Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj, existují odborné studie potvrzující kladný dlouhodobý vliv pravidelného pohybu venku na zlepšení deprese, a to iu pacientů souběžně léčených antidepresivy ![]()
Určitě souhlas.
Jít si zaběhat nebo vyrazit na výlet do lesa, do kopců mi vždycky pomůže pročistit hlavu a přijít na lepší myšleny, začít se usmívat.
Taky doporučuju ![]()
@starabarunka píše:
@berry4 ehm, co je to AD prosím?
to je zkratka pro antidepresiva ![]()
@Agáta13 píše:
Ahoj, existují odborné studie potvrzující kladný dlouhodobý vliv pravidelného pohybu venku na zlepšení deprese, a to iu pacientů souběžně léčených antidepresivy
i bez antidepresiv ![]()
Tak jste me nakopli a uz jsem se vratila z behani! diky, dnes jsem to dost odkladala, tedy uz od vcerejska…behani je lek..nemyslim ze se to da srovnat s sekanim zahrady…ale s jinymi sporty ano, ale beh je neucinejsi..a dlouhe tury
za me BEH! Ale podminkou je pravidlelnost a dostatecna doba toho pohybu ![]()
Já běh nemám ráda, ale vezmu kolo a jedu a už jen to odhodlání ho vvytáhnout mi pomáhá. Zkoušela jsem i dlouhou chůzi, ale tam hodně vnímám, jak jsem sama, na kole je to lepší.
@Anonymní píše:
Já běh nemám ráda, ale vezmu kolo a jedu a už jen to odhodlání ho vvytáhnout mi pomáhá. Zkoušela jsem i dlouhou chůzi, ale tam hodně vnímám, jak jsem sama, na kole je to lepší.
kolo je taky super…ale poradne
![]()
Funguje to, na psychiku neznám nic lepšího, než vyběhnout do přírody. Vždycky se pak cítím líp, uvolněná, štastná… ![]()
@radkka píše:
Funguje to, na psychiku neznám nic lepšího, než vyběhnout do přírody. Vždycky se pak cítím líp, uvolněná, štastná…
@KackaDoup tak to závidím, já se k běhu nemohla dokopat nikdy- nebaví mě to a navíc teď mám nadváhu po těhotenství, tak mi to bez bolesti ani nejde.. A to jinak sportuju odjakživa a ráda - jak ve fitku, tak venku(brusle, kolo, badminton.. vlastně cokoli). Ale ten zatracený běh, co by mi teď tak pomohl proti té nadváze- ne a ne mu přijít na chuť.. ![]()
@Agáta13 tak yjsme ted zacinala odznova s nadvahou, ano boleo to, ano byl to des, jak jeste nikdy…ale uz je to ok, kazdym dnem je to lepsi..nesmi se to vzdavat
![]()
@KackaDoup souhlas
Však já taky nevzdávám pohyb jako takový, ale jen ten zatracený běh, co mě nebaví (s nadváhou 25 kg a zborcenými nožními klenbami bolí skoro vše)..
@Agáta13 me zas kycel a kolena…ale kdyz s eneco zhubne tak se to kazdym dnem zlepsuje…ono je lepsi zacinat s kolem ![]()
@starabarunka určitě
Na mne funguje cvičení - zumba, step AE, AE, spinning, posilovna… Je to lepší než antidepresiva (jak už tu někdo zmiňoval). Jen musím chodit nejméně 3× týdně, aby to mělo ten správný efekt - „vyčištění hlavy“, „vyplavení endorfinů“ a odbourání stresu.
@Eveelin
presne tak…nesmi se to flakat, posilovnu jsem kdysi mela taky trikrat tydne, ted bohuzel na ni nemam
ale mam bajecnou telocvicnu za domem…takovu trasu by me kazdy zavidel…ony hory maji sve kouzlo a jeste usetrim ![]()