Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Luuuca007
24.7.13 16:29

Naše zkušenosti

Ahoj, my latkujem čerstvé 4mesice od narozeni. Výbavu máme mixlou ze všeho možnýho.
No a zkušenosti -

• na novorozence mi přišly ideální čtverce složený na novosklad, příp. vložená vícevrstevná plínka, na to jakýkoli svrchňák a je to:)
  • čtverce bezva bambusovy kikko, jsou dražší, ale po vyprání bez žehlení parádně jemné (máme jich 15ks a stačí booohatě, rychle schnou, rano pověsíš večer suché)
  • bavlněné čtverce za mě stačí tak 10-20max na utírání, jako podložka apod. (Tím, že perem jednou za2-3dny, tak se pořád točí) máme kikko a spokojenost s gramáží a ušitím, rozhodně lepší nez libštát
  • Haipa daipa svrchňáky mi připadají fajn jen ty S (pul i fleece), větší jsou hodně do půlky stehen a připadá mi, že mimi omezují v pohybu
  • na větší mimo máme svrch. Anavy a blueberry vicevelikostní a luxuska:)
  • kalhotový plenky nejlepší Anavy a tots bots, obojí mají i vkládačku, jsou parádně savé, vydrží klidně 3h. A vycpaná totsbots stretch bambus čtvercem dá i celou noc až do rána:)
  • Haipa daipa pastelka mi přijde na prd, málo saje..ale stejného střihu, jen z bambusu, jsem koupila na fler.cz od katyvb a jiná liga:) navic se daji na noc nacpat vším možným..
  • vůbec na fler.cz jde pořídit kalhotový plenky levněji
  • rozhodně hlasuju pro bambus ve všem, fakt víc saje než bavlna, při stejným objemu

Takže my máme 15ks bambus kikko čtverec, 10ks vicevrstevnych, nwm kolik bavlnenych kikko (zbytečně moc:/), 5Aio (2anavy, 2totsbots,1popin), 13kalhotovych (4anavy, 6z fleru, 2pastelky,1totsbots stretch), pak 2zavazovaci hemphour strep (na leto good, sama o sobě málo savá)
2pul blueberry, 1pul Anavy, 2vlnaky z fleru…naprosto stačí, možna toho máme až moc, ale je zábava ty plenky zkoušet a kombinovat:)…tak snad pomohlo, nainspirovalo…

• Citovat
  • Upravit
7.8.13 15:19

ahoj

Z jakého materiálu jsou ty vícevrstvé Popoliny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
8.8.13 09:37

Ahoj :mavam: Tak dnes mi došla první část látkové výbavy, tak se musím pochlubit :dance: :mrgreen: 2× Bambinex Bamboo jednovelikostní, 1× Bambinex easy nappy AIO, separačky bambino mio a bambusové froté na šití vkládaček :)

Nakonec doobjednám čtvercové pleny bambusové, pár bavlněných, pár vícevrstvých. PUL + vlněné svrchňáky a časem budu dokupovat dál :think:

Jo a ještě chci vyzkoušet něco od té katyv z Fleru, docela mě její plíny zaujaly a co jsem vyčetla na netu, tak si je hodně chválí :-)

• Citovat
  • Upravit
33018
8.8.13 11:32

@Ve-ru Kde jsi prosím objednala to bambusové froté? A ty bambusové čtverce máš od Kikko, nebo nějakou jinou značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
8.8.13 11:37

@Svistice Ahoj, objednala jsem ho z internetu, pošlu ti SZ ;) Čtverce nemám ještě zatím žádné, budu je teprve objednávat a to ještě nevím odkud, ani jakou značku :think:

