Beba UM - hned spotřebovat?

4706
25.4.12 17:12

beba Um hned spotřebovat?

dobré odpoledne, chtěla jsem se zeptat.. dělám UM prvně (beba 1) a na krabici je psaný, že se má udělat a spotřebovat hned.. :think:
*zajímalo by mě, jestli je možné si udělat alespoň jednu dávku předem do ledničky :think: :think:
**před dvěma lety, jsem měla Nutrilon, a ten jsem si vždycky do lednice předpřipravila.. :think: :nevim: ale tady je psaný, že to mam udělat a hned spotřebovat..jeslti jsem to dobře pochopila :nevim: :think: :think:
moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
25.4.12 17:25

Ja delam vzdycky cerstvy. Prevarim vodu, tu pak soupnu do lednicky. Kdyz potrebuju krmit, tak naleju vodu, strcim do mikrovlnky a ohreju, nasypu UM a hotovo. Akce na 30 sec.
Nekdo si ale predpripravy davku UM, uchovava v chladnicce a pak ohriva ve vodni lazni. Coz je podle mne, ale zdlouhavejsi… V mikrovlnce bych to mlicko neohrivala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
25.4.12 17:38

Ahoj, taky máme Bebu 1 od třech měsíců. Raději dělám vždycky čerstvou dávku. Připravit jednu dávku předem a uchovávat v lednici jsem zkusila, ale zdálo se mi, že po otevření lahvičky se na mě vyvalila ne příliš příjemná vůně.. takže jsem to raději vylila a udělala čerstvou. A tak to dělám pořád. Mám předem připravenou převařenou vodu, tu pak jen ohřeju v lázni a udělám mlíčko čerstvé. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.4.12 18:02

taky doporucuju predvarit si vodu a pak je to ohraty za chvilinku a novy mlicko raz dva, daleko rychlejsi nez ohravat uz pripravene-tak jsme to delavali…nez sem prisla na to ze takhle je to daleko lepsi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
25.4.12 18:58

Obecně by se udělané UM mělo spotřebovat do 2 hodin, píšou to i na Nutrilonu. Takže jsem dělala vždy čerstvé.
Měla jsem ohřátou vodu v termosce a jen zalívala prášek, jak bylo třeba. Je to hnedka, asi i rychleji než ohřívání připraveného z ledničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
25.4.12 19:09

********děkuju za rady!!!
**dala jsem malý prvně UM vypila ho hneeed, nemam mlíko z ničeho nic a ted mi řve jak tur už asi hodinu.. vypadá to že má hlad, ale mudra mi říkala at jí nedávam dřív jak za ty 3h :zed: :zed: :zed: já už nevim co mam dělat!!!!! **

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
25.4.12 20:22

No jo, to jsou pořád rady od doktorů.. naše malá neřve hlady nikdy , každý krmení do ní musim rvát podtlakem a nakonec stejně vypije málo. Když to řeknu doktorovi, jestli by mi něco neporadil , že už jsem z toho vážně zoufalá, řekne mi, že mám zvýšit frekvenci krmení..jenže jak to mám udělat, když dřív jak za tři hodiny do ní nic nedostanu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
16.5.12 17:50

PROSÍM o radu

AHOJ, TAK ZASE SE JDU PTÁT..
prosím vás, *
**vodu předvařím a strčím do lednice.. jak dlouho jí tam můžu skladovat tu vodu???

**a druhá otázka, nechci skladovat UM v těch pytlíkách do čeho to můžu nasypat?? do sklenice??
moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
16.5.12 17:55

@mona.k.79 Vodu dle její minimální spotřeby a UM já sypu do dózy od sunar defence, nutrilonu, ale klidně bych to nasypala do jakékoli uzavíratelné dózy… I sklanice, proč ne, lepší než pytlík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
16.5.12 17:55

Když jsme leželi na Vinohradech, měli vodu lahvičkách předvařenou na 24 hodin. Bebu jsem měla v plechovce, ale možná to bylo jinak velký balení. Použila bych něco, co můžu vymýt a dobře uzavřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
16.5.12 17:59

jéé díky moc.. takže sklo asi neva a do lednice dam třeba tak na 1 nebo 2 dávky,, dávam totiž Um jen někdy.. skouším odstavovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
16.5.12 18:02

V tý nemocnici měli plný lahvičky a odlila jsem si do nové lahvičky třeba 60 ml (tenkrát byl prcek novoš a měl to jen na dokrm).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
16.5.12 21:24
@mona.k.79 píše: ********děkuju za rady!!!
**dala jsem malý prvně UM vypila ho hneeed, nemam mlíko z ničeho nic a ted mi řve jak tur už asi hodinu.. vypadá to že má hlad, ale mudra mi říkala at jí nedávam dřív jak za ty 3h :zed: :zed: :zed: já už nevim co mam dělat!!!!! **

Ahoj a kolik jsi prdelce dala a jak je stará? My taky začínali na Bebě. Nemusíš dávat přesně co je na krabici náš Tomáš byl a je strašnej žrout,ohledně toho množství bych to neřešila,ale ty odstupy jsem se snažila dodržovat,aby vytrávila a nemíchalo se jí nakvašený mlíčko s čerstvým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
16.5.12 22:02

ahoj tak my jedeme na bebě malé je 6 týdnů a spokojenost,vodu si převařím hodím spátky do flašky já to do ledničky nedávám bebu mám nasypanou v doze jen vodu ohřeju v mikrovlnce nasypu prášek a je ..a večer si do dvou flaštiček nachystám 120ml vody abych pak v noci jen vzala ohřála :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
16.5.12 22:14
@prdelinka_p1 píše:
Ahoj a kolik jsi prdelce dala a jak je stará? My taky začínali na Bebě. Nemusíš dávat přesně co je na krabici náš Tomáš byl a je strašnej žrout,ohledně toho množství bych to neřešila,ale ty odstupy jsem se snažila dodržovat,aby vytrávila a nemíchalo se jí nakvašený mlíčko s čerstvým.

normálně 150ml.. my přešly na sunar defense kvůli kakání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna