Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
dobré odpoledne, chtěla jsem se zeptat.. dělám UM prvně (beba 1) a na krabici je psaný, že se má udělat a spotřebovat hned.. ![]()
*zajímalo by mě, jestli je možné si udělat alespoň jednu dávku předem do ledničky
![]()
**před dvěma lety, jsem měla Nutrilon, a ten jsem si vždycky do lednice předpřipravila..
ale tady je psaný, že to mam udělat a hned spotřebovat..jeslti jsem to dobře pochopila
![]()
moc díky
Ja delam vzdycky cerstvy. Prevarim vodu, tu pak soupnu do lednicky. Kdyz potrebuju krmit, tak naleju vodu, strcim do mikrovlnky a ohreju, nasypu UM a hotovo. Akce na 30 sec.
Nekdo si ale predpripravy davku UM, uchovava v chladnicce a pak ohriva ve vodni lazni. Coz je podle mne, ale zdlouhavejsi… V mikrovlnce bych to mlicko neohrivala.
Ahoj, taky máme Bebu 1 od třech měsíců. Raději dělám vždycky čerstvou dávku. Připravit jednu dávku předem a uchovávat v lednici jsem zkusila, ale zdálo se mi, že po otevření lahvičky se na mě vyvalila ne příliš příjemná vůně.. takže jsem to raději vylila a udělala čerstvou. A tak to dělám pořád. Mám předem připravenou převařenou vodu, tu pak jen ohřeju v lázni a udělám mlíčko čerstvé. ![]()
taky doporucuju predvarit si vodu a pak je to ohraty za chvilinku a novy mlicko raz dva, daleko rychlejsi nez ohravat uz pripravene-tak jsme to delavali…nez sem prisla na to ze takhle je to daleko lepsi ![]()
Obecně by se udělané UM mělo spotřebovat do 2 hodin, píšou to i na Nutrilonu. Takže jsem dělala vždy čerstvé.
Měla jsem ohřátou vodu v termosce a jen zalívala prášek, jak bylo třeba. Je to hnedka, asi i rychleji než ohřívání připraveného z ledničky.
********děkuju za rady!!!
**dala jsem malý prvně UM vypila ho hneeed, nemam mlíko z ničeho nic a ted mi řve jak tur už asi hodinu.. vypadá to že má hlad, ale mudra mi říkala at jí nedávam dřív jak za ty 3h
já už nevim co mam dělat!!!!! **
No jo, to jsou pořád rady od doktorů.. naše malá neřve hlady nikdy , každý krmení do ní musim rvát podtlakem a nakonec stejně vypije málo. Když to řeknu doktorovi, jestli by mi něco neporadil , že už jsem z toho vážně zoufalá, řekne mi, že mám zvýšit frekvenci krmení..jenže jak to mám udělat, když dřív jak za tři hodiny do ní nic nedostanu. ![]()
AHOJ, TAK ZASE SE JDU PTÁT..
prosím vás, *
**vodu předvařím a strčím do lednice.. jak dlouho jí tam můžu skladovat tu vodu???
**a druhá otázka, nechci skladovat UM v těch pytlíkách do čeho to můžu nasypat?? do sklenice??
moc děkuji
@mona.k.79 Vodu dle její minimální spotřeby a UM já sypu do dózy od sunar defence, nutrilonu, ale klidně bych to nasypala do jakékoli uzavíratelné dózy… I sklanice, proč ne, lepší než pytlík ![]()
Když jsme leželi na Vinohradech, měli vodu lahvičkách předvařenou na 24 hodin. Bebu jsem měla v plechovce, ale možná to bylo jinak velký balení. Použila bych něco, co můžu vymýt a dobře uzavřít.
jéé díky moc.. takže sklo asi neva a do lednice dam třeba tak na 1 nebo 2 dávky,, dávam totiž Um jen někdy.. skouším odstavovat..
V tý nemocnici měli plný lahvičky a odlila jsem si do nové lahvičky třeba 60 ml (tenkrát byl prcek novoš a měl to jen na dokrm).
@mona.k.79 píše: ********děkuju za rady!!!
**dala jsem malý prvně UM vypila ho hneeed, nemam mlíko z ničeho nic a ted mi řve jak tur už asi hodinu.. vypadá to že má hlad, ale mudra mi říkala at jí nedávam dřív jak za ty 3h![]()
![]()
já už nevim co mam dělat!!!!! **
Ahoj a kolik jsi prdelce dala a jak je stará? My taky začínali na Bebě. Nemusíš dávat přesně co je na krabici náš Tomáš byl a je strašnej žrout,ohledně toho množství bych to neřešila,ale ty odstupy jsem se snažila dodržovat,aby vytrávila a nemíchalo se jí nakvašený mlíčko s čerstvým.
ahoj tak my jedeme na bebě malé je 6 týdnů a spokojenost,vodu si převařím hodím spátky do flašky já to do ledničky nedávám bebu mám nasypanou v doze jen vodu ohřeju v mikrovlnce nasypu prášek a je ..a večer si do dvou flaštiček nachystám 120ml vody abych pak v noci jen vzala ohřála ![]()
@prdelinka_p1 píše:
Ahoj a kolik jsi prdelce dala a jak je stará? My taky začínali na Bebě. Nemusíš dávat přesně co je na krabici náš Tomáš byl a je strašnej žrout,ohledně toho množství bych to neřešila,ale ty odstupy jsem se snažila dodržovat,aby vytrávila a nemíchalo se jí nakvašený mlíčko s čerstvým.
normálně 150ml.. my přešly na sunar defense kvůli kakání ![]()