• Citovat
  • Upravit
8940
10.8.13 13:34

Ahoj holky :mavam: Chystám výbavu pro mladní dcerku, ale starší má plíny na noc, tak jsem vás chtěla poprosit o radu, co koupit na noc pro učuranou tříleťačku, aby to pak mimčo mohlo zdědit (samozřejmě až povyroste) :mrgreen: Nechce se mi moc jít do vlňáčků, spíš bych chtěla nějaké dobré pulky a ty nějak pořádně vycpat, budu určitě kupovat hodně vícevrstvých, ale co dál?
No a další dotaz, jaké koupit klasické čtverce? Líbí se mi Libštát DeLuxe, je to dobrá volba? Moc díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
11.8.13 19:45

Ahoj, o tři stránky dříve jsem narazila ne tu věc s velikostí bodýček a oblečení.
Od novorozence chci látkovat s novoskladem, PULkami Bamboolik, případně střídavě s kompletním Bamboolikem, na seznamu mám raději ještě jedny svrchní flísáky Anavy vícevelikostní.
POKUD se mimino narodí s normální velikostí (3500/50) - má cenu vůbec cokoliv kupovat vel.56? Vzhledem k velkému zadku v plíně?
Sice už jedno dítko mám, ale bylo to před sedmi lety, takže jsem vybavení a i oblečky víceméně prodala, budu pořizovat vše znova (bazary). Tak abych zbytečně nenakoupila to malé…
Mám začít od 62 a 68? Rovnou?
Samozřejmě se může stát cokoliv včetně předčasného porodu (ťuky ťuk, snad né), ale berme, že to bude normoš novoš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
11.8.13 19:48

@Ivtcha Add Libštát - jakousi zvláštní matematickou operací jsem zjistila, že lepší gramáž má Libštát u těch obyčejnějších plín za 255/10ks, než u těch DeLux. Nicméně - možná byly mé rovnice chybné, už je to sto let, co jsem něco počítala… (přepočítávála jsem obsah plochy plíny děleno gramy nebo nějak tak…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.13 22:33

:-D

@panklova ahoj, první kluk měl 3550g a 56 jsme využili minimálně. Takže doporučuji v této velikosti tak dva kousky (a nejlépe nějakou kvalitnější českou značku), při používání SIO Bamboolik většinou velikost odpovídá, u kalhotkovek jsme museli hned jít do větší velikosti. Malé můžeš dokoupit vždycky.
Druhý kluk byl přerostlý novorozeně (o kilo víc) takže tam měl 56ku akorát na cestu z porodnice :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
12.8.13 07:37

@panklova Matematicky jsem to nikdy nezkoušela, ale obě plenky jsem měla v ruce a ty obyčejné Libštátské jsou skoro průsvitný hadr a po pár vyprání takové hrubé (nemám teda sušičku). Ty Delux jsou úplně o něčem jiném, skoro jako staré plenky po nás.
A s velikostí souhlasím, začala bych 62.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
12.8.13 10:42

@panklova Syn se narodil malý, z 56 mi začal odrůstat teď (9 týdnů, 4,5kg). Ale je fakt, že už cca 3 týdny používáme na body extendor.

@Ivtcha Nejlepší čtverce jsou z Ikei.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.8.13 13:45

@panklova já jsem 56 využila jen u dcery, která měla 53 cm při narození a to jen na chvíli. Já bych koupila jedno body a jedny dupačky 56 a zbytek 62 a 68. Malé můžeš vždycky dokoupit, dneska to není problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.8.13 16:07

@elfans Hm :c). Tak potom jsem jako matematik zcela selhala :c).

@Svistice @Clarins díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
13.8.13 16:14
@panklova píše:
@elfans Hm :c). Tak potom jsem jako matematik zcela selhala :c).

já tedy nic nepočítala, ale pokud se gramáž těch lepších zvedne třeba o 20 % na m2 a cena o 30 % tak logicky na gram vyjdou lépe ty levnější, to ale neznamená, že jsou lepší ;-)

kdysi jsem si počítala gramáž u starých koupených čtverců, jestli jsem neprohloupila a vyšlo mi že né ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
13.8.13 22:57

Ahoj, máte někdo zkušenost s kalhotkovými plenkami POPOLINI TENCEL? Zvažuji jejich nákup, tak budu ráda, za postřehy :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí