Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Beru do postýlky.
Když na noc usíná, tak ne, ale na další kojení už jí do postýlky nedávám, to už spí s námi.
Oldu si beru tak po pulnoci
doporucili mi to uz prvni noc v porodnici ![]()
Tak já beru malou nad ránem až se častěji budí a přes den spává taky u nás v postely tam vydrží dlouho v postýlce přes den neusne.
Vecer davam do postylky , po prvnim probuzeni ke mne do postele, ale jak bude spavat pravidelneji - utribi se ji rezim, tak uz do velke postele nepujde.
Starší syn spal víceméně s námi. Někdy v postýlce, někdy s námi, někdy půl noci, někdy celou.
Když jsem otěhotněla s dvojčaty - jemu bylo 2,5 roku tak jsem ho pomalu přesouvala do své postýlky.
Do té doby, ale vyžadoval i uspávání v naší posteli, sám usnout nedokázal. Naučil se to až po 3. roce.
Dvojčata s námi nespí, od mala jsou každý ve své postýlce a jsou tam spokojení. Usínají sami, bez uspávání, houpání, chování.
A já jsem ráda ![]()
prvně jsem ho u nás v posteli nechtěla, nakonec jsme hodně trpěli na koliky a plakal a plakal a tak šel spát s náma, kde spal líp, míň se budil, no a už u nás zůstal a asi i zůstane, sice do mě v noci pořád kope, ale jednoznačně líp usíná v noci po kojení než když spal v postýlce a já ho hodinu po nakojení uspávala dudlíkem.viděla by jsem to tak, že minimálně do druhýho dítěte bude s náma a pak nevím-asi koupíme větší postel(aby jsme se tam 4vešli) ![]()
malá spala vedle mne na posteli od 3měsíců..nebavilo mě vstávat a dávat dudu když vypadl
…tedy stále spí…přítel chrápe jako motorová pila takže je v separé
…může spát v pokojíčku,ale občas lítá náměsíčná po bytě…takže můžu včas zakročit
…okolí se diví,že nespí už dávno děcáku…mě,ale nevadí ![]()
Spali jsem všichni 3 společně už v porodnici a spíme tak do pořád. Teď jak je naší malé 15 měsíců, tak spí kolikrát už sama v postýlce, ale když chce, okamžitě jde spinkat k nám.
Ziadny rezim mu neznics, este totiz zadny nema ![]()
Mala som deti pri sebe, do postielky isli, ked uz liezli a hrozilo, ze mi v noci dlezu a spadnu - okolo 7-8 mesiaca.
A rezim maju dobry - polozila som do postielky, dala cumel a dobru noc. ![]()
Mam 3 deti
Zuzana
u nás se taky spí ve třech … večer Malého uspím přendám do postýlky a pak jak se v noci vzbudí tak si ho dám do postele a vždycky si říkám že ho pak zase přendám ale stejně usnu a pak už to nemá cenu a poo spí taky většinou ve velké tak chupe i dvě hodinky ![]()
A proč by měla usínat sama v postýlce?
Se mnou spí druhorozený od narození, zkrátka to tak vyplynulo. Večer jsem dřív nakojila a usnul u prsa, případně usnul v pevném zavinutí při luxu, teď spí se mnou pořád v posteli, večer má kaši, pak nakojím, dám do postele, přikreju, dudlíka a jdu a ve většině případů usíná v pohodě sám
První se mnou spal v posteli cca od 5m, protože se pořád budil a já neměla sílu k němu furt vstávat. V 9m jsem přestala v noci kojit, přestěhovala do svého pokojíku tam bez problému usínal sám, spal celou noc.
Podle mě to chce podchytit včas, pokud člověk neplánuje mít dítě v posteli do 3let, tak ho na stálo přestěhovat mezi tím 8. a 10.m, nejlíp dokad si neumí v postýlce stoupnout.
Se mnou spí moje třetí- dříve usínala v postýlce, ted je pro mě pohodlnější, aby usnula rovnou v mé posteli…
Ještě nemám pořešený pokojíčky, mám dva, ale děti tři… Plánuju, že se mnou bude jak dlouho bude chtít, ničemu a nikomu to nevadí
Já měla malého v posteli od narození,postýlku sice měl.ale ta bylo na okrasu, když jsme ho do ní dali tak byl huronský řev. Dnes má 4 roky a pořád spí s námi je to takový mamánek, papánek. Ale začína seem tam spát sám v pokojíku tak doufám, že už to za chvíli bude dávat sám.Čekám dvojčata a nevím jak bychom se do postele vlezli. Taky bych chtěla aby spali od začátku sami
Ahojky, malý se mnou až donedávna nikdy v posteli nespal, ted co se u něj začala projevovat separační úzkost, se pravidelně ve 3 budí a chce ke mě do postele. No já samozřejmě nespím, jelikož se bojím, že ho zalehnu ![]()