Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy myslim, ze obdelnik by mohl stacit, neco podobnyho jako BI ta bambusova nudle, Cuddle je podle mne moc dlouha, a na koncich zbytecne siroka.
NeNo, může to být nějaká světlá, pastelová zelená? Sytý barvy bych asi nchtěla, bála bych se, že to bude pouštět. ![]()
Já chci teda ty pastelové.
Neno a kde tu vkládačky teda používáš?
Tak může být i zelená i světlá fialková a do pondělí by mohly být hotové
![]()
Baba píše:
Tak může být i zelená i světlá fialková a do pondělí by mohly být hotové![]()
![]()
Tak já bych se taky přidala k objednávce vlněných vkládaček. Vzala bych si dvě pastelově zelené. Akorát mi poraďte, jak je používat. Asi se to nehodí přímo na zadek, co? A myslíte, že by byla dobrá i na noc? Pobere to hodně vody?
Tady to píšou na Tuly tuly, kde prodávaj ty Cuddle vkládačky
Výborně savá vkládačka z čisté vlny. Tenká a přesto velmi savá vkládací plena. Doporučujeme jak extra vrstvu mezi plenku a svrchní kalhotky. Skvěle se také hodí do Cuddle in One plenek, kde se dává pod bambusové vkládačky. Při použití této vlněné vkládačky garantujeme, že plena neprosákne ani při delším použití.
Hmm tak že budou super do kapsovek?
Kurnik tam by se mi hodily, jen teda nevím zda by musel být přesný rozměr aby byla vkládačka od kraje po kraj, asi jo, co?
Katy, tak si to přeměř a napiš, jak to chceš velký. Ale myslím, že to nemusí být přesně, stejně tam dáš ještě nějakou jinou vkládačku a tu vlněnou dáš až pod to, ne?
Uvažuji nad tím taky. Ale bude se to dát normálně prát? Lanolinovat se to nemusí?
Baba píše:
Katy, tak si to přeměř a napiš, jak to chceš velký. Ale myslím, že to nemusí být přesně, stejně tam dáš ještě nějakou jinou vkládačku a tu vlněnou dáš až pod to, ne?
Babo bych přeměřila, ale všechny jsou naložené v kýblu s vodou a fakt se mi je nechce vytahovat a měřit mokré plíny, tak že to kašlu. Stejně jak píšeš bude v kapsovce ještě jiná plína a pak vlňená vkládačka. ![]()
Já jsem asi nechápavá, ale nechci kupovat zajíce v pytli
. Předpokládám, že ta vkládačka má tedy hlavně savou funkci? To by se hodilo i na noc? Totiž my jsme v noci stále na jednorázovkách
. Mám jen bavlňený čtverce, tak přemýšlím, že kdybych do nic vložila tuhle vlnu, tak by to třeba na noc stačilo?
čiči promine, ž eji zas kopíruju z nosnic
vlnena vkladacka, vzhledem k tomu, ze vlna je schopna zvetsit svuj objem az o 30% tusim, bavlna napriklad o 3–6%, tak je vlna super material i jako save jadro. Vlnena vkladacka se da dat bud do pliny, kdyz si je clovek jisty, ze nebude kakanec, ale radeji do kapsovky, nebo celou prekryt separackou aspon, je to vysrazena vlna a trochu kouse. Nebo se dava mezi plinu a svrchnaky. Na to jak je sava je tenounka. Ja ji davam hlavne do nocni pliny, ze potom nepotrebuju bambusove vkladacky. Zachazi se s ni stejne jako s vlnakama, tudiz se necha jen vyschnout a vyvetrat a zase se pouzije, dokud nesmrdi.
Ach jo, jsem na vážkách
. Po přeprání (asi žlučákem?) se musí zas lanolinovat? Jestli jo, tak mi to přijde zvláštní, že je to schopný natáhnout vlhkost. Já nevííím
.
Baba pastelove OK. Dikes.
Ja tu Cuddli pouzivam jen na cesty, nacpu ji do kalhotkovky Airhour,( pro ty, co ji nemaj, je to kapsovka, uvnitr fleece, zvenku bavlna,) a k tomu pricpu bambusovej twofold. Vydrzelo nam to zatim vzdycky na vsechny dlouhy jizdy autem, kdy dite usne, a my pak jedem co to da, aniz bychom ho museli budit. Na noc jsem to nezkousela, mame BBH, ty jsou dost kratky a trcelo by to z nich ven. Do Cuddle to nacpat jde, ale teda tip top. A rozhodne se na to musi neco dat, jinak to tu prdku sezere, je to dost pichlavka. Ja ji teda na zacatku nalanolinolovala s gatema, pak uz ne…jestli ji to pomohlo, nebo uskodilo, nedokazu posoudit.