Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@andreiika píše:
@ivuska.h mám k těm třem AIO víc vkládaček a právě proto, že to bylo zoufale málo, tak jsem teď pořídila z druhé ruky další, takže jich bude 12 + náhradní vkládačky, fleecové separačky atd. Takže jsem přesvědčená že s tím vystačíme. Spíš se bojím, že nám časem budou ty jednovelikostní Anavy maléJsou perfektní tak krásně sedí, ale už teď ve 4 měsících je nezmenšuju a mám na tu nej velikost
A vnitřky suším na topení, na sušáku jsem zkusila jednou a neskutečně zasmrádly, takže šly do pračky znovu.
To je normální, že se kolem cca 6 kg už nezmenšuje ![]()
@andreiika hele, malá měla 8kg v půl roce, 10kg v 10.měsících a pak váha už tak rapidně nestoupala, jen lehce pomaličku. Takže za další rok přibrala fakt jen 1-1,5kg. Oni to pak vylezou a vylítají a už to nejsou takoví baculáčci.
Jinak já mám AIO taky celkem dost - 7-10ks?
A hodily se. V létě jsem je dávala třeba ráda, když malá už chodila, tak hezky ven na procházky pod šatičky. Neměla tak velký zadek a nemusela jsem dávat víc vrstev (kalhotovku a svrchňáky).
Pak mám teda ještě dost kalhotovek - cca 15 kusů - a u těch můžu potvrdit, že fakt víc sají. Takže třeba AIO bych na spaní třeba v roce dcerky dát nemohla, to by proteklo. Ale každé dítě čůrá jinak, tak si to vyzkoušej a uvidíš.
A třeba se ti podaří ještě ukořistit nějakou bazárkovou kalhotovku za dobrou cenu, kdyby ti počty plínek nevycházely.
Tak jsem si dneska vyfotila AIO a kalhotkovky (plus mám 3ks anavy noční a 4ks AIO PoP In). ![]()
Jsem myslela, že kalhotkovek mám víc.
No, tak kdyz uz se tu zase nekdo „chlubi“
, tak ja prispeju taky svoji troskou do mlyna
. cc a vv jsem nefotila, i kdyz maji jasnou prevahu-s temi jsem zacinala a uz nechci investovat
(ne, ze by me nesvrbely prsty
). Levy sloupec jsou novoroz. plenky, zbytek aktualni arzenal.
No tak jste mě holky inspirovaly vyfotit si celou výbavu. Teď mám asi nejlepší příležitost vyfotit vše najednou - starší odplenkovaná, mladší zatím na cestě.
Tak to musím pohledat a pak sem taky přidám… ![]()
@Flyingfrog @Jaja157 KRÁSA!!! TY BARVY JÁ ŽERU
![]()
Omlouvám se, prosím ještě jednou co je VV?
@andreiika píše:
@Flyingfrog @Jaja157 KRÁSA!!! TY BARVY JÁ ŽERU![]()
Omlouvám se, prosím ještě jednou co je VV?
Diky
vv=Vicevrstva plenka(je to v podstate puvodne ctverec tvoreny z nekolika vrstev, vetsinou prosity na tretiny, ze cehoz stred byva 6-8vrstev, kraje 4-6vrstev. Pranim se ale vetsinou srazi na obdelniky
@eivlis píše:
No tak jste mě holky inspirovaly vyfotit si celou výbavu. Teď mám asi nejlepší příležitost vyfotit vše najednou - starší odplenkovaná, mladší zatím na cestě.
Tak to musím pohledat a pak sem taky přidám…
Ja jsem nahodou chytla snad prvne jediny den, kdy jsem mela vse vyprane a suche a zrovna sedela mala na nocniku, tak jsem mela k dispozici i vsechny svrchnaky
. Popadla jsem vsechno a letela to vyfotit ![]()
A ty vv se pak vkládají do svrchňáků nebo jako klasické čtverce třeba na novosklad?
@andreiika to se skládá podélně do svrchňáků (jako obdélník), novosklad z toho neuvážeš, je to malé. Klasické vícevrstvé plenky jsou normální bavlna. Výhoda oproti klasickému čtverci je, že to má více vrstev, čili i trochu víc vydrží.
ještě jsou vícevrstvé plenky od Anavy, ty jsou krásně pružné a lze je složit na tzv. kalhotkový sklad:
http://www.anavy.cz/…-vel-S-MODRA
@eivlis píše:
@andreiika to se skládá podélně do svrchňáků (jako obdélník), novosklad z toho neuvážeš, je to malé. Klasické vícevrstvé plenky jsou normální bavlna. Výhoda oproti klasickému čtverci je, že to má více vrstev, čili i trochu víc vydrží.ještě jsou vícevrstvé plenky od Anavy, ty jsou krásně pružné a lze je složit na tzv. kalhotkový sklad:
http://www.anavy.cz/…-vel-S-MODRA
@andreiika píše:dobrý… ježíš toho je, na tom by člověk mohl provařit celej rodičák
Kdyby jen rodicak ![]()
![]()
@andreiika píše:
@Jaja157 že bych prodala děti
Pak bys nemela narok na rodicak a tusim, pliny by Ti taky byly k nicemu
![]()
@Jaja157 bych si je chodila oprašovat do skříně a koukat na ty barvy a vzory
blbý je, že ty moje děti by mi někdo honem rychle vrátil, jedno nespí a to druhý je zase hrozně zrychlený ![]()