Běhání jako alternativní medicína?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1947
22.6.14 17:52

Ahoj, existují odborné studie potvrzující kladný dlouhodobý vliv pravidelného pohybu venku na zlepšení deprese, a to iu pacientů souběžně léčených antidepresivy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
22.6.14 17:58

Určitě souhlas.
Jít si zaběhat nebo vyrazit na výlet do lesa, do kopců mi vždycky pomůže pročistit hlavu a přijít na lepší myšleny, začít se usmívat.
Taky doporučuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.6.14 18:00
@starabarunka píše:
@berry4 ehm, co je to AD prosím? :D

to je zkratka pro antidepresiva :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
22.6.14 18:40
@Agáta13 píše:
Ahoj, existují odborné studie potvrzující kladný dlouhodobý vliv pravidelného pohybu venku na zlepšení deprese, a to iu pacientů souběžně léčených antidepresivy :kytka:

i bez antidepresiv ;)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
22.6.14 18:42

Tak jste me nakopli a uz jsem se vratila z behani! diky, dnes jsem to dost odkladala, tedy uz od vcerejska…behani je lek..nemyslim ze se to da srovnat s sekanim zahrady…ale s jinymi sporty ano, ale beh je neucinejsi..a dlouhe tury ;) za me BEH! Ale podminkou je pravidlelnost a dostatecna doba toho pohybu ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.14 18:45

Já běh nemám ráda, ale vezmu kolo a jedu a už jen to odhodlání ho vvytáhnout mi pomáhá. Zkoušela jsem i dlouhou chůzi, ale tam hodně vnímám, jak jsem sama, na kole je to lepší.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
22.6.14 18:47
@Anonymní píše:
Já běh nemám ráda, ale vezmu kolo a jedu a už jen to odhodlání ho vvytáhnout mi pomáhá. Zkoušela jsem i dlouhou chůzi, ale tam hodně vnímám, jak jsem sama, na kole je to lepší.

kolo je taky super…ale poradne :mrgreen: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
20767
22.6.14 18:59

Funguje to, na psychiku neznám nic lepšího, než vyběhnout do přírody. Vždycky se pak cítím líp, uvolněná, štastná… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
22.6.14 19:02
@radkka píše:
Funguje to, na psychiku neznám nic lepšího, než vyběhnout do přírody. Vždycky se pak cítím líp, uvolněná, štastná… :palec:
:potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
1947
22.6.14 22:16

@KackaDoup tak to závidím, já se k běhu nemohla dokopat nikdy- nebaví mě to a navíc teď mám nadváhu po těhotenství, tak mi to bez bolesti ani nejde.. A to jinak sportuju odjakživa a ráda - jak ve fitku, tak venku(brusle, kolo, badminton.. vlastně cokoli). Ale ten zatracený běh, co by mi teď tak pomohl proti té nadváze- ne a ne mu přijít na chuť.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
22.6.14 22:43

@Agáta13 tak yjsme ted zacinala odznova s nadvahou, ano boleo to, ano byl to des, jak jeste nikdy…ale uz je to ok, kazdym dnem je to lepsi..nesmi se to vzdavat :kytka: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1947
22.6.14 22:47

@KackaDoup souhlas :-) Však já taky nevzdávám pohyb jako takový, ale jen ten zatracený běh, co mě nebaví (s nadváhou 25 kg a zborcenými nožními klenbami bolí skoro vše)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
22.6.14 22:49

@Agáta13 me zas kycel a kolena…ale kdyz s eneco zhubne tak se to kazdym dnem zlepsuje…ono je lepsi zacinat s kolem ;)

• Citovat
  • Upravit
9659
22.6.14 22:51

@starabarunka určitě ;) Na mne funguje cvičení - zumba, step AE, AE, spinning, posilovna… Je to lepší než antidepresiva (jak už tu někdo zmiňoval). Jen musím chodit nejméně 3× týdně, aby to mělo ten správný efekt - „vyčištění hlavy“, „vyplavení endorfinů“ a odbourání stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
22.6.14 22:53

@Eveelin :potlesk: presne tak…nesmi se to flakat, posilovnu jsem kdysi mela taky trikrat tydne, ted bohuzel na ni nemam :zed: ale mam bajecnou telocvicnu za domem…takovu trasu by me kazdy zavidel…ony hory maji sve kouzlo a jeste usetrim :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková