Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, kdyz uz nezabira nic jineho, tak si ji do postele taky beru
![]()
Příspěvek upraven 17.11.11 v 13:59
Malého beru k nám do postele od narození, hodně v noci kojím, tak si nedokážu představit, že bych pokaždé vstávala k postýlce, navíc nedávno byla na novinky.cz zpráva, že by děti měli spát s matkou v posteli do tří let http://www.novinky.cz/…i-vedec.html
Mama nezalehne male novorozene natoz takhle velkeho prcka. V klidu spi a neboj se ![]()
Miminka jsem si nikdy do postele nebrala právě proto, aby si takříkajíc nezvykly. Ovšem narazila jsem v těchto dnech, kdy mladší má kašlík a rýmu a jak je mamánek a vzbudí ho v noci kašlík, tak se prostě nenechá ukonejšit jinak než … v mámině posteli. ![]()
Beru, už v podstatě od narození. Malej je velkej nespavec, uspím u prsu a jen přesunu vedle sebe do postele. Navíc se budí na kojení i po hodině, prostě jsem vstávání co hodinu k jeho postýlce, která je v obýváku (v ložnici není místo) nedávala. Takhle mu strčím prso a je klid.
Starší generace mi to sice kritizuje, ale nám oběma to tak vyhovuje, takže to neřeším.
Laskecka píše:
Ahojky, malý se mnou až donedávna nikdy v posteli nespal, ted co se u něj začala projevovat separační úzkost, se pravidelně ve 3 budí a chce ke mě do postele. No já samozřejmě nespím, jelikož se bojím, že ho zalehnu
Takto velký dítě nezalehneš, pokud teda nejdeš do postele nějak napitá, zfetovaná či v nějakém otřesném stavu. A i kdybys na tak velký dítě nalehla, tak ti to dá pěkně rychle vědět ![]()
Do devíti měsíců spala krásně ve své postýlce, já byla i ráda kvůli Nannyně. Po tom devátém měsíci jsme taťku přestěhovali do obýváku a spíme spolu ![]()
Banny.J píše:
Do devíti měsíců spala krásně ve své postýlce, já byla i ráda kvůli Nannyně. Po tom devátém měsíci jsme taťku přestěhovali do obýváku a spíme spolu
noo není to asi zrovna ideální, ale já se vyspím a malá s chlapem taky..
Naše spí taky s námi v posteli. Nechali jsme si kvůli tomu od truhláře vyrobit trojlůžko
Jsme tak prostě obě nejspokojenější. Je fakt, že spí stejně nalepená na mně, ale pro mě je nejdůležitější, že můžu kdykoli během noci mrknout co a jak.
Asi do čtyř měsíců spala v postýlce, pