Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@ivuska.h píše:
No někdo je určitě rád má, ale obecně si myslím, že jsou oblíbenější SIO…
To je asi pravda. Ale i já upřednostňuju kapsovku před SIO, většina systémů SIO má patentkové nacvakávání a malou ty patentky otlačují (ne nějak šíleně do masa, ale zřetelně), navíc mi proti kapsovce přijde méně variabilní způsob docpání (ale mám holčičku, u kluka stran harmonikování vpředu by mi přišel nejlepší systém anavích vkládaček
). U kapsovky si vycpu vyloženě podle situace a učůranosti dítka, a taky - to je specifikum mého miminka, nelze zobecnit - je v kapsovce méně otlačená, jak je tam jednolitá vrstva látky - kapsy. Ale musím říct, že se to hodně zlepšuje, ještě před měsícem jí dělal vnitřek Anav koleje a teď to skoro nejí vidět
.
@ivuska.h píše:
No někdo je určitě rád má, ale obecně si myslím, že jsou oblíbenější SIO…
možná by to chtělo anketu oblíbenosti kapsovek… ![]()
Tak já třeba kapsovky vůbec nevedu - a to z jednoho prostého důvodu - ty co jsem měla (Bum hugger, Starbunz, BabyIdea víc si teď nevzpomenu) tak pro moji dřevorubeckou ruku tam byla malá díra, prostě když jsem tam chtěla cokoliv ještě nacpat, tak jsem to tam pořádně nemohla dát, a tím pádem to bylo takové neupravené a skrčené atd. Tudíž všechny kapsovky jsem poslala dál, a už bych si žádnou nekoupila.
Já kapsovky taky nerada - radši si skládám vkládačky přímo na dítko na čůrací oblast - v tý kapsovce to nikdy netrefím ![]()
@analoja píše:
Já kapsovky taky nerada - radši si skládám vkládačky přímo na dítko na čůrací oblast - v tý kapsovce to nikdy netrefím
My máme čůrací oblast pokaždé jinde - v noci čůrá do oblasti zadku, ve dne dopředu „na kluka“. Přitom pořád leží na zádech… některé věci moje logika nechápe - kapsovka nekapsovka
![]()
@Kdoule píše:
My máme čůrací oblast pokaždé jinde - v noci čůrá do oblasti zadku, ve dne dopředu „na kluka“. Přitom pořád leží na zádech… některé věci moje logika nechápe - kapsovka nekapsovka![]()
já mám na to teorii - když je plína natěsno - tím myslím hodně vycpaná a přiléhá, tak je mokro v čůrací oblasti, když je vycpaná míň, tak to proteče až na zadek ![]()
ovšem co jsem nikdy nepochopila - když byl Honzin malý a na jednorázu tak měl posraný záda, i když kadil na břiše - jsem dlouho hledala, jestli někde nemá další kakací dírku ![]()
Ahoj holky, mám skoro dvouměsíční holčičku, používám přes den čtverce a přes to flísáky anavy… docela to provlhá…no a dostala dcerka k vánocům i AIO anvy… jsou fajn, ale teda míchaný vejce to neudrží.. máte stejné zkušenosti? nějaké rady?
@Kdoule @analoja Teorie neteorie, taky to moc nechápu. Třeba teď dávám A. spát v hnusce, povětšinu spí na břiše, hnusku má na těsno, a jednou se stalo že to měla mokré tak od půlky zadku ke konci, většinou má načůráno vepředu teda.
A D. taky jednou u babi pokadila hnusku tak, že to měla až za krkem, to byla na břiše. ![]()
Kapsovky jsem měla jednou (Bum Huger) a musím říct, že jsem jim na chuť nepřišla, si raději vycpu svrchňáky.
@vegous píše:
Ahoj holky, mám skoro dvouměsíční holčičku, používám přes den čtverce a přes to flísáky anavy… docela to provlhá…no a dostala dcerka k vánocům i AIO anvy… jsou fajn, ale teda míchaný vejce to neudrží.. máte stejné zkušenosti? nějaké rady?
Provlhají fleecáky?
Mám kluka skoro tři měsíce a ani jednou mi ještě fleecáky neprovlhly a to je má pořád.
Akorát na noc PULky přes noční anavy.
A budu muset dokoupit nějaké PULky, chjo. Když já mám ráda ty jednovelikostní a teď jsem projížděla mmb a teda bíííída. Potřebuju je hlavně na noc pro kluka přes noční anavku a sem tam je dostává holka. Mno, asi (k nevoli chlapa) budu muset učinit ještě objednávku u ivušky. ![]()
@vegous Tak je zkus vyprat v mýdle - to by je mělo trochu „zalepit“ - říkám to dobře, holky?
Jinak ty AIO někdy míchaný vajíčka neudrží… Já je dávala hlavně pak když jsem věděla, že dcera už kakala a asi to bude dobré:) Nám teda toto kakání udržel akorát novosklad ze čtverců, který je pěkně utažený kolem nožiček.
Pak jak začnou tužší bobky tak jsou AIO úplě v pohodě a naopak jak jsou tenounké tak jsou ideální při terénování otáčení:)
@vegous píše:
Je to holt úzká plenka, takže velká nálož se tam nevejde, hlavně teda když maminka plenku utahuje spíš méně, což některé maminky prostě dělají. Na vaječinu jsou rozhodně lepší kalhotkovky a když už AIO, tak nějaká široká.
Taky se snažím to vychytat jen na čůrání
…holt někdy dítko překvapí
… na kalhotovky nejsou koruny
… ale díky za tipy…zkusím to mýdlo…