Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@andreiika píše:
Tak jsem k těm 3 novým AIO plínám doobjednala ještě 7 z druhé ruky - 6× Anavy a 1× Tots Bots za dobrou cenu. Myslím, že to už nám stačit bude, jen asi až doplenkujeme budou plínky na odpis, tím jak je budu hodně točit
a jak je chces prat? v ruce nebo v pracce?
@andreiika píše:
@smotlaska v pračce…rukou ty radioaktivní hovínka nevyperu
no ja jsem si rikala, ze je to v dnesni dobe masochismus, prat pleny v ruce.. navic spotrebujes hodne vody a nedas poradnou teplotu. Ale i kdyz denne hodis pracku s peti plinama (plus necim dalsim), tak ti to snad nemuze vyjit..
@smotlaska teď to zvládám se 3, tak to se 7 musím zvládat líp ne? uvidíme…kdyžtak přikoupím ![]()
@andreiika Plenkovala jsem se 17.. a fakt to bylo maso, s tim, co mas ty si to proste nedokazu predstavit.
Hlavne budes mit velke naklady na prani.
@Anielka mám pračku která dávkuje vodu dle hmotnosti prádla a 20ti minutový program, který vcelku vypere… ale jak píšu, zvládála jsem to 1,5 měsíce se 3 plínkama, uvidím ![]()
@andreiika A vis, kolik ti bere energie? Ja jen, ze jsem se divila, kolik bere moje pracka na kratky program.. delala jsem to jako ty, prala kazdy den, plenky se neznicily. Jen proste vim, ze jsem proprala hodne velke penize.
@Anielka přesně to neví, je stará 2 roky a má A++ můžu zkusit změřit
@andreiika moje dva roky stará A+ bere 1,3 kW
na krátké programy myslím.
Ale hlavně si dělej, co chceš. ![]()
@Anielka uvidím no.. na čtverce jsem líná, pořizovat teď ještě další AIO to je už moc peněz…
@andreiika píše:
@Anielka uvidím no.. na čtverce jsem líná, pořizovat teď ještě další AIO to je už moc peněz…
ehm, na co presne jsi u ctvercu lina? kdyz nejsi lina prat denne u umyvadla tri plinky porad dokola, tak asi lina nejsi vubec.
ctverec sundas ze snury, slozis na pul, pak jeste jednou na pul a nakonec na tretinu, vlozis do kalhotek a zapnes jako AIO. To prece musi zvladnout i nejvetsi lenoch.
@smotlaska píše:
no ja jsem si rikala, ze je to v dnesni dobe masochismus, prat pleny v ruce.. navic spotrebujes hodne vody a nedas poradnou teplotu. Ale i kdyz denne hodis pracku s peti plinama (plus necim dalsim), tak ti to snad nemuze vyjit..
@analoja píše:![]()
![]()
já teď prala dvakrát po sobě ručně plný kbelík - ale zítra nastupuje do služby nová pračka - chudák netuší, jaká ji čeká zatěžkávací zkouška
Porad lepsi zatezkavat pracku, nez matku
![]()
@smotlaska píše:
ehm, na co presne jsi u ctvercu lina? kdyz nejsi lina prat denne u umyvadla tri plinky porad dokola, tak asi lina nejsi vubec.
ctverec sundas ze snury, slozis na pul, pak jeste jednou na pul a nakonec na tretinu, vlozis do kalhotek a zapnes jako AIO. To prece musi zvladnout i nejvetsi lenoch.
No já to neumím vysvětlit, praní mi neva, mně se ti čtverce prostě nelíbí
pořádně jí nepřiléhají, jsou okamžitě mokrý, často vše vylítlo nohavicí ven. Skládala jsem na novosklad, ale to co popisuješ ty, to přece na tom zadečku nemůže vůbec držet ne?