Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
127
27.9.10 15:05
farska píše:
Heehelehele,
já už taky látkuju :pankac: :pankac: :pankac:
Sice mi to trvalo TŘI DĚTI,ale to 4.už má taky zadeček v látce :mrgreen:

Jsem se jen chtěla ‚pochlubit‘,noo :wink: :oops: A rict,ze mame Disany zavazovacky a na to jejich vlnacky cerveny,do zavazovacek ctvercovku plus separacku… A pak jeste jakesi BabyLucy bambusky a bavlnene a pak uplne malickou ELLASHOUSE konopnou,kalhotky mam vsechny z konopi nebo z jakesi prouzkate bavlny IMSE VIMSE…

A skladuju v kbeliku se studenou vodou a octem ,ve vojenskem sitovanem pytli :mrgreen: Fleky ihned potru zluc.mydlem,ktere si nemuzu vynachvalit.
Co dva dny peru na 60 st a susim v susicce.

DELAM TO DOBRE-NEBO NECO MI UTEKLO :?: :oops:

Ahoj, tak to jsme na tom stejně, 3děti v papírovce a 4. konečně v látce, a jsem na sebe naštvaná, že mě nenapadlo látkovat dřív. První byla moje pohodlnost, prvomatka, jsem byla nadšená z toho, že nemám moc práce navíc, další byla dvojčata, doma 2leté batole a stěhovali jsme se do starého domku, kde jsme za pochodu rekonstruovali, tak jsem si nedokázala představit dávat látku, navíc bez sušičky. Teď u 4. jsem se do toho dala, a jsem nadšená. Klidně bych šla jen kvůli látkovkám i do 5. :dance: ale manžel by mě už :pocitac: to by nerozchodil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
27.9.10 15:15

Já jsem ze začátku používala čtverce, mám pár froté od popolini, a pul kalhotky. Postupně jsem si dokoupila pár kalhotovek a vlňáčky jsem si zrovna upletla, takže spíš zatím zkouším, co a jak. Ty čtverce byly super na léto, miminko mám v květnu, takže celé léto byla spíš nahá v kočárku na zahradě, nebo jsem častěji přebalovala jen ty čtverce. Teď v zimě mi přijdou kalhotkové lepší, na noc dávám Babyidea Bamboo a Babybeehinds bambusovou a ty vydrží, ale v noci nekojím. Mně vyhovuje kombinovat vše, nemám sušku takže ty kalhotkové když nemám suché tak jí vrznu čtverce, ty mám záložní když nestihnu usušit.
Ještě jsem se chtěla zeptat, u kapsovek, dáváte ty vkládačky dovnitř? Zkoušela jsem je nechat i jen venku mimo tu kapsu, ale mám zatím ležící miminko, tak to jde. Perete je pokaždé, nebo jen měníte ty vložky? Mně přijde, že jakmile dám vkládačku vně kapsy, tak se dá pak ještě kapsovka znovu použít, není mokrá, ale jakmile dám vkládačku do kapsy, musím ji vyprat celou, a to mi po jednom použití přijde škoda, jsou krásné. Jak to děláte vy? Přemýšlím, že do kapsovek zase zainvestuju, využíváte je hodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
27.9.10 15:18

Pastelko porod KP mi hrozil, mimčo se přetočilo na poslední chvíli tak jsem rodila normálně hlavičkou. Ale musím říct, že jsem se celé těhotenství smiřovala s císařem, a nechtělo se mi do něj vůbec, ale bylo to tím, že jsem předtím 3děti porodila normámlně, tak jsem věděla, do čeho jdu. ALe když by nebylo zbytí, prostě by nebylo, nedalo by se nic dělat. Já jsem u dvojčat měla tu nejlepší variantu, byli hlavou dolů a nakonec to bylo tak rychlé, že nevím, jestli by cs stihli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
27.9.10 15:22

ahoj holky!
díky za uklidňování! tady u nás na mě zas koukali jak na exota, když jsem se zeptala, jestli je císař nutný. tady se automaticky řeže. je mi fuk, co bude se mnou, bojím se o mimi, takže jsem se císaři podvolila, strach mi nedovolí rodit normálně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
27.9.10 15:30

Zuzi v Ústí řežou, v Teplicích se rodí za každou cenu přirozeně :mrgreen: :mrgreen: nevím co je lepší :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
27.9.10 15:40

nejlepší by bylo koupit si miminko v supermarketu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
27.9.10 15:43

Holky, moc díky za reakce. Jsem se o jiné plenky než bavlněné nikdy moc nezajímala, takže je to pro mě nová věc. Budu muset nastudovat :-)
Prozatím asi budu dávat na noc jednorázovky :think:
Je pravda, že jen za odpoledne máme pročůráno celkem dost plínek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.9.10 15:45
Hanule píše:
Nezcuz, proč by to bez bambusek nešlo? :nevim: Já teda teď ty vložky s bambusem začala používat taky, ale jen proto že mi je poslala katy :lol: Jinak by to (na Dádu) byl drak + 2čč a ty toho poberou dost.

Aha, tak čtu že jsi už vysvětlovala bambus, ale já bych prostě řekla že to nastejno vyjde :lol: Jen je s vkládačkou menší spotřeba čč. A jestli jsi myslela bambusový čč tak to je zas zbytečně drahý :(

Mám doma dvoje baby idea bamboo extra a to je tak rychle pročuraný že to snad ani možný není :cert: i když tam přidám další vkládačku.

hanule, taky si tu furt stěžuješ, že je každou chvíli pročurá. :lol: Když jdeme někam ven, kdy nebude lehé přebalit, např na 2,5 hodiny, tak to zvládá jedině prefold, dva čtverce mi v šátku protečou. Takže by je větší spotřeba nejen čtverců, ale i šátků, body a kalhot. :zed: Ve třech čč by měl už prdel takovou, že bych mu musela dávat svoje kalhoty. :-P
a látkuješ přes noc? To se fakt s čč nedá, aniž by byl jak v bazénu. Cvičně jsem zkoušela zvážit jednorázovku - 370g - zkus si vylýt 2 dvojdecky na čtverce, kolik by jich miselo být. Dávám babybeehinds bamboo s prefoldem.

• Citovat
  • Upravit
5986
27.9.10 15:47
knopinka píše:
Já jsem ze začátku používala čtverce, mám pár froté od popolini, a pul kalhotky. Postupně jsem si dokoupila pár kalhotovek a vlňáčky jsem si zrovna upletla, takže spíš zatím zkouším, co a jak. Ty čtverce byly super na léto, miminko mám v květnu, takže celé léto byla spíš nahá v kočárku na zahradě, nebo jsem častěji přebalovala jen ty čtverce. Teď v zimě mi přijdou kalhotkové lepší, na noc dávám Babyidea Bamboo a Babybeehinds bambusovou a ty vydrží, ale v noci nekojím. Mně vyhovuje kombinovat vše, nemám sušku takže ty kalhotkové když nemám suché tak jí vrznu čtverce, ty mám záložní když nestihnu usušit.
Ještě jsem se chtěla zeptat, u kapsovek, dáváte ty vkládačky dovnitř? Zkoušela jsem je nechat i jen venku mimo tu kapsu, ale mám zatím ležící miminko, tak to jde. Perete je pokaždé, nebo jen měníte ty vložky? Mně přijde, že jakmile dám vkládačku vně kapsy, tak se dá pak ještě kapsovka znovu použít, není mokrá, ale jakmile dám vkládačku do kapsy, musím ji vyprat celou, a to mi po jednom použití přijde škoda, jsou krásné. Jak to děláte vy? Přemýšlím, že do kapsovek zase zainvestuju, využíváte je hodně?

knopi, já dávám do kapsovky vkládačky navrch, ne do kapsy. A když to nepročurá, tak ty jakoby svrchní ještě použiju. Ale jenom ten den, resp. když peru, tak je dám vyprat.
No jinak nevím proč, ale malému začal moč smrdět (jako dospělému) Už nepoužívám ani flísáčky, ptže ty po jednom použití hned zasmrádnou.
Ale taky si myslím, že je škoda prát ty kapsovky po jednom použití, když ani nejsou mokré. Klidně to tak můžeš dělat a prát jenom ty vnitřky. Vždyť itti bitti a taky popoliny to tak mají i vymyšlený. Dají se koupit náhradní vkládací sety, kt. můžeš měnit po celý den :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
27.9.10 15:47

Evi já to ze začátku taky kombinovala, nevěděla jsem, co mi bude vyhovovat, jak to budu zvládat se staršími dětmi apod. V noci jsem dávala jednorázovku, na cesty taky, doma jsem si vychytávala látkové. Teď jedu v látkovkách i v noci, na cesty jak kdy, přes den vyjímečně dám jednorázovku když nestíhám nebo hlídá manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
27.9.10 15:49

Alchemilko díky, tak jsem to myslela, tak to je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.9.10 15:50

Já to dávám dovnitř, jinak mi přijde, že nmůžu používat rovnou PUL svrchńáky. Já kapsovky používám jen na ven a tam právě ocením, že je to hezky drží pohromadě uvnitř a nasazuji jako jednorázovku.

• Citovat
  • Upravit
16291
27.9.10 16:29

Nezcuz, to pročurání platilo když byl drak a 1 čč :lol: Teď když k tomu mám vkládačku tak to ujde, stihnu i přebalit když na to znezapomenu a když tam mám 2čč tak už úplně pohoda.. .No a nejlepší je mít draka, 2čč a vkládačku :lol: Ale ty bambusový babyidea mne fakt zklamaly :( Jsem od nich čekala ž ebudou brát málem jak jednorázovky když se doporučovaly na noc a ono to bere asi jako drak s jedním čč a půlkou vkládačky :-?

Radši doplním, doporučený mi byly e-shopem, ne nikým tady :lol: Radši upřesňuju, v poslední době mám asi zas tendence psát věci tak že si to na sebe lidi vztahujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.9.10 16:50

Hanule bambusky se rozjíždějí pomalu, dej jim ještě 10 vyprání šanci. Ale chápu tě, já zase kupovala babylucy bamboo a jsem z nich zklamaná. jsou obrovský, tlustý, dělají megazadek a i tak mi přijde, že nic nepojmou. ale jsem už proti nim zaujatá.

• Citovat
  • Upravit
4533
27.9.10 19:35

BabyIdea Bamboo Extra ja je na noc mam, prijdou mi super, ale vycpavam je prefoldem, stejne jako BBH. Hanule, myslim, ze ocekavas nemozne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure