Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@ivuska.h píše:
Však to by ses naučila, já než jsem začala, tak jsem taky nic neuměla
Obávám se, že fakt ne. Teda jako možná hotový střih sešít, to dejme tomu, ale u šití to chce mít nápad, taky umět střihy a stříhat. ![]()
@Brunifid píše:
Mně zas přijde, že není problém sehnat oblečení na látkovou plínuAni kalhoty (pláťáky, rifle, kraťasy), ani nic dalšího.
Záleží jaké má dítě proporce. Na Stelu prostě kalhoty v normálním obchodě neseženu. Kamarádka z plavání si zase díky látkování libuje, že její holčičce kalhoty drží, je štíhlounká, má útlou kostru. Stela je široká a když na ni nacpu kalhotkovku a vlňáky, má zadek fakt jak mravenec a na to se kalhoty nešijí.
Prostě v tomhle záleží hodně na dítěti. Kdybych používala jednorázovky, všechny kalhoty jí perfektně sedí.
@PetkaK píše:
Jo a kde budeš mít skladna balkóně?
To bych těch balkonu potřebovala aspoň pět
..
@Jaja157 píše:
Ty si ze me ted utahujes, ze jo. Rekni, ze to neni pravda
A ze je treba moc mala, nebo tak
Jo, je děsně hnusná a beztak je jakási menší, než ty ostatní ![]()
Já šila za mlada, když se nic koupit nedalo, vlastně z nouze i třeba kalhoty … teď když ukecám chlapa na hlídání, tak vlítnu do sekáče, zrovna teď v sobotu jsem měla úspěšný „lov“ za tu cenu bych nekoupila ani látky.
Taky mám největší problém vytáhnout stroj a začít - místo, kde by mohl být roztaženej, abych ve volných chvílích mohla něco ušít a pak odběhnout k prckům nemám a po každým stehu uklízet, na to nemám nervy. Ale furt mě láká ušít aspoň vkládačky, … nebo nějakou plínu
Tak možná v létě, až vypakuju nejstarší na prázdniny, bych mohla zabavit její pokoj ![]()
@Flyingfrog já tedy mám asi štěstí - hodně toho mám i poděděnýho a co vím, tak v jedněch jsem střihla gumu - byly na kšandy, tak jsem ani volnější nedávala ![]()
@pomeranca píše:
Dneska cestou z obchodu jsem si vzpomněla na tu debatu o „párečku“ co tu před nějakou dobou proběhla. Potkali jsme totiž jednu paní, co nás zná od vidění, a ta ještě nevěděla, co máme za druhé dítě. Když jsem jí řekla, že je to kluk tak reakce: „ZASE kluk? Tak třetí už by mohla být holčička, ne?“ Tak jsem řekla, že holka bude až 4. (Manžel je ze 3 synů a má 3 bratrance)
Hele, na takový hňupy s kulometem
Já nakupuju v obchoďáku a prodavačka na mě, že hm, snad to vyjde dotřetice. A já na ni - že co vyjde dotřetice? A ona - ten kluk přece! Máte břicho jasnou holku…Takže paní Ultrazvukovou jsem neměla sílu poslat dohajzlu, ale každý další to už schytá!!!
@Anielkha píše:
to dost pridej holka.. letos uz mam kulatiny
předpokládám,že to nebudou padesátiny
jinak je to v poho,já po čtyřicátinách ,,stihnu" ještě tři,5 a 3 roky a v září mám termín a to mi bude 47 ![]()
@Flyingfrog To určitě ne, já sama střihy nedělám, stačí si koupit časopis Ottobre
A nápady přijdou časem samy.
@Flyingfrog Mravenčí kalhoty tu taky mám, poděděné, jsou tak beznadějně volné, že jí je nedávám ani kolem baráku ![]()
Já myslím, že je to prostě jak s dospěláckým oblečením, někdo je širší, někdo hubenej. A jestli je širší plínou nebo kostrou, to je buřt.
@ivuska.h Kreativita mi nikdy sama nepřišla, a to v žádném ohledu. Ani když jsem se o ni snažila, ani když jsem jen čekala, až přijde sama. Já jak to nemám přesně napsaný v tabulce, tak jsem v háji a nemyslím si, že by to někdy mohlo být jinak, protože je to čím dál tím horší ![]()
@Brunifid píše:
@ivuska.h Kreativita mi nikdy sama nepřišla, a to v žádném ohledu. Ani když jsem se o ni snažila, ani když jsem jen čekala, až přijde sama. Já jak to nemám přesně napsaný v tabulce, tak jsem v háji a nemyslím si, že by to někdy mohlo být jinak, protože je to čím dál tím horší
To mi někoho připomíná
![]()
@Brunifid píše:@ivuska.h Kreativita mi nikdy sama nepřišla, a to v žádném ohledu. Ani když jsem se o ni snažila, ani když jsem jen čekala, až přijde sama. Já jak to nemám přesně napsaný v tabulce, tak jsem v háji a nemyslím si, že by to někdy mohlo být jinak, protože je to čím dál tím horší
Mě ta pravá kreativita taky ne, toto je spíš věc kombinování již známého a to celkem jde, protože se to dá provádět empiricky
Prostě máš 10 látek a přikládáš je k sobě a zkoušís, co bude vypadat nejlíp. Nebo se ti na jednom tričku líbí, jak je udělaný výstřih a na druhém, jak jsou kapsičky a zkombinuješ to na jeden střih.
Bruni: No právě, jako u dospělých, ne každému sedí ta samá velikost, i když by měla.
Stela teď nosí kalhoty 92, ale u většiny jí není sed, má všechno jako bokovky a pne jí to mezi nohama. Na té holčičce z plavání třeba vůbec nikdo nepozná, že nosí látkovky a na té mojí se to pozná hned, zadek jak valach.
ivuško: Nápady, no u mě to nehrozí.
Jako asi kdyby se mi někdo věnoval, vybral stroj, řekl které látky se dají použít na co a zásobil mě střihy, tak možná. Ale faktem je, že stroj ani nemám a vzhledem ke své neschopnosti se ho asi ani nebudu pokoušet koupit. ![]()
@Anielkha píše:
to dost pridej holka.. letos uz mam kulatiny
ja taky, ale takovy ty mezi. Tak o pet let, to je jeste v pohode, ne?
nebo ti mam rikat babi? ![]()
Mně přijde, že když si dám práci prohrabat hrabák, tak seženu hezký věci, který v životě nejen nevymyslím, ale ani nevyrobím, v ceně, za kterou bych ani nekoupila látky. Takže do šití se pouštět nehodlám. Sice nikdy neříkej nikdy, ale zatím to opravdu nemám v úmyslu.
Tak už mám doma PULky tyrkysové a hned jak se dítko probudí, vyzkouším. Jsem ráda, že mám na kom. Dneska slítla ze schodů takovým způsobem, že jsem se bála, že mám po dítěti. ![]()
@Flyingfrog píše:
Tak už mám doma PULky tyrkysové a hned jak se dítko probudí, vyzkouším. Jsem ráda, že mám na kom. Dneska slítla ze schodů takovým způsobem, že jsem se bála, že mám po dítěti.
Deti vydrzi prekvapive, ale nastesti hodne
a je v pohode? Posli pak foto s PULkama ![]()