Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@andreiika píše:
@Flyingfrog jj, žlučové mýdlo dávám, mám příšernou spotřebua sůl na skvrny? mám jen tu z DM, ale ta mám pocit, že je na bílé prádlo. Existuje ještě nějaká? A nevadí to tomu PUL?
Já mám sůl na skvrny od fy Fichema. Složení by mělo být snad ale stejné (je to perkarbonát sodný). A nedávám do každého praní, jen když jsou plíny znečištěné. No a některým plínkám jsou dva roky (kalhotkovým a AIO) a v pohodě.
Ale jak píšu, někdy ani to nezabere. Mně už ty fleky jsou fuk. ![]()
@Flyingfrog jj ja mam plinky asi mesic, tak si je jeste hyckam
diky
@andreiika píše:
@Flyingfrog jj ja mam plinky asi mesic, tak si je jeste hyckamdiky
Jo to chápu.
Takhle mladé plíny jsem si taky hýčkala.
Já se vždycky poňuchala novými, pak to dítko ze*ralo a bylo po ňuchání. ![]()
@sestramona píše:
Já nosila kluky oba naráz vepředu
Taky bych prosila foto nebo polopatický popis, čekám dvojky a s nošením jsem se v podstatě rozloučila ![]()
Zdravím po dloouhé době. Jdu za vámi z dotazem, kamarádka by si chtěla pořídit látkovou výbavu, já jí doporučila Anavy, jen že ona chce po mě vědět celkový počet, co vše koupit a já jí to jaksi neumím spočítat, já byla látkovací magor a kupovala a měnila výbavičku, ona by chtěla jen nakoupit a používat.
Tak prosím pokud by jste mi mohla některá napsat kolik si těch plen má koupit. Svrchní kalhoty počítám tak troje, chtěla by i dvě vše v jednom, ale ten zbytek nějak nejsem schopná spočítat. ![]()
@Katy2 Já mám 3 noční plenky (hodila by se ještě jedna, ale dá se to), pak 10 kalhotovek, 3 aio a spousty čtverců a vkládaček. Svrchní mám jen vlňáčky a to dvoje dlouhé a dvoje krátké. Výbavička mi stačí tak akorát. A vlastně na miminko jsem měla ještě dvoje pulky.
@elfans píše:
@Katy2 Já mám 3 noční plenky (hodila by se ještě jedna, ale dá se to), pak 10 kalhotovek, 3 aio a spousty čtverců a vkládaček. Svrchní mám jen vlňáčky a to dvoje dlouhé a dvoje krátké. Výbavička mi stačí tak akorát. A vlastně na miminko jsem měla ještě dvoje pulky.
No ona chce jet jen v kalhotkových, prostě nasadit a zapnout, na to svrchnáčky, čtvercovky jen na pusu, či v případě nouze.
Uvádí se 18-24, mě by to teda rozhodně nestačilo, teď u třičtvrtěročního mám spotřebu okolo 15 plínek na den, když počítám praní co dva dny, plus jeden den na schnutí, tak to vychází 45. (i já mám tedy hromadu čtverců, tak nevím přesný počet plínek, které mám doma…)
Záleží jak často bude přebalovat (to dopředu asi neví, moje děti dávají většinou najevo nelibost s mokrou plínkou, takže mě nezachrání ani velká savost plínek). A taky záleží jestli má sušku, odpadá ten den na schnutí
@pomeranca říkala, že bude prát klidně každý den, ale že opravdu toho nechce mít nakoupeny kvanta. Tak že já tipuji, že těch 20ks plen jednovelikostních, 2-3 AIO by jí mělo stačit. ![]()
@Katy2 Já bych jí doporučila 24 kalhotovek, 3 AIO + nějaká náhradní jádra k nim a 3 svrchnáky…
@Katy2 Latkovala jsem i s 18 kusy, ale ne male miminko.
Taky zalezi, kdy miminko ceka, jestli na jaro a leto, tak to stihne rychleji schnout.
@Teri88 píše:
@Katy2 Já bych jí doporučila 24 kalhotovek, 3 AIO + nějaká náhradní jádra k nim a 3 svrchnáky…
NO já jí řekla 20 a zbytek tak jak píšeš ty. Ona je ze slovenska a tam ty plenky teda mají pěkně drahé.
Každopádně prodejnu v Bratislavě nemá daleko, tak že v případě nouze by dokoupila pak.
@Anielka mimino čeká v květnu, tak že schnout už by snad mohlo dobře.