Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
zuzi, neboj, lepší, než kdyby se o císaři rozhodovalo v průbhěhu porodu
pokud jsi ještě nikdy nebyla na operaci, tak chápu tvé obavy, já jako zkušená - za sebou 3 operace, císař byla čtvrtá… jsem to tak nebrala, rodit přirozeně bylo větší riziko -pro mě i pro děti
Ahoj děvčata, mohla bych se přidat do Vaší diskuze?
Dneska jsem začala používat látkové pleny. Klasické čtvercovky. Malá má na sobě svoji první látkovku a já přemýšlím co pak s plenkou. Už mám připravený kyblík s vodou a trochou octa. Dočetla jsem se, že se látkovky můžou prát po 2 - 3 dnech, což mi přijde super.
Chtěla bych se zeptat:
Moc díky ![]()
evi ahoj. já skladuji nepokaděné plínky na sucho. nechce se mi manipulovat s tou vodou. navíc ocet rozežírá bambus a bez bambusových plín to na látkování na plný úvazek nejde. pokaděný skladuji jen v takové plastovém boxu s víkem. Tam mám vodu, pár kapek teetree, plínu přetřu žlučákem a vrznu do boxu.
Neczuz díky za reakci. Asi blbá otázka, ale proč to bez bambusových plínek nejde? Já jsem si pořídila asi 60 ks bavlněných čtvercovek…tak doufám, že to nějak půjde ![]()
Zuza ja mela taky planovanyho cisare, a pokazdy, kdyz o tom zpetne premyslim, nikdy mi to neprislo lito. Nezapomenutelnej zazitek je to taky, kazdy ma svoje, a kdyz to jinak nejde, je myslim zbytecny se tim trapit.
Evi tak sedesat ctvercovek jsem si na zacatek koupila taky
Nadseni mi vydrzelo asi tejden…
Heehelehele,
já už taky látkuju
![]()
Sice mi to trvalo TŘI DĚTI,ale to 4.už má taky zadeček v látce ![]()
Jsem se jen chtěla ‚pochlubit‘,noo
A rict,ze mame Disany zavazovacky a na to jejich vlnacky cerveny,do zavazovacek ctvercovku plus separacku… A pak jeste jakesi BabyLucy bambusky a bavlnene a pak uplne malickou ELLASHOUSE konopnou,kalhotky mam vsechny z konopi nebo z jakesi prouzkate bavlny IMSE VIMSE…
A skladuju v kbeliku se studenou vodou a octem ,ve vojenskem sitovanem pytli
Fleky ihned potru zluc.mydlem,ktere si nemuzu vynachvalit.
Co dva dny peru na 60 st a susim v susicce.
DELAM TO DOBRE-NEBO NECO MI UTEKLO
![]()
evi., píše:čtverce nazvrhuju, ale pokud nechceš v noci budit na přebalování, tak to podle mě čtverce nejsou schopný u většího dítěte pobrat. T. už se na kojení nebudí, takže bych musela budit sama kvuli přebalení a to nejsem magor. Aby to zvládli čtverce. musel by jich mít tak počítám 6 naráz
Neczuz díky za reakci. Asi blbá otázka, ale proč to bez bambusových plínek nejde? Já jsem si pořídila asi 60 ks bavlněných čtvercovek…tak doufám, že to nějak půjde
Evi ja teda pliny nikdy vic jak dva dny nikdy neskladovala
Nikdy jsem nemela tolik plen, abych vystacila tri dny v kuse.
NeNa píše:
Evi ja teda pliny nikdy vic jak dva dny nikdy neskladovalaNikdy jsem nemela tolik plen, abych vystacila tri dny v kuse.
to jsme na tom stejně.
Dva dny maximum, ale spíš tak den a půl, jeden den ráno, druhý den večer a pak za dva dny zase ráno. Ale já s plínama peru kdeco, zvláš-´t od té doby, co kakance chytám.
Ahoj holky,
Zuzu - aspon ze vis dopreduco te ceka, hprsi je trpet a zkouset rodit a pak teprve jit na cisare. Drzime ti palecky.....
Evi - ja teda zkousela ted balit mrne se ctvercama z bavlny a to bylo hned procurane, jedine ctverce ktere si troufam davat jsou bambusove kikko. Ale nevim jak casto prebalujes, mne kdyz mala spi tak treba 5 hodin v kuse a to je potom fakt naloz…nekdy ji i dokonce budim,pac mam pred ocima porad predstavu jak je mokra a jak se opruzuje ![]()
A pliny skladuju na sucho vsechny. Pouzivam separacky, u velke bobky vychytavam do nocniku a u male jsou v separacce a trochu je zluta plina,ale ani nepremachuju a ani nepouzivam zlucove mydlo…peru ale denne nebo po dnu a pul. A vsechny pliny jsou teda krasne vyprane…verim,ze doba zlucaku me jeste ceka ![]()
Nezcuz, proč by to bez bambusek nešlo?
Já teda teď ty vložky s bambusem začala používat taky, ale jen proto že mi je poslala katy
Jinak by to (na Dádu) byl drak + 2čč a ty toho poberou dost.
Plíny skladuju nasucho, jen ty co se na ně dostane kousek bobku přemáchnu a hodím k ostatním (případně rovnou do pračky, když už je toho dost
)
Aha, tak čtu že jsi už vysvětlovala bambus, ale já bych prostě řekla že to nastejno vyjde
Jen je s vkládačkou menší spotřeba čč. A jestli jsi myslela bambusový čč tak to je zas zbytečně drahý ![]()
Mám doma dvoje baby idea bamboo extra a to je tak rychle pročuraný že to snad ani možný není
i když tam přidám další vkládačku.
Zuzi, malý byl taky zadkem napřed a rodila jsem přirozeně. V podstatě mi ani císaře nenabídli
Je teda pravda, že se to zjistilo až na příjmu do porodky. Když jsem se zeptala, jestli mě teda čeká císař, tak jen mávli rukou, že to nebude žádný obr a že to půjde. Šlo, ale myslela jsem, že strachy o malýho snad umřu ![]()
Pavli, já si nechala šít kapsovku od Terky ze Šijeme dětem. Je super, malinká, ale držák a má uvnitř bambusový aksamit. Je to moje nejoblíbenější kapsovka. Pro prtě si nechám ještě nějaký určitě ušít. ![]()
Ad plíny, taky raději skladuju na sucho, odrazuje mě ta manipulace s vodou. ![]()
Jo a já jsem kdysi dokázala přežít na 60 čč a dvou PULkách
ale to bylo před 17 lety
to nic jiného ani nebylo. Dneska je to ale zbytečný, bambusky a vlňáky jsou k nezaplacení
![]()