Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Brunifid píše:
Teď jsi pro změnu naštvala mne!![]()
Taky čučím a to jsem myslela, že ten můj je extrémně přičinlivý v domácnosti. Teď má ale hodně práce, jak končí semestr, musí číst diplomky, do toho dodělával dva články a musí konečně psát dizertaci, tak chodí domů pozdě a ještě většinou nenaladěn, ani tu myčku nevyklidí
Horší je, že já pak kvůli tomu blbě stíhám svou práci, domácnost jakš takš a děti, to má přednost, jenže na práci pak moc nezbývá. Naštěstí moje brigádnice si ráda pohraje s děckama (a skvěle to s nimi umí), takže ve čtvrtek to dopadlo tak, že zatímco já jsem chystala faktury, tak hlídala a pak šla balit objednávky. Čili skladnice a chůva v jednom ![]()
@PetkaK píše:
No já vím, nemám si na co stěžovat že? A bez řečí ty svačiny dělat.
Ale prd, někdy to prostě na člověka spadne a spouštěčem může být cokoliv. Taky si kolikrát připadám nevděčná, ale to se tak fakt nedá brát, máme občas právo být naštvané nebo smutné, zvlášť v šestinedělí ![]()
Holky dík ![]()
Mám ještě dotaz - nechali by jste 14ti denní miminko spát na břiše bez monitoru dechu skrz noc? Já mám nějak strach, ale vypadá to že Danielka je spokojenější na břiše než na zádech.
pokud bych ji měla vedle sebe, tak ano. Ale Emmka zhruba od šestinedělí spala u sebe v pokojíku a to bylo přes chodbu a kus a to bez monitoru nešlo.
Jinak jsem koukala, že Kisy má Terezku:) Říkám si, že počkám, jak na tomu bude a pak bych si nechala ušít něco s potiskem:)
@PetkaK píše:
No já vím, nemám si na co stěžovat že? A bez řečí ty svačiny dělat.
Prd. ![]()
Já mám doma taky servis podobný jako ty a svačiny bych nedělala ani náhodou, natož v šestinedělí.
Holky mají pravdu.
A no, já bych nechala, když bych měla dítě kousek od sebe. Prostě já ty monitory neuznávám, stát se může něco i bez nich. ![]()
@rosslyn No spí v postýlce, ne u mě v posteli. A postýlka je vedle postele, ale já spím jak dřevo, mě je těžké probudit (teďkom, protože jsem unavená, za pár týdnu až se to všechno srovná budu už zase mít lehké spaní - možná).
Já právě taky nějak monitor nemusím, ale zase když už spí na břiše, tak jestli ta poloha není sama o sobě nebezpečná. Nevím, no, my jsme tak spávali od porodnice a žijeme, tak možná to moc řeším.
@PetkaK omlouvám, se že sem tak lezu, Peti Bětka mi tak spí od narození a už v porodnici v inkubátoru tak spala, nikdo to neřešil, Dr. mi dokonce říkala, že kdyby s tím refluxem co měla spala na zádech tak je větší pravděpodobnost že vdechne nějaký zvratek, než na břiše, takže jí tak klidně nechej, ten monitor je stejně k ničemu, je mu dobu trvá než to zaznamená atd. A popravdě, která z mamin by dokázala dát správnou pomoc kdyby se nedej bože něco stalo, neboj se toho Danielka je zdraví miminko a bude to v pohodě ![]()
Já taky neuznávám monitory a je mi podezřelé,že plno lidem pořád houkají..nevím,s takovou by byla snad 25 % úmrtnost kojenců…
Peti: Matouše klidně nechám spát na břiše. Já nemám ve zvyku dělat si příliš mnoho starostí, co se má stát, to se stane… Ať s monitorem, nebo bez
@PetkaK píše:
Holky díkMám ještě dotaz - nechali by jste 14ti denní miminko spát na břiše bez monitoru dechu skrz noc? Já mám nějak strach, ale vypadá to že Danielka je spokojenější na břiše než na zádech.
Asi bych ji tak spát nechala, ale toto téma jsem nikdy oc nezkoumala, takže nevím, nakolik je poloha na břiše skutečně rizikový faktor
Monitor jsem neměla ani na jedno dítě, ale spali vždy u mě, samozřejmě kdyby v noci najednou přestali dýchat a já spala, nepoznám nic
Pokud by nějak magicky nezafungovala intuice.
@PetkaK píše:
Holky díkMám ještě dotaz - nechali by jste 14ti denní miminko spát na břiše bez monitoru dechu skrz noc? Já mám nějak strach, ale vypadá to že Danielka je spokojenější na břiše než na zádech.
Ja monitor dechu nikdy nemela, Izi spala od porodnice jen na brichu. Dokonce i v kocare neusnula jinak ![]()
Svaciny vetsinou chlapovi chystam ja, pro nej je to bed,pac na teplej nechodi a tudiz delam teple vecere…nebo tedadelam vecere. Uvarim obed pro holky a on to ma k veceri, netrva na teplem
sestinedeli nepocitam,tam ma mit zanska klid
vubec ty prvni mesice 3-4 jsou pro me bez debat o matce a diteti. Ja mela stesti ze mi navarila hodne tchyne na mrazak,takze jsem dost casto jen sahla po krabicce. S Izi to byla pohoda,ta spinkala krasne a vubec byla uzasny novorozenec. S Deniskou to byl tak nehak sok vetsi
ale ona taky vubec nespala
ja ji ale taky nezavinovala, neznala jsem Karpa, nepouzivala satek., strasne moc ji navlekala, no proste silena matka,takze se vubec nedivim ze byla protivnej nespavej kojenec
![]()
@pomeranca píše:
Peti: Matouše klidně nechám spát na břiše. Já nemám ve zvyku dělat si příliš mnoho starostí, co se má stát, to se stane… Ať s monitorem, nebo bez
Moje rec ![]()
Dík za názory
- no už spí asi hodinu a ještě žije
- v noci neměla problém usnou hned po kojení na zádech, ale přes den absolutně nechce být v postýlce, takže jsem jí dneska měla 2h v šátku a spala jak mimino. Potom jsem jí z šátku vytáhla (spící) položila do postýlky a bylo po spánku (ale já jsem už fakt musela jít na záchod), no a teď jsem jí dala teda po 20h do postýlky na břicho a usnula během minuty, hezky si tu hlavu vytočila.
Já mám strach aby si nelehla přímo nosem rovně do matrace, aby mohla dýchat, navíc leží na plíně (čč) to jsem jí asi měla vyndat, aby si to nějak nenastrkala do pusy. CChjo. Už když mi Alžbětka začala ležet na břiše v 6ti měsících tak jsem z toho neměla dobrý pocit, a teď todleto ![]()