Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Brunifid píše:
Tak vzhledem k porodní váze je to ještě miminko, ne jako někteří sedmikiloví vrstevníciŠátkování je super, doporučuji. Kočár v podstatě nepoužívám. Kór teď v zimě
@Mahja píše:Já začínala rovnou dvojitým křížem s kapsou uvnitř.
No, mi taky, proto jsem si ho pořídila, doufám, že jej teda využiju. Jakým úvazem nejlépe začít?
@sestramona píše:
Ahojkymam 9 mesicni kluky… jednou jsem latkovani zkousela ale to jim byly 3 mesice a nejak me to nebavilo a byla to hlavne hrozna spotreba a nedelala jsem nic jinyho nez prebalovala jelikoz si trosku cvrkli a uz rvaliale chtela bych se dat na latkovky na jare… pry je to super k odnauceni z plenek.. co budu cca potrebovat? mam jen klasicky ctverce a dvoje svrchnaky
No svrchňáků určitě víc. Já mám ráda vlňáky, ale je s nimi dost práce, takže PULky a asi bych pro každého koupila ještě minimálně jedny.
Jinak toho, kdo prohlašuje, že s látkovkama se dítě naučí rychleji na nočník, bych chtěla potkat. ![]()
@Flyingfrog Taky ty máš ještě menší, to je krása - neprošel tady skupinou náhodou nějaký těhotenský virus?
Taky gratuluji!
Holky, já jem si koupila knížku BEZ PLEN, přečetla jedním dechem, to je počteníčko!
Tak moje skříň plná plenek se už třese, kdy je vytáhnu… Stále chodím „ukukovat“ anavy, co má Iva zase za nové potisky…ale fakt jen koukám, doufám, že to malé se v nich neztratí.
@Flyingfrog píše:Jinak toho, kdo prohlašuje, že s látkovkama se dítě naučí rychleji na nočník, bych chtěla potkat.
Já taky - šoupla bych k němu na odplenkování jednoho svýho nočníkovýho ignoranta
![]()
Toho bych taky chtěla potkat ![]()
@Teri88 píše:
@sestramona Pokud budeš chtít jet jen ve čtvercích, tak potřebuješ čtverce, svrchnáky a separačky. Ted v 9 měsících už je daleko menší spotřeba, hovínka se zachytí na separačku a nezašpiní plenku. Na noc, delší dobu bych ti doporučovala ještě kalhotovky Anavy - hezky sají, snadno se s nima manipuluje a kdyžtak se dají i dobře prodat…Separačky doporučuju Popolini…
Dcera má 15 měsíců. Myslím, že díky látkovkám od 8 měsíců hlásí nočník - občas:) Ted máme spotřebu tak 1- 2 plínky denně… Myslím, že je to hodně znát…
Fakt myslis, ze je to diky latkovkam? Je fakt, ze nektere deti nemaji radi mokro v pline, ale napr.nasi N. je od narozeni absolutne jedno, co a jak dlouho ma v pline
. Potrebu na zachod hlasi asi tak 2m (tj. od 13m) a to pripisuju jen tomu, ze jsme ji hodne brzy upozornovali, ze cura/kaka, kdyz prave konala potrebu. Podle me je to individualni a zalezi na decku i pristupu (vnimani jeho potreby a duslednosti). Zkouseli jsme BKM od 3m, ale N.na to proste nebyla a ja nemela vydrz. Ale s upozornovanim na zachod jsme vydrzeli a stejne zacala hlasit az v tech 13m. ![]()
Jeeeej, jsem tak ráda, že nejsem sama s nočníkovým ignorantem. U nás teda ignorantkou. ![]()
Mám 27 měsíční holku, co s klidem složí dvacetidílné puzzle, ale nočník??? Co to je???
Ale ona má jasno. Když jí manžel říkal, že už by se laskavě mohla naučit říkat si na nočník, tak mu drze odvětila, že nemusí, že má plínu. ![]()
Mahjo: Jojo, mám o fous menšího jak Bruni dle data narození, ale na váhu spíš o dost většího. ![]()
@Flyingfrog A manža byl s pusou do kořán po to výroku, ne? ![]()
A jak se mimi jmenuje?
@Mahja @Flyingfrog Já mám taky miminko
- no pravda už má 9kg a skoro 8m ![]()
S šátkem jsem začínala taky rovnou tu kapsu s křížem uvnitř. Teď se učíme vázat na záda a je to záhul
malá je dost neposedná.
@Flyingfrog Hele tvoje holka je šikovná jinak no
- Alžbětka teda taky nemá problém složit puzzle, ale zase máme jiné mouchy. U vás je holka holt moc výřečná a na vše má svou odpověď (i když pravda příjde mi to děsně brzo).
@Mahja já koupila v capartovi (obchod v Brně, ale maj i eshop) http://www.ecocapart.cz/product.php?…
Tak moje dítě se rychleji na nočník naučilo. Ale je otázka, jestli kvůli látkovkám ![]()
A jinak všem přeji příjemné látkování v roce 2013 ![]()
@pomeranca jéé, ahoj!
@danali
Tak máš zatím největší. Kolik tu je vůbec kojenečků?
@Mahja píše:
@pomeranca jéé, ahoj!@danali
Tak máš zatím největší. Kolik tu je vůbec kojenečků?
Já mám taky kojence. O měsíc starší, než má danali.
A jinak gratuluju k těhotenství.