Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@macinka85 píše:
Já taky neuznávám monitory a je mi podezřelé,že plno lidem pořád houkají..nevím,s takovou by byla snad 25 % úmrtnost kojenců…
Jo přesně! Vždycky mě dojme, jak jsi všechny oddychnou, jak zabránily úmrtí dítěte, že jim monitor houkal!
Peťko: Podle mě to dítko má už reflex, že si prostě nelehne nosem na matraci. I kamarádky třítýdenní položen na břicho tu hlavu okamžitě otáčel, aby neměl nos na podložce.
Peti Izi si vzdycky hlavicku vytocila,nikdy se nestalo ze by ji zaborila do matrace
ja byla paradoxne i klidnejsi, pac kdyby ublinkla tak to nevdechnne
Izi teda ale skoro neboinkala, nevim zda to nebylo prave tim ze byla vecne na brise ![]()
Ja pokid Izi nepolozila na bricho,tak proste neusla
dost casto jsem spala v pololehu ci polosedu s Izi na sobe, pupek na pupek ![]()
@PetkaK píše:
No já vím, nemám si na co stěžovat že? A bez řečí ty svačiny dělat.
Kdepak, v šestinedělí máš právo stěžovat si, brečet, vybouchnout a zejména nestíhat. A máš právo spát, odpočívat, když to na tebe padne a zrovna to chvilku jde, i na úkor některých jiných činností, které by zrovna šly dělat.
Je dobře, že jinak chlap funguje, určitě si taky na novou zátěžovou situaci zvyká, ne nadarmo se říká, že největší skok je mezi jedním dítětem a dvěma, třetí a další už rodiny vnímají tak nějak v pohodě ![]()
Ať je to každým dnem lepší a hlavně ať ti vydrží to spaní
![]()
Já bych dítě v postýlce vedle sebe taky na bříšku nechala. Poloha na břiše (spánek) se jako riziková uvádí, ale jsou další rizika, například kuřák v domácnosti. Já bych jako naprostí nekuřáci a kojící matka dítě nechala, když by to preferovalo (kluci ale spali na zádech), ale taky patřím k těm, které nejsou přes míru úzkostné. Spíš bych byla o hodně pozornější a asi nedala na břicho případně po očkování, jinak bych to neřešila…
@Mirii Právě že když jsem si jí po kojení nechala na břiše jak píšeš pupek na pupek tak jsem si všimla že u toho usíná a je taková klidnější, ale pak jsem jí dala na záda do postýlky a buch oči jako baterky a začala brečet. Proto jsem jí dneska dala na to břicho i do postýlky no a spí.
Danielka zatím nezvrací (párkrát jí to ujelo při grgání), Alžbětka teda zvracela jak pominutá od začátku, tu jsem dávala hodně na bok, opřenou o šprušle postýlky, z druhé strany k břichu plyšáka aby nepřepadla a tak spala, aby se neudusila kdyby zvracela.
Peti, presne takhle jsem to vypozorovala i ja
![]()
Pockej teprve az ji tak budes muset vozit v kocare, to je teprve prca ![]()
@Mirii píše:
Peti, presne takhle jsem to vypozorovala i ja![]()
Pockej teprve az ji tak budes muset vozit v kocare, to je teprve prca
jooo, to se vždycky někdo chce podívat na miminko a vidí jen vlasatou šešulu ![]()
No nic, Matouš konečně usnul (na břiše
), já taky letím…
JE to zvláštní, ale Hynek taky tak zhruba v měsíci usnul jen na brřiše. Trvalo to asi měsíc a teď už s mu zase na břiše nelíbí.
Tak u nás celá noc na břiše, a teď od 11h opět na břiše, a dokonce si i přehazuje hlavu na jednu a na druhou stranu ![]()
@zelazuzu píše:
Jajo - no příští týden budu mít PULky Anavy tak doma, takže se ještě můžeš rozmyslet
No nazdar
Ja uz na Tvoje dablovo naseptavani neslysim
.
@macinka85 píše:
Já taky neuznávám monitory a je mi podezřelé,že plno lidem pořád houkají..nevím,s takovou by byla snad 25 % úmrtnost kojenců…
Ja do monitoru nakonec sla, takze muzu podat vysvetleni, jak to je s temi planymi poplachy
. Bud je spatne umistena podlozka-mimo mimco, nebo se mimco hne mimo podlozku, nebo je vysoka matrace/vrstva mezi mimcem a podlozkou, prip. spatne nastavena citlivost monitoru. Kdyz jsme tohle vsechno vychytali, byl klid. ![]()
Jenze Nelca se od dvou mesicu strasne mlela a rotovala po postylce, takze kdyz jsme ji nezafixovali polstarem, stejne se odkoulela mimo podlozku ![]()
Já měla k monitoru dvě podložky a pod malým jsem ho měla do necelého roku. Byla jsem za něj ráda… Poplach jsem měla dvakrát - jednou zřejmě proto,že malý odplul na kraj a tam podložka nebyla a jednou co já si teda aspoň myslím „záchranný“. Co se týče první pomoci - myslím,že každá maminka by jednala tak nějak instinktivně…Ono to prostě naskočí…Když se mi malý dusil,tak jsem mu taky tak nějak instinktivně vrazila prst do krku abych to jídlo vytáhla… A co je ve většině případů - při apnoické pauze kdy začne monitor hulákat se mimčo jakoby lekne a prostě se nadechne…Proto to často vypadá jako poplašné… Jako pravda,ono by se třeba opravdu ve skutečnosti nic nestalo,ale když je možnost zabránit tak proč ne… Nemyslím si,že je podložka nezbytnost,ale je to fajn pomocník…
@Anielkha píše:![]()
![]()
![]()
No to není k smíchu, než se rozhodnu, budou určitě pryč.
![]()
Teda já na ten Zuzčin web vůbec neměla lézt, vždyť tam jsou vzory AIO, co jsem neviděla. ![]()
Hm a do rodičáku zbývá ještě hodně dní, achjooooo.