Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14105
28.5.12 13:59
@ivuska.h píše:
Však to by ses naučila, já než jsem začala, tak jsem taky nic neuměla :lol:

Obávám se, že fakt ne. Teda jako možná hotový střih sešít, to dejme tomu, ale u šití to chce mít nápad, taky umět střihy a stříhat. :-)

@Brunifid píše:
Mně zas přijde, že není problém sehnat oblečení na látkovou plínu :nevim: Ani kalhoty (pláťáky, rifle, kraťasy), ani nic dalšího.

Záleží jaké má dítě proporce. Na Stelu prostě kalhoty v normálním obchodě neseženu. Kamarádka z plavání si zase díky látkování libuje, že její holčičce kalhoty drží, je štíhlounká, má útlou kostru. Stela je široká a když na ni nacpu kalhotkovku a vlňáky, má zadek fakt jak mravenec a na to se kalhoty nešijí.
Prostě v tomhle záleží hodně na dítěti. Kdybych používala jednorázovky, všechny kalhoty jí perfektně sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
28.5.12 14:00
@PetkaK píše:
Jo a kde budeš mít sklad :) na balkóně? :)

To bych těch balkonu potřebovala aspoň pět :D :D :D ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
@Jaja157 píše:
Ty si ze me ted utahujes, ze jo 8o . Rekni, ze to neni pravda :cert: A ze je treba moc mala, nebo tak :mrgreen:

Jo, je děsně hnusná a beztak je jakási menší, než ty ostatní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780

Já šila za mlada, když se nic koupit nedalo, vlastně z nouze i třeba kalhoty … teď když ukecám chlapa na hlídání, tak vlítnu do sekáče, zrovna teď v sobotu jsem měla úspěšný „lov“ za tu cenu bych nekoupila ani látky.
Taky mám největší problém vytáhnout stroj a začít - místo, kde by mohl být roztaženej, abych ve volných chvílích mohla něco ušít a pak odběhnout k prckům nemám a po každým stehu uklízet, na to nemám nervy. Ale furt mě láká ušít aspoň vkládačky, … nebo nějakou plínu ;) Tak možná v létě, až vypakuju nejstarší na prázdniny, bych mohla zabavit její pokoj ;)
@Flyingfrog já tedy mám asi štěstí - hodně toho mám i poděděnýho a co vím, tak v jedněch jsem střihla gumu - byly na kšandy, tak jsem ani volnější nedávala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
28.5.12 14:16
@pomeranca píše:
Dneska cestou z obchodu jsem si vzpomněla na tu debatu o „párečku“ co tu před nějakou dobou proběhla. Potkali jsme totiž jednu paní, co nás zná od vidění, a ta ještě nevěděla, co máme za druhé dítě. Když jsem jí řekla, že je to kluk tak reakce: „ZASE kluk? Tak třetí už by mohla být holčička, ne?“ Tak jsem řekla, že holka bude až 4. (Manžel je ze 3 synů a má 3 bratrance)

Hele, na takový hňupy s kulometem :pocitac: Já nakupuju v obchoďáku a prodavačka na mě, že hm, snad to vyjde dotřetice. A já na ni - že co vyjde dotřetice? A ona - ten kluk přece! Máte břicho jasnou holku…Takže paní Ultrazvukovou jsem neměla sílu poslat dohajzlu, ale každý další to už schytá!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
28.5.12 14:20
@Anielkha píše:
to dost pridej holka.. letos uz mam kulatiny ;)

předpokládám,že to nebudou padesátiny :lol: jinak je to v poho,já po čtyřicátinách ,,stihnu" ještě tři,5 a 3 roky a v září mám termín a to mi bude 47 :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
28.5.12 14:20

@Flyingfrog To určitě ne, já sama střihy nedělám, stačí si koupit časopis Ottobre ;) A nápady přijdou časem samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
28.5.12 14:44

@Flyingfrog Mravenčí kalhoty tu taky mám, poděděné, jsou tak beznadějně volné, že jí je nedávám ani kolem baráku :mrgreen:
Já myslím, že je to prostě jak s dospěláckým oblečením, někdo je širší, někdo hubenej. A jestli je širší plínou nebo kostrou, to je buřt.

@ivuska.h Kreativita mi nikdy sama nepřišla, a to v žádném ohledu. Ani když jsem se o ni snažila, ani když jsem jen čekala, až přijde sama. Já jak to nemám přesně napsaný v tabulce, tak jsem v háji a nemyslím si, že by to někdy mohlo být jinak, protože je to čím dál tím horší :oops:

• Citovat
  • Upravit
15710
28.5.12 14:46
@Brunifid píše:
@ivuska.h Kreativita mi nikdy sama nepřišla, a to v žádném ohledu. Ani když jsem se o ni snažila, ani když jsem jen čekala, až přijde sama. Já jak to nemám přesně napsaný v tabulce, tak jsem v háji a nemyslím si, že by to někdy mohlo být jinak, protože je to čím dál tím horší :oops:

To mi někoho připomíná :-D :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
28.5.12 15:30
@Brunifid píše:@ivuska.h Kreativita mi nikdy sama nepřišla, a to v žádném ohledu. Ani když jsem se o ni snažila, ani když jsem jen čekala, až přijde sama. Já jak to nemám přesně napsaný v tabulce, tak jsem v háji a nemyslím si, že by to někdy mohlo být jinak, protože je to čím dál tím horší :oops:

Mě ta pravá kreativita taky ne, toto je spíš věc kombinování již známého a to celkem jde, protože se to dá provádět empiricky :lol: Prostě máš 10 látek a přikládáš je k sobě a zkoušís, co bude vypadat nejlíp. Nebo se ti na jednom tričku líbí, jak je udělaný výstřih a na druhém, jak jsou kapsičky a zkombinuješ to na jeden střih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
28.5.12 15:38

Bruni: No právě, jako u dospělých, ne každému sedí ta samá velikost, i když by měla.
Stela teď nosí kalhoty 92, ale u většiny jí není sed, má všechno jako bokovky a pne jí to mezi nohama. Na té holčičce z plavání třeba vůbec nikdo nepozná, že nosí látkovky a na té mojí se to pozná hned, zadek jak valach.

ivuško: Nápady, no u mě to nehrozí.
Jako asi kdyby se mi někdo věnoval, vybral stroj, řekl které látky se dají použít na co a zásobil mě střihy, tak možná. Ale faktem je, že stroj ani nemám a vzhledem ke své neschopnosti se ho asi ani nebudu pokoušet koupit. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
28.5.12 16:38
@Anielkha píše:
to dost pridej holka.. letos uz mam kulatiny ;)

ja taky, ale takovy ty mezi. Tak o pet let, to je jeste v pohode, ne? :-D nebo ti mam rikat babi? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
29.5.12 07:58

Mně přijde, že když si dám práci prohrabat hrabák, tak seženu hezký věci, který v životě nejen nevymyslím, ale ani nevyrobím, v ceně, za kterou bych ani nekoupila látky. Takže do šití se pouštět nehodlám. Sice nikdy neříkej nikdy, ale zatím to opravdu nemám v úmyslu.

• Citovat
  • Upravit
14105
30.5.12 14:02

Tak už mám doma PULky tyrkysové a hned jak se dítko probudí, vyzkouším. Jsem ráda, že mám na kom. Dneska slítla ze schodů takovým způsobem, že jsem se bála, že mám po dítěti. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
30.5.12 14:36
@Flyingfrog píše:
Tak už mám doma PULky tyrkysové a hned jak se dítko probudí, vyzkouším. Jsem ráda, že mám na kom. Dneska slítla ze schodů takovým způsobem, že jsem se bála, že mám po dítěti. :?

Deti vydrzi prekvapive, ale nastesti hodne :roll: a je v pohode? Posli pak foto s PULkama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure