Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
My máme sucháč a docela mě štve jak se to všude „přisucháčuje“. teď se mi na šnůře přilepili na vlňáčky tak to jsem dost nadávala
ale u těch patentek mi připadá že se to nedá tolik seštelovat ![]()
@paola white
To zalezi, co Tobe sedne. Nekomu se pracuje lepe s patentkami, nekomu se suchacem. Mne to bylo jedno, ale mala velice rychle objevila suchac
, takze cca od 7/8m jsem dokoupila patentkove plinky. Svrchnaky mam, ale vic v suchacich, mela jsem je nakoupene a uz jsem to nemenila. Stejne ma pres to mala body, takze castecne je to chranene, i kdyz to umi rozepnout i pres triko
Kup si kus a kus a uvidis casem sama;)
@paola white píše:
My máme sucháč a docela mě štve jak se to všude „přisucháčuje“. teď se mi na šnůře přilepili na vlňáčky tak to jsem dost nadávalaale u těch patentek mi připadá že se to nedá tolik seštelovat
Suchace musis vzdycky hned zapinat - zapinam je, kdyz je odkladam, skladam, peru (to je nutne nejvic, jinak se Ti ponici pradlo, resp. ostatni plinky) a na susim je take zaple. V podstate je rozepinam jen kdyz je nandavam ![]()
Suchac asi je variabilnejsi, ale jak rikam, uvidis casem sama;)
Gratuluju manželovi k zvládnutí přebalení látky. ![]()
A jinak, já raději sucháč na svrchňácích, líp se mi to šteluje podle velikosti. Ale třeba kalhotková plína na sucháč mě vůbec nezaujala, tam mám zase raději patentky. ![]()
Dítě naštěstí sucháč zajímal asi tak dva dny, jinak ji nenapadlo ho rozepínat.
@paola white
ja mam hubeneho a preferuju sucháč, líp se dopíná, ted má malý „tloustku“, že at zkřížím patentky jak chci, tak to nemá dotažené, jak bych si představovala :-/ Ale tím nechci říct, že to nedrží ![]()
@paola white Více méně souhlasím s @Teri88 - v každém období mám radši něco jiného. Na novorozence mi to bylo jedno, teď jak se otáčí a zdrhá a je těžké jí přebalit, je rychlejší sucháč (ale kalhotové plenky mám všechny na patentky, tkaže je to boj, tak alespoň svrchní zapnu raz dva). Potom jak se naučí sama odepnout sucháče (první dcera kolem 7-8m) tak budu preferovat zase patentky. a při rychlém svlíkání na nočník zase sucháč. ![]()
A nejvíc preferuju vlňáky, které se jen natáhnou a je po problému jestli suchý zip naebo patentky.
Dneska mně dorazily ty Anavy Dreamy, tak ji na sobě eLko má.
A je fakt, že kolem nožiček mu sedí celkem pěkně, jen ji má až na prsa. ![]()
Jinak holka nočník stále nic. Dneska dopoledne v kalhotkách, takže se dvakrát počůrala na zem.
Prostě mám zabedněné dítě. ![]()
@danali No, nevím. Pak si vždycky přečtu nějaký deníček nebo diskuzi, kde samozřejmě půlka geniálních dětí chodí od deseti měsíců na nočník a mně je z toho na nic. To mám trest za to, že jsem ji nevysazovala, že čekám, až na to přijde sama… Tak abych se dočkala.
A pěknou ikonku máš. ![]()
@Flyingfrog No já taky vysazovala, od roku do roku a půl, a pak byl zlom a znovu si na nočník v klidu (bez řevu a násilného posazení babičkami) sedla až v září kdy jsem jí plíny vzala.
Nechala jsi jí s holým zadkem? Bez oblečení? Nepomůže to? U nás to taky začalo, během týdne pak zvládla tepláky, do měsíce už nosila i kalhotky. A nehody máme pořád, neříkám že ne, třeba týden v pohodě, bez nehod (a to i ve školce) a potom je tři dny na zabití, počůrané třeba patery gatě denně. ![]()
Bez oblečení tady lítala! celé léto! a nic.
Ona s klidem anglického lorda řekne, kam se čůrá, klidně tvrdí, že ona chodí na nočník a houby. Pak si ho vezme na hlavu a řekne „helma“. Bez toho L samozřejmě, tak geniální na žvanení není. ![]()
@Flyingfrog píše:
Dneska mně dorazily ty Anavy Dreamy, tak ji na sobě eLko má.A je fakt, že kolem nožiček mu sedí celkem pěkně, jen ji má až na prsa.
Prosím tě, jak mu sedí normální Anavy kolem těch nožiček? Já mám asi lehce atyp. dítě, nám normoš Anava kolem nožiček celkem protíká… tak těch nočních se bojím o to víc (zatím), že jsou velké. ![]()