Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak jsem pro Bránu otestovala ten „rukáv“ separační, složila jsem tam plínu na dvanáctiny, krásně to sálo, jsem se bála, aby to po tom nestékalo, docela dobrá věc, když dítko nerado přebalování a dávají se plíny na rovno, nemá šanci to nějak rozházet, když se mele.
Čiči, mohla bys poslat odkaz, pokud to tedy maj na netu nebo přiblížit o co jde? My máme poslední dobou nepřebalitelný dítě…
![]()
Na Bráně to ani nějak není, to nemůžu najít. Prý to poslali od Bum genius.
Je to vlastně cca 13cm široký, asi 45cm dlouhý rukáv, na jedné straně sešitý. Ten vycpeš čímkoli, takže se z toho stane vlastně obrovská vkládačka, kterou pak pohodlně strčíš např do gatí bambino mio, nebo by to šlo do nějaké kalhotkové.
Finta je v tom, že je to z něčeho jako fleece, zkrátka mikrovlákno či kýho výra, funguje to zároveň jako separačka. Takže když dáváš pleny na rovno, tak odpadá taková ta hromádka poskládaná plena a navrch separačka, dítě jednou kopne a celý to můžeš skladat znovu. Stálo to cca 70 kaček a mají to zřejmě jen na Bráně v Praze.
Holky, jaký máte názor na tuto nabídku?
http://www.moraviatex.cz/shop/?…
Atest pro děti do tří let by to mít mělo.
Asi budu objednávat.
A s bambuskama kikko jste mě potěšily. jsem zatím „hledající“, ale právě pár těchto jsem si pořídila.
Babo ještě se s prckem po každé dost peru,má sílu jak bejk.Holt,když se musí,tak se musí. čiči-taky jsem měla ten nápad si udělat takovýhle rukáv,jen z bambusovo-konopného fleecu.Látku mám,ale ještě jsem se k tomu nedostala.
Markos já nevím, nevyznám se v tom, já kupovala konopno bambusový flis na www.sijmedetem.
Holky to je paráááda takové počasí, ve 14hod jsem pověsila plíny na balkon, máme ho na západ a v 18hod jsem sbírala suché plíny. ![]()
Jo a měřila jsem Kikko bambusové, moje teda mají 66×77cm
markos, ten bambus dobrý, ale někde jsem četla, že 100% bambus bývá dost chatrný, že nedrží tak dobře jako s příměsí bavlny. Že je snad lepší, když je ta základní osnova bavlněná, je to pak odolnější. Taky většina bambusových plín je šitá ze směsí a ne z čistého bambusu. Mám bamusový fleece tenký, saje hezky, stejně tak ten aksamit. A aksamit je nádherně jemný, fleece časem trochu zhrubne. Akorát se z toho aksamitu prý hrozně blbě šije, protože to klouže. U fleecu je zase výhoda, že ho nemusíš zaobrubovat, protože se nepáře
Katy2 píše:
Jo a měřila jsem Kikko bambusové, moje teda mají 66×77cm
Moje 71,5×79 cm. Heč, máme větší.
Tedy mám je asi od ledna. ![]()
Neczuz já je mám asi taky tak od ledna, ale já je protahuji sušičkou, tak že to bude asi tím. ![]()
Katy, čiči, díky za reakci. Oni tam mají i směs, no uvidíme. Šijemedětem mám už díky vaší diskusi prošmejděné. Zkonzultuju to s mámou, ona je zkušená amatérská švadlenka vycvičená ještě za komančské nouze.
Markos jinak ještě, já mám raději ten flis, než to bambusové frote, podle mě frote je objemnější než vlis. ![]()
On fleece je vlastně jako když vezmeš froté, rozstříháš nahoře ty smyčky a rozčešeš ho. A opravdu je froté objemnější, obzvlášť, když se dá víc vrstev.
čičinka píše:
On fleece je vlastně jako když vezmeš froté, rozstříháš nahoře ty smyčky a rozčešeš ho. A opravdu je froté objemnější, obzvlášť, když se dá víc vrstev.
Tak to abych začala roztříhávat…
Tak bych možná zkusila vzít z toho moraviatexu toto (i když ten polyester
asi blbý, co?):
*Froté 80%BAMBUS+20%pes přírodní 210gr
složení: 80% bambus (smyčka) 20%polyester (rub)
gramáž: 210gr/m2, šíře tubulár 2×100cm, do kg 2,35bm
velice jemňoučké a příjemné na dotek
*