Běhací pás - běhá někdo?

507
4.2.12 11:52

Běhací pás - běhá někdo?

Ahoj holky začla jsem běhat na páse -už víc jak měsíc.Je tu někdo, kdo také běhá a rozumí tomu? Jsem takový běžec začátečník indiánský běh a pomalu pozvolna přidávám velmi pomalý běh. Ráda bych,aby se běh stal součástí mého já, relaxuje se při něm výborně, ale ráda bych tímto způsobem i něco dala dolů,Ale :( snažím se celkem dost chodím 3× 4× v týdnu a dolů nešel ani gram…fyzička je na tom mnohem líp. Je tu někdo, kdo běhání rozumí a má tento sport rád?A může se podělit o zkušenosti?Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3839
4.2.12 12:17

ahoj,
já běhám takto doma. Ne ale kvůli hubnutí, ale spíš na rozcvičení a zahřátí před jiným cvičením.
Pokud chceš během zhubnout, obecný princip je, že musíš držet tepovou frekvenci do zhruba 14O tepů za minutu a to po dobu minimálně 40min (pokud si ty čísla dobře vybavuji…). Pokud běháš rychle s vyšší tepovou frekvencí (a kratší dobu), tak tím nezhubneš, tělo totiž spotřebovává tzv. rychlou energii a bere si z cukrů (krátkodobé zásoby energie).
Takže běhej spíš pomaleji, ale déle - při tomto tempu tělo začne zhruba po půl hodině běhu brát z dlouhodobých rezerv energie (tzn. z tuků) - a to je podstata hubnutí při běhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverunka11
4.2.12 12:20
Black_Orchids píše:
ahoj,
já běhám takto doma. Ne ale kvůli hubnutí, ale spíš na rozcvičení a zahřátí před jiným cvičením.
Pokud chceš během zhubnout, obecný princip je, že musíš držet tepovou frekvenci do zhruba 14O tepů za minutu a to po dobu minimálně 40min (pokud si ty čísla dobře vybavuji…). Pokud běháš rychle s vyšší tepovou frekvencí (a kratší dobu), tak tím nezhubneš, tělo totiž spotřebovává tzv. rychlou energii a bere si z cukrů (krátkodobé zásoby energie).
Takže běhej spíš pomaleji, ale déle - při tomto tempu tělo začne zhruba po půl hodině běhu brát z dlouhodobých rezerv energie (tzn. z tuků) - a to je podstata hubnutí při běhu.

přesně tak

• Citovat
  • Upravit
13114
4.2.12 12:21

Ahoj, já běhám každý den 45minu už asi rok a půl. Mám to spíše na udržení váhy. Nejdřív jsem začínala pomalejší běh asi 15min. a pak jsem postupně přidávala. Pokud chceš zhubnout, musíš si změřit tepovku a udržovat ji. Já mám např. tepovku pro hubnutí 130. Jsou na to speciální hodinky, které ti to změří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
4.2.12 12:34

hodinky jsem si koupila,ALE moje tepovka je šílená!!!Běhám tak 7,5km/h pomaleji mi to na páse nejde to bych musela jen chodit, ale mám 150 tepů a když trošku zrychlím jde to výš a výš…takže se snažím fakt hodně pomalu těch 45 minut vydržím i dýl. Docílím někdy toho, abych při běhu měla tepů míň????Např těch 130? bude to klesat. běhám teprve měsíc daří se mi běh prodlužovat,ale ta tepovka, nějak mi nepřijde, že by klesala…ach jo, nebo to mám raději jen rychle chodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
4.2.12 13:03

Já ze začátku taky měla tepovku při pomalém běhu šíleně vysoko, čím dýl běhám, tím mám lepší fyzičku a tepovka šla dolů. Takže klidně nejdřív začni jen s rychlou chůzí. Tu tepovku si hlídej, jinak hubnout nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
4.2.12 13:12

holky díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.2.12 13:22
Jíťa28 píše:
hodinky jsem si koupila,ALE moje tepovka je šílená!!!Běhám tak 7,5km/h pomaleji mi to na páse nejde to bych musela jen chodit, ale mám 150 tepů a když trošku zrychlím jde to výš a výš…takže se snažím fakt hodně pomalu těch 45 minut vydržím i dýl. Docílím někdy toho, abych při běhu měla tepů míň????Např těch 130? bude to klesat. běhám teprve měsíc daří se mi běh prodlužovat,ale ta tepovka, nějak mi nepřijde, že by klesala…ach jo, nebo to mám raději jen rychle chodit?

Tak v tom případě pro tebe není běh PROZATÍM vhodný. Začni na rotopedu - tam můžeš jet pomaleji, méně se zatěžují klouby a snadněji si udržíš svou optimální tepovku. Až budeš mít fyzičku, sníží se tep a můžeš začít běhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
4.2.12 15:51

To je fakt, já když poprvé vyběhla, tak jsem měla do dvou minut tep 182 a byla jsem na kolaps :roll:
Mě osobně tedy tepovka okamžitě vyletí při všem,už jsem si dělala srandu, že mi stačí jen mávat rukama a jsem na svých optimálních 135 :lol:
Každopádně běh jsem vyměnila za rychlou chůzi,tam tepovku dodržím, a spaluju dobře . Postupně jsem ji chůzi střídala s během .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
4.2.12 16:04

ZUZZA jé teď jsi mě pobavila :)stačí mávat jen rukama.....no asi tak nějak :)právě jsem najela na ten indiánský běh, tím nejen že odpočívám a zároveň prodlužuji dobu cvičení,ale i srážím tepovku :)))nechci se běhání vzdát. Strašně mě to chytlo, perfektní způsob na relax, vždy se v práci těším, jak si zaběhám. Rotoped ani eliptical mi tento dobrý pocit nedopřeje. Blbý, že když ta tepovka moc lítá, není to dobrý na hubnutí. Jsme si myslela, že když nejsem schvácená a cítím se dobře,ani nemívám svalovici…a přesto to vše kazí tepovka!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
4.2.12 16:24

Je to tak, při vysoké tepovce pálíš cukry a ne tuky,takže je to na nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
15.2.15 10:02

Holky poraďte který koupit? Přece jen je to větší investice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
15.2.15 10:07

@Riky69 No rozhodně ten co má elektrický pohon, takový ten magnetický co si člověk musí sám rozchodit je na nic :roll: vůbec mě to na něm nebavilo, já chodím na insportline má pohon několik druhů stoupání, programy co udělají sami různé trasy a taky se dá nastavovat rychlost. V tomhle bych určitě zainvestovala víc, jinak jsou ty pásy k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
15.2.15 10:14

@isp jj o eletrickém uvažuje určitě, máš konkrétně nějaký tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
15.2.15 10:19

@Riky69 to těžko radit protože jsou dost drahé a nevím finanční možnosti ale já běhám na tomhle: http://www.insportline.cz/…stratosphere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková