Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12332
27.9.10 11:51

zuzi, neboj, lepší, než kdyby se o císaři rozhodovalo v průbhěhu porodu :hug: pokud jsi ještě nikdy nebyla na operaci, tak chápu tvé obavy, já jako zkušená - za sebou 3 operace, císař byla čtvrtá… jsem to tak nebrala, rodit přirozeně bylo větší riziko -pro mě i pro děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
27.9.10 11:54

Ahoj děvčata, mohla bych se přidat do Vaší diskuze?
Dneska jsem začala používat látkové pleny. Klasické čtvercovky. Malá má na sobě svoji první látkovku a já přemýšlím co pak s plenkou. Už mám připravený kyblík s vodou a trochou octa. Dočetla jsem se, že se látkovky můžou prát po 2 - 3 dnech, což mi přijde super.
Chtěla bych se zeptat:

• můžu plínky nechat v té stejné vodě celé 3 dny?
  • měla bych plínky vymáchat před tím, než je dám do kyblíku? (používám separační pleny, takže teoreticky bude plínka pouze počůraná)

Moc díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.9.10 11:59

evi ahoj. já skladuji nepokaděné plínky na sucho. nechce se mi manipulovat s tou vodou. navíc ocet rozežírá bambus a bez bambusových plín to na látkování na plný úvazek nejde. pokaděný skladuji jen v takové plastovém boxu s víkem. Tam mám vodu, pár kapek teetree, plínu přetřu žlučákem a vrznu do boxu.

• Citovat
  • Upravit
3929
27.9.10 12:03

Neczuz díky za reakci. Asi blbá otázka, ale proč to bez bambusových plínek nejde? Já jsem si pořídila asi 60 ks bavlněných čtvercovek…tak doufám, že to nějak půjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
27.9.10 12:19

Zuza ja mela taky planovanyho cisare, a pokazdy, kdyz o tom zpetne premyslim, nikdy mi to neprislo lito. Nezapomenutelnej zazitek je to taky, kazdy ma svoje, a kdyz to jinak nejde, je myslim zbytecny se tim trapit.

Evi tak sedesat ctvercovek jsem si na zacatek koupila taky :lol: Nadseni mi vydrzelo asi tejden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.9.10 12:32

Heehelehele,
já už taky látkuju :pankac: :pankac: :pankac:
Sice mi to trvalo TŘI DĚTI,ale to 4.už má taky zadeček v látce :mrgreen:

Jsem se jen chtěla ‚pochlubit‘,noo :wink: :oops: A rict,ze mame Disany zavazovacky a na to jejich vlnacky cerveny,do zavazovacek ctvercovku plus separacku… A pak jeste jakesi BabyLucy bambusky a bavlnene a pak uplne malickou ELLASHOUSE konopnou,kalhotky mam vsechny z konopi nebo z jakesi prouzkate bavlny IMSE VIMSE…

A skladuju v kbeliku se studenou vodou a octem ,ve vojenskem sitovanem pytli :mrgreen: Fleky ihned potru zluc.mydlem,ktere si nemuzu vynachvalit.
Co dva dny peru na 60 st a susim v susicce.

DELAM TO DOBRE-NEBO NECO MI UTEKLO :?: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.9.10 12:33

A ctvercovky mam TRI(slovy TRI) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.9.10 12:33

JÉ-ahoj,Borisko :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.9.10 13:04
evi., píše:
Neczuz díky za reakci. Asi blbá otázka, ale proč to bez bambusových plínek nejde? Já jsem si pořídila asi 60 ks bavlněných čtvercovek…tak doufám, že to nějak půjde :nevim:
čtverce nazvrhuju, ale pokud nechceš v noci budit na přebalování, tak to podle mě čtverce nejsou schopný u většího dítěte pobrat. T. už se na kojení nebudí, takže bych musela budit sama kvuli přebalení a to nejsem magor. Aby to zvládli čtverce. musel by jich mít tak počítám 6 naráz :mrgreen: bambus je savější. stejně tak pokud mi usne v šátku a probudí se za 1,5 hodiny, tak pak je to taková nálož, že 2 čtvercovky nestačí. A vlněné svrchňáky to při tlaku (dítě rozkrokem nalepené na mě) propustí. Čtverce jsou výborná levná a rychleschnoucí varianta na doma, lae na ven a na noc je bambus u učuránků potřeba - víc toho nasaje.
  • Citovat
  • Upravit
4533
27.9.10 13:22

Evi ja teda pliny nikdy vic jak dva dny nikdy neskladovala :nevim: Nikdy jsem nemela tolik plen, abych vystacila tri dny v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.9.10 13:26
NeNa píše:
Evi ja teda pliny nikdy vic jak dva dny nikdy neskladovala :nevim: Nikdy jsem nemela tolik plen, abych vystacila tri dny v kuse.

to jsme na tom stejně. :mrgreen: Dva dny maximum, ale spíš tak den a půl, jeden den ráno, druhý den večer a pak za dva dny zase ráno. Ale já s plínama peru kdeco, zvláš-´t od té doby, co kakance chytám.

• Citovat
  • Upravit
22590
27.9.10 13:35

Ahoj holky,
Zuzu - aspon ze vis dopreduco te ceka, hprsi je trpet a zkouset rodit a pak teprve jit na cisare. Drzime ti palecky.....
Evi - ja teda zkousela ted balit mrne se ctvercama z bavlny a to bylo hned procurane, jedine ctverce ktere si troufam davat jsou bambusove kikko. Ale nevim jak casto prebalujes, mne kdyz mala spi tak treba 5 hodin v kuse a to je potom fakt naloz…nekdy ji i dokonce budim,pac mam pred ocima porad predstavu jak je mokra a jak se opruzuje :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
27.9.10 13:37

A pliny skladuju na sucho vsechny. Pouzivam separacky, u velke bobky vychytavam do nocniku a u male jsou v separacce a trochu je zluta plina,ale ani nepremachuju a ani nepouzivam zlucove mydlo…peru ale denne nebo po dnu a pul. A vsechny pliny jsou teda krasne vyprane…verim,ze doba zlucaku me jeste ceka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
27.9.10 14:12

Nezcuz, proč by to bez bambusek nešlo? :nevim: Já teda teď ty vložky s bambusem začala používat taky, ale jen proto že mi je poslala katy :lol: Jinak by to (na Dádu) byl drak + 2čč a ty toho poberou dost.

Plíny skladuju nasucho, jen ty co se na ně dostane kousek bobku přemáchnu a hodím k ostatním (případně rovnou do pračky, když už je toho dost :lol: )

Aha, tak čtu že jsi už vysvětlovala bambus, ale já bych prostě řekla že to nastejno vyjde :lol: Jen je s vkládačkou menší spotřeba čč. A jestli jsi myslela bambusový čč tak to je zas zbytečně drahý :(

Mám doma dvoje baby idea bamboo extra a to je tak rychle pročuraný že to snad ani možný není :cert: i když tam přidám další vkládačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
27.9.10 14:18

Zuzi, malý byl taky zadkem napřed a rodila jsem přirozeně. V podstatě mi ani císaře nenabídli :nevim: Je teda pravda, že se to zjistilo až na příjmu do porodky. Když jsem se zeptala, jestli mě teda čeká císař, tak jen mávli rukou, že to nebude žádný obr a že to půjde. Šlo, ale myslela jsem, že strachy o malýho snad umřu :roll:

Pavli, já si nechala šít kapsovku od Terky ze Šijeme dětem. Je super, malinká, ale držák a má uvnitř bambusový aksamit. Je to moje nejoblíbenější kapsovka. Pro prtě si nechám ještě nějaký určitě ušít. :wink:

Ad plíny, taky raději skladuju na sucho, odrazuje mě ta manipulace s vodou. :-?

Jo a já jsem kdysi dokázala přežít na 60 čč a dvou PULkách :mrgreen: ale to bylo před 17 lety :mrgreen: :mrgreen: to nic jiného ani nebylo. Dneska je to ale zbytečný, bambusky a vlňáky jsou k nezaplacení :huban: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure