Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Broučkovka píše:
@Flyingfrog
díky, mrknu na to
Je to celkem zajímavá knížka, ale já ještě nedospěla do stádia, kdy bych byla ochotná se vzdát spousty (pro mě) dobrot.
No ale po čučení do jednoho webu , který mi přijde, že z té knihy vychází, se pustím do polévek, ty mi přijdou jednodušší, tak jsem zvědavá.
@Flyingfrog píše:
Jinak ta plína je vážně měkoučká, aaach, už jsem se mazlila.
A jaká plína to je?
@Brunifid, moje malá do 3m kakala do úplně každé plíny, když už rozebíráme ta individuální neštěstí
. Kdybych jednou zažila, co píše Fly (kákoš jednou týdně), tak klidně peru všechny nové pleny s obrovským nasazením
.
@Kdoule Noční, veliká, spousta mazlení. ![]()
Holka jinak ze začátku kadila pořád, pak s krví, no a po dietě (mojí) se to uklidnilo a kadila cca co 3 dny. Milý chlapec zatím trhl rekord. ![]()
@Flyingfrog píše:
Je to celkem zajímavá knížka, ale já ještě nedospěla do stádia, kdy bych byla ochotná se vzdát spousty (pro mě) dobrot.
No ale po čučení do jednoho webu , který mi přijde, že z té knihy vychází, se pustím do polévek, ty mi přijdou jednodušší, tak jsem zvědavá.
no ja se musim nejdriv dokopat to přečíst
tak daleko ještě nejsem ![]()
@Flyingfrog píše:
Ona je ta knížka dobrá aspoň jako informativní zdroj co a jak se dá kombinovat a jaké kombinace dávají smysl a jaké ne. Ja jsem na MB jednu dobu hodně ujížděla, ale teď nějak nemám čas ani elán
Navíc ty moje obludy prostě zeleninu nepozřou ![]()
Tak to ja mam štěstí, Zdenda se může utlouct po jakémkoliv jídle, kde je zelenina a maso (tuk tuk tuk). Ale ovocné přesnídávky mu moc nejedou..
@Broučkovka píše:
Tak to ja mam štěstí, Zdenda se může utlouct po jakémkoliv jídle, kde je zelenina a maso (tuk tuk tuk). Ale ovocné přesnídávky mu moc nejedou..
Nechval dne před večerem… Mě do cca roku a půl jedli vše ukázkově, zlom nastal ve chvíli, kdy začli jíst sami, to si začli vybírat.
@ivuska.h píše:
Ona je ta knížka dobrá aspoň jako informativní zdroj co a jak se dá kombinovat a jaké kombinace dávají smysl a jaké ne. Ja jsem na MB jednu dobu hodně ujížděla, ale teď nějak nemám čas ani elánNavíc ty moje obludy prostě zeleninu nepozřou
Stela naštěstí zeleninu jí a líp právě i vařenou. Jen nevím, jak bych do ni dostala spoustu těch obilovin. Mně třeba bulgur i kuskus chutnají, chystám se zkusit si pro sebe jáhly, plus kaše (dneska jsem měla pohankovou, minule špaldovou) si dělám ráda. Ale teda jen instantní od Nominalu.
Já mám z té knihy maglajz v tom, co si koupit v obchodě, páč není psáno kolikrát co se tím myslí. Ono i v tom webu je miso pasta a já to v obchodě (mluvím o zdravé výživě) nenašla. ![]()
@Broučkovka píše:
Alžbětka jedla víceméně do dvou let vše. Teď jí teda maso, zeleninu a ovoce, a sladkosti
přílohy (brambory, rýže, kuskus, jáhly, bulgur atd, no krom nudlí nejí), pečivo nejí od začátku.
Teď dost holduje koláčům a buchtám ![]()
Příspěvek upraven 02.12.12 v 22:11
@Broučkovka Tak maso v té knize nenajdeš. ![]()
Maso, mléko, brambory, banán, nepřátelé číslo jedna. ![]()
Já právě z knihy míním načerpat inspiraci a recepty na nemasová jídla, kterými trochu posunu náš nudný jídelníček.
Stela pečivo může, naštěstí i manželův domácí chleba, takže asi budem jíst jen ten, plus další, se kterými přijde.
No a má ráda moje bábovky.
Jako nemůžu říct, že jíme vysloveně nezdravě, ale mohlo by to být o hoooooodně lepší, například ještě víc omezit maso.
Můj starší syn udělal haló na skautské výpravě, když mu bylo 10, protože viděl (a jedl) poprvé v životě paštiku (nedomácí) a taveňák si myslel, že patří jen do pomazánky a nevěděl, co s tím počít
.
Naše strava by mohla být opravdu o hodně lepší, zejména kdyby padla omezení potravinových alergenů
.
@Flyingfrog A jak často máte maso?
Já vařím maso většinou jen o víkendu (kvůli manžela) a potom má Al. maso ve školce - takže asi 3× za týden, víc určitě ne. a třeba dneska jsem dělala tortily, a dala jsem do toho kousky kuřeícho, na 4 tostily jeden kuřecí prsní řízek
to nejde ani brát že bylo maso ![]()
Zítra budeme mít dušenou mrkev, brambory a vajíčko.
@Flyingfrog píše:
Stela naštěstí zeleninu jí a líp právě i vařenou. Jen nevím, jak bych do ni dostala spoustu těch obilovin. Mně třeba bulgur i kuskus chutnají, chystám se zkusit si pro sebe jáhly, plus kaše (dneska jsem měla pohankovou, minule špaldovou) si dělám ráda. Ale teda jen instantní od Nominalu.Já mám z té knihy maglajz v tom, co si koupit v obchodě, páč není psáno kolikrát co se tím myslí. Ono i v tom webu je miso pasta a já to v obchodě (mluvím o zdravé výživě) nenašla.
Když nebudeš vědět, tak se ptej, poradím, co budu vědět. Miso bývá nejčastěji od Danfoodu, sklinka s hnědou hmotou – http://www.danfood.cz/…/product.php?…. Já mám nejraději klasické sojové, ale to musíš sama vyzkoušet. Nejraději teda kupuju originál japonské v jednom japonském obchodě u sushi restaurace, tak se poohlédni, jestli něco takového u vás máte. Je chuťově lepší, aspoň mě přijde.
@Flyingfrog píše:
@Broučkovka Tak maso v té knize nenajdeš.![]()
Maso, mléko, brambory, banán, nepřátelé číslo jedna.
Já právě z knihy míním načerpat inspiraci a recepty na nemasová jídla, kterými trochu posunu náš nudný jídelníček.
Jojo, přesně takhle jsem to taky hlavně brala. Ale teď mám prostě kulinářský útlum, jsem holt přepracovaná a na tomto se to projevuje ![]()