenější na břiše než na zádech.

• Citovat
  • Upravit
5009
26.5.12 20:02

Petko,

pokud bych ji měla vedle sebe, tak ano. Ale Emmka zhruba od šestinedělí spala u sebe v pokojíku a to bylo přes chodbu a kus a to bez monitoru nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
26.5.12 20:02

Jinak jsem koukala, že Kisy má Terezku:) Říkám si, že počkám, jak na tomu bude a pak bych si nechala ušít něco s potiskem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
26.5.12 20:17
@PetkaK píše:
No já vím, nemám si na co stěžovat že? A bez řečí ty svačiny dělat.

Prd. :-)
Já mám doma taky servis podobný jako ty a svačiny bych nedělala ani náhodou, natož v šestinedělí. :-) Holky mají pravdu.

A no, já bych nechala, když bych měla dítě kousek od sebe. Prostě já ty monitory neuznávám, stát se může něco i bez nich. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.5.12 20:20

@rosslyn No spí v postýlce, ne u mě v posteli. A postýlka je vedle postele, ale já spím jak dřevo, mě je těžké probudit (teďkom, protože jsem unavená, za pár týdnu až se to všechno srovná budu už zase mít lehké spaní - možná).

Já právě taky nějak monitor nemusím, ale zase když už spí na břiše, tak jestli ta poloha není sama o sobě nebezpečná. Nevím, no, my jsme tak spávali od porodnice a žijeme, tak možná to moc řeším.

• Citovat
  • Upravit
PetkaSv
26.5.12 20:32

@PetkaK omlouvám, se že sem tak lezu, Peti Bětka mi tak spí od narození a už v porodnici v inkubátoru tak spala, nikdo to neřešil, Dr. mi dokonce říkala, že kdyby s tím refluxem co měla spala na zádech tak je větší pravděpodobnost že vdechne nějaký zvratek, než na břiše, takže jí tak klidně nechej, ten monitor je stejně k ničemu, je mu dobu trvá než to zaznamená atd. A popravdě, která z mamin by dokázala dát správnou pomoc kdyby se nedej bože něco stalo, neboj se toho Danielka je zdraví miminko a bude to v pohodě :-)

• Citovat
  • Upravit
13376
26.5.12 20:41

Já taky neuznávám monitory a je mi podezřelé,že plno lidem pořád houkají..nevím,s takovou by byla snad 25 % úmrtnost kojenců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
26.5.12 20:45

Peti: Matouše klidně nechám spát na břiše. Já nemám ve zvyku dělat si příliš mnoho starostí, co se má stát, to se stane… Ať s monitorem, nebo bez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.5.12 20:46
@PetkaK píše:
Holky dík :hug:Mám ještě dotaz - nechali by jste 14ti denní miminko spát na břiše bez monitoru dechu skrz noc? Já mám nějak strach, ale vypadá to že Danielka je spokojenější na břiše než na zádech.

Asi bych ji tak spát nechala, ale toto téma jsem nikdy oc nezkoumala, takže nevím, nakolik je poloha na břiše skutečně rizikový faktor :nevim: Monitor jsem neměla ani na jedno dítě, ale spali vždy u mě, samozřejmě kdyby v noci najednou přestali dýchat a já spala, nepoznám nic :nevim: Pokud by nějak magicky nezafungovala intuice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
26.5.12 21:03
@PetkaK píše:
Holky dík :hug:Mám ještě dotaz - nechali by jste 14ti denní miminko spát na břiše bez monitoru dechu skrz noc? Já mám nějak strach, ale vypadá to že Danielka je spokojenější na břiše než na zádech.

Ja monitor dechu nikdy nemela, Izi spala od porodnice jen na brichu. Dokonce i v kocare neusnula jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
26.5.12 21:07

Svaciny vetsinou chlapovi chystam ja, pro nej je to bed,pac na teplej nechodi a tudiz delam teple vecere…nebo tedadelam vecere. Uvarim obed pro holky a on to ma k veceri, netrva na teplem :nevim: sestinedeli nepocitam,tam ma mit zanska klid :cert: vubec ty prvni mesice 3-4 jsou pro me bez debat o matce a diteti. Ja mela stesti ze mi navarila hodne tchyne na mrazak,takze jsem dost casto jen sahla po krabicce. S Izi to byla pohoda,ta spinkala krasne a vubec byla uzasny novorozenec. S Deniskou to byl tak nehak sok vetsi :think: ale ona taky vubec nespala :zed: ja ji ale taky nezavinovala, neznala jsem Karpa, nepouzivala satek., strasne moc ji navlekala, no proste silena matka,takze se vubec nedivim ze byla protivnej nespavej kojenec :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
26.5.12 21:09
@pomeranca píše:
Peti: Matouše klidně nechám spát na břiše. Já nemám ve zvyku dělat si příliš mnoho starostí, co se má stát, to se stane… Ať s monitorem, nebo bez

Moje rec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.5.12 21:18

Dík za názory :) - no už spí asi hodinu a ještě žije :) - v noci neměla problém usnou hned po kojení na zádech, ale přes den absolutně nechce být v postýlce, takže jsem jí dneska měla 2h v šátku a spala jak mimino. Potom jsem jí z šátku vytáhla (spící) položila do postýlky a bylo po spánku (ale já jsem už fakt musela jít na záchod), no a teď jsem jí dala teda po 20h do postýlky na břicho a usnula během minuty, hezky si tu hlavu vytočila.

Já mám strach aby si nelehla přímo nosem rovně do matrace, aby mohla dýchat, navíc leží na plíně (čč) to jsem jí asi měla vyndat, aby si to nějak nenastrkala do pusy. CChjo. Už když mi Alžbětka začala ležet na břiše v 6ti měsících tak jsem z toho neměla dobrý pocit, a teď todleto :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí