Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, už delší dobu sháním golfky. Chci koupit raději kvalitnější přes bazárek. Mám 184cm, takže potřebuju nějaké vysoké. Zatím mám zjištěné, že nejlépe odpovídají Cybex Callisto a Baby Jogger City Mini, ale ty jsou téměř nesehnatelné přes bazárek. Co třeba Jané Carrera, můžete někdo napsat hodnocení? Jsou dost vysoké a široké, pohodlné pro dítě? Je tu nějaká vysoká maminka, která Carerry má? Taky nevím, jaké jsou druhy Jané Carrera, na co dát při koupi pozor?
Díky za každý postřeh.
@1pipa
jsem jeste o malilinko vyssi a mam peg perego si completo… ja vybirala dle vysky a hlavne taky, aby to nemelo dvojite kolecka vzadu, protoze jsem do vsech tech dvojitych kolecek proste kopala ![]()
Ja mam Callisto, uz nam asi rok prekazi v chodbe. Ale zatim ho ma zamluveny sestra( pro dite, ktere jeste neni ani na ceste). Tak se zeptam a mozna… ale zatim neslibuju…
Ale Bj city mini má jen asi 100cm, myslím, že by byl nízký. Super vysoké byly abc take off, ale nejdou do lehu, pak jsou super vysoké bugabo bee, ale ta cena a vyhovuje mi i quinny senzz-jsou vysoké a nemají zadní středovou tyčku, takže si nenakopávám nohy
.
@kajinkac Takže se mám koukat po PP Sí než po PP Pliko P3? Díky za tip. A jak jsi s nimi jinak spokojená? Jdou do lehu? Jsou skladné do auta a pohodlné pro mrňouska? Vojta je pučmeloun, tak mám strach, aby mu nebyly golfky nepohodlné.
@mroe Tak kdyby jsi prodávala, tak dej vědět, o těch jsem taky slyšela samou chválu, jen nevím, jestli nejsou právě dost úzké.
Jinak všem díky za tipy, je toho tolik a já se v tom vůbec nevyznám ![]()
Jo a k těm BJ City Miny, dost mě překvapilo, že nejsou moc vysoké, já na ně právě dostala tip jako na jedny z nejvyšších a nejpohodlnějších golfek ![]()
@1pipa
mam si comleto (to completo je jen proto, ze tam je nanoznik a plastenka) - plastenka dulezita, nanoznik asi ne, protoze cca od toho roka nepouzivame urcite - dcerka neni do sirky, ale spis do vysky, tak neposoudim, ale vesla se tam ve dvou letech i s fusakem
jsou super skladne, teleskopicka rukojet, zvladnou mensi teren v pohode, hlavne jsou lehoucke! (jsou super treba do vlaku, protoze jsou uzke) maji sedm kilo… sice porizovaci cena vyssi, ale jsem moc a moc spokojena… i ta boudicka hodne cloni pred slunickem… na nevyhody jsem asi neprisla - jedine co, ze jsem precpala kosik dole a pri najizdeni do mhd a na vyssi obrubniky se mi osoupal… jinak ted je dcerce dva a pul a jeste je vyuzivame a krasne se do nich vejde pri 96 cm, i se v nich vyspi - nozicky ji precuhujou, ale to ji nevadi, hlavne ze zadova operka je na hlavicku akorat
@1pipa
a do uplneho lehu teda nejdou, ale nam to nikdy nevadilo… dcerka v nich jezdi cca od osmi mesicu
@kajinkac Díky za info
Mrknu po nich, akorát mi trošku vadí, že nejdou do toho lehu, každopádně díky moc ![]()
@1pipa
ok, ja ted vybiram taky kocarek, pro dalsi mimi - jsem zmlsana z golfek a najit nejakou kombinaci je pro me tezke (i vzhledem k vysce
)… copak mas ty za kocarek?
@kajinkac Já mám Jedo Fyn 4DS a nestěžuju si. Má dost velkou hlubokou korbu, takže můj malý velký v něm vydržel fakt dost dlouho a sporťák je taky fajn, jezdí se s ním lehoučce a je houpací. Jako malou nevýhodu vidím to, že občas jde špatně odbrzdil brzda, ale to je jednou za čas. Ale je fakt, že nemám moc srovnání. Ale mrkni na něho, já jsem spokojená, nekopu do kol, rukojeť je polohovací, nemusím se sklánět a on je i sám o sobě dost vysoký a jsou pěkné barevné kombinace ![]()
@1pipa
dik, urcite na nej mrknu.. a jake je skladani, do auta v pohode a jakym systemem se sklada? korbicka velika, coz je k nevideni v dnesni dobe… koukam, ze neni tak tezky a nejaky tenhle typ shanim, tak mrknu na recenze a uvidime
@kajinkac při skládání do auta se musí sundat korba, která je nasouvací a pak se už složí lehce, ale já často přejíždím autem a toto mě už fakt nebaví. A jak říkám srovnání s jiným kočárem nemám ![]()