Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Cappy píše:neczuz píše:Klasické PULky doma nemám, takže neposoudím, ale co mám AIO nebo kapsovky, tak se mi zdají v pohodě.
Thirsties. Já jsem s nima fakticky spokojená, ale sama vím, že přeci jen ty membrány zas tak prodyšné nejsou.Jasné ale je, že na cesty a na ven jsou AIO nejpohodlnější.
O PULkách jsem si vždy myslela, že jsou tuhé, něco jako jako takový ten matroš, ze kterého se dělají batohy
Proto jsem tak dlouho AIO odolávala, ale zvědavost byla silnějšía já jsem nakonec ráda. Na cesty fakt k nezaplacení, přes den je normálně nedávám.
Cappy - takze jedes jinak ve vlnaccich? Rozumim tomu dobre,ze hlavne z duvodu ze jsou pro dite a vetrani nejlepsi(nejzdravejsi,nejprodysnejsi…) ju?
ja is ted precetla zbytek diskuze a uz tomu rozumim
uz si nepripadam tak ztracena, odkaz Achdarka mi fakt pomohl..jupiiii diky
![]()
Ja zkousela latkovat od narozeni, ale spatna volba, davala jsem ctverce po me, do toho celulozovou separacku a myslela, ze bde 3h v suchu
Takze me odradilo to mokro a zacala jsem vlastne az ve 4m, kdy zacal kadit 6× denne a me bylo lito jednorazovek, ze jich spotrebuju moc ![]()
Mirii, omlouvám se za vpád, ale nedalo mi to. Jsem tak trochu látkový fašista, teda teď jsem se přesunula k bezplenkování, takže používám jen čtvercovky a vkládačky jako pojistku.
U prvního jsem používala jednorázovky první týden. Pak jsem to zkusila na první víkendové návštěvě u tchýně a malá byla několikrát úplně mokrá, asi mi z nich už vyrostla. Od té doby jsem už žádnou jednorázovku neoužila. Další dvě děti je na sobě neměly nikdy, takže to jde velmi dobře. už mám i systém ručního praní na cesty. Poslední perlička je ruční minivalcha, na tu jsem náramně hrdá. Takže na dotazy, kdo pere plíny, mohu hrdě odpovídat - já! a na valše. ![]()
Terem prosím tě, můžeš mi ukázat nějakou minivalchu? Najdu to normálně na netu?
Terem - tak to je sila
, to ses fasista
, ja asi az tak akcni nebudu,ale chtela bych aspon trochu od vseho a treba me to proste pujde lip a lip
Ja tady porad davam dotazy az uz je mi to i trapne
, jen se chci jeste zeptat na separacky…ja objednala celulozove,prootze jsem nevedela
ze pro starsi uz viskozove…muzete mi pls vysvetlit proc? Jako pro mensi lip prosakuji(jako myslim stolice do pliny - ne ven),nebo kvuli cene?
Chm minivalcha?
To jsem teď zaslechla v šátkový diskuzi. Chcu vidět obrázek síííím
Třeba by se mi to oplatilo, zatím jsem prala gumovým zvonem v koupacím kyblíku
. No, ale tipuju si, že to bude stát docela dost love nebo ne? Esli by za to nebylo lepší koupit novou plenu? ![]()
Nééé, každopádně mě to děsně zajímá, tak sem s informacema!!! ![]()
Baba píše:
Tak AnavyIvu naše plena hrozně zajímá.
Terku sem požádala, ať se o naší pleně s Ivou nebaví, Ivu sem požádala o respektování mého přání. Samozřejmě zbytečně. Prý si nenechá diktovat, o čem a s kým se bude bavit.
Ivě asi uniká, že je to náš nápad a jí do toho nic není. Navíc, pokud bysme s plenou měly další plány, nevidím jediný důvod, proč by info měl mít zrovna jiný výrobce plen.
Sem jediná, komu to od Ivy přijde divné?
NO comment ![]()
čičinka píše:
Katy, vlackem. Z hlavaku do Kolina a z Kolina na Machac.Halu, ja nechapu, me se vsechno veslo do krosny a ledviny![]()
![]()
Pockej, az zjistim, co vsechno nutne potrebujuAle nocnik to nebude, ten mlady pan v bdelem stavu bojkotuje
To te teda obdivuji ![]()
jééééééééé našla jsem minivalchu, teda jestli je to ono, tak je to za pár kaček
http://www.plastyurbanek.cz/…-minivalcha/
Hmmm Katy dobrý!
A cena ještě lepší, to jsem teda nečekala. Sice plastová, ale zas bude asi lehká a taky proto levná. Nedá se to koupit někde jinde než na netu nevíte? To mě pošta vyjde dráž než valcha. Sice samo budu i tak na směšné částce, ale…no jen se tak ptám asi blbě
čičinka píše:
ta minivalcha mi neda spat
To je vynález, co?
Já bych to ocenila hlavně při drhnutí pokaděných plen, aspoň bych to nemusela šudlit v ruce (já si zasažené pleny předpírám a předmydluji v ruce)
Cappy píše:čičinka píše:To je vynález, co?
ta minivalcha mi neda spat
Já bych to ocenila hlavně při drhnutí pokaděných plen, aspoň bych to nemusela šudlit v ruce (já si zasažené pleny předpírám a předmydluji v ruce)
Cappy přesně to samé mě napadlo. ![]()
Mirii píše:
Cappy - takze jedes jinak ve vlnaccich? Rozumim tomu dobre,ze hlavne z duvodu ze jsou pro dite a vetrani nejlepsi(nejzdravejsi,nejprodysnejsi…) ju?
Přesně tak a dalším důvodem je to, že kdo jednou vyzkouší vlnu, nebude chtít už nic jiného.
Ta lepší prodyšnost je jako bonus
![]()