Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy2 píše:
Nějak nechápu, můžete na mě česky?
Munkki má podle Baby vzhledem objemu břicha asi nádor na ledvině. Takže z toho usuzuji, že Eli má obě ledviny odoperované, což by vysvětlilo, proč má tak malý obvod břicha. ![]()
Katy, vlackem. Z hlavaku do Kolina a z Kolina na Machac.
Halu, ja nechapu, me se vsechno veslo do krosny a ledviny
![]()
Pockej, az zjistim, co vsechno nutne potrebuju
Ale nocnik to nebude, ten mlady pan v bdelem stavu bojkotuje ![]()
to ja si ted zase rikam,ze kdyz ma Denca v roce 50 cm pres pas - jak muzou mit modelky jen 6o??? To snad ani nejde,ne?
![]()
Neczuz - to je peknej nick
, snad ti nezacnu casem psat necuc
A to si doted latkovala s kapsovkama? Rozumim tomu,ze kapsovky jsou vse v jednom jen jeste treba pridas plinu navic,ju? ![]()
Mirii, kapsovky jsou bud jen takova kapsa, z te svrchni nepropustne latky a uvnitr z nejakeho separacniho materialu, takze jen takove slupicky.
A pak jsou vse v jednom, co jdou dovycpat, pod savym jadrem maji jeste kapsu, kam nacpes dalsi sava jadra, je fuk jaka.
Ty kapsovky-slupicky maji vyhodu, ze velmi rychle schnou. Pokud je vycpes ctvercovkama, tak ty schnou taky rychle. To se vyplati pro ty, co nemaji susicku a maji plastova okna ![]()
Cici- takze kapsovka jsou klidne i jen kalhotky - akorat proste z umelych materialu na povrchu? Jestli to chapu dobre..a co teda pouzivate na plinu - na noc uz jsem pochopila ze hodne vlnacky - tomu rozumim a dalsi? Pak je jako rozlisujete na nejakej material ci na to zda jsou na vazani ci cvocky?
Nevite kde je nahodou nejakej vetsi clanek ci video? At uz z toho nejsem uplnej magor ![]()
Ja se teda desim co ze jsem si to objednala…ach boze
asi si zitra opujdu koupit nejakou sadu pro zacatecniky ![]()
Mirii píše:
to ja si ted zase rikam,ze kdyz ma Denca v roce 50 cm pres pas - jak muzou mit modelky jen 6o??? To snad ani nejde,ne?![]()
![]()
Neczuz - to je peknej nick
, snad ti nezacnu casem psat necuc
A to si doted latkovala s kapsovkama? Rozumim tomu,ze kapsovky jsou vse v jednom jen jeste treba pridas plinu navic,ju?
Nene, kapsovky nemám žádné. Doufám, že nebudu kecat, ale jsou to vlastně PUL kalhotky, které maj kapsu a daj se vycpat v podstatě čímkoli.
Já do teď používala jen čtvercové plenky, ty skládám na novorozence a do toho dám ještě jednu čtvercovku na dvanáctiny.. Přes plenky už dávám jen svrchní kalhotky. První jsem měla s PUL zátěrem, ale nějak mi to přišlo moc umělé, tak jsem přešla na vlněné svrchní kalhotky a PULky mám jen jako záložní, když jsou oboje vlňáky pos*ané.
Tak AnavyIvu naše plena hrozně zajímá.
Terku sem požádala, ať se o naší pleně s Ivou nebaví, Ivu sem požádala o respektování mého přání. Samozřejmě zbytečně. Prý si nenechá diktovat, o čem a s kým se bude bavit.
Ivě asi uniká, že je to náš nápad a jí do toho nic není. Navíc, pokud bysme s plenou měly další plány, nevidím jediný důvod, proč by info měl mít zrovna jiný výrobce plen.
Sem jediná, komu to od Ivy přijde divné?
Zuzko, na PUL jsem taky nadávala a pořád dávala vlňáky, ale jen do té doby, než jsem se nechala zlákat na FuzziBunz - pak jsem změnila názor, na cesty jsou kapsovky a AIO k nezaplacení, to i ten PUL přežiju.
Co máš za svrchní PUL kalhotky?
Ivo, jestli tě ta naše plena tak strašně moc zajímá, že hážeš etiku za hlavu, tak si počkej a kup si ji. Ty snad někomu poskytuješ svoje střihy? Těžko.
Cappy píše:
Zuzko, na PUL jsem taky nadávala a pořád dávala vlňáky, ale jen do té doby, než jsem se nechala zlákat na FuzziBunz - pak jsem změnila názor, na cesty jsou kapsovky a AIO k nezaplacení, to i ten PUL přežiju.Co máš za svrchní PUL kalhotky?
Thirsties. Já jsem s nima fakticky spokojená, ale sama vím, že přeci jen ty membrány zas tak prodyšné nejsou.
Jasné ale je, že na cesty a na ven jsou AIO nejpohodlnější.
neczuz píše:
Thirsties. Já jsem s nima fakticky spokojená, ale sama vím, že přeci jen ty membrány zas tak prodyšné nejsou.Jasné ale je, že na cesty a na ven jsou AIO nejpohodlnější.
Klasické PULky doma nemám, takže neposoudím, ale co mám AIO nebo kapsovky, tak se mi zdají v pohodě.
O PULkách jsem si vždy myslela, že jsou tuhé, něco jako jako takový ten matroš, ze kterého se dělají batohy ![]()
Proto jsem tak dlouho AIO odolávala, ale zvědavost byla silnější
a já jsem nakonec ráda. Na cesty fakt k nezaplacení, přes den je normálně nedávám.
Achdarku -diky za odkaz, uz jsem vse nastudovala a jsem o dost chytrejsi
tohle jsem mela cist nez jsem zacala objednavat..ale tak nevadi, ja ted zkusim co mam a dokoupim zbytek… trosku se desim vlnacku,ale chci je taky vyzkouset.
Ted jen nevim jestli u prcka na zacatku budu hned taky pouzivat plinky ci ne…ale myslim,ze s Dencou a prckem toho bude tolik,ze na zacatek necham jednorazovky - uvidim.
Jeste se teda hloupe zeptam latkuje tu nekdo uz od uplneho narozeni mimca?
Babo - ja to nerozsoudim,pac do toho nevidim,ale jednoduse receno jeli nekdo konkurence,tak ji neprozrazuji nic! Leda ze by chtela tvuj navrh treba odkoupit a pak sama prodavat… pokud uz to pravo nemaji tam kde nam ted plinky siji ( coz asi maji,ze ![]()
Jinak se jeste zeptam - do kdy chces vedet vzor a barvu - nebo jakekoliv jine udaje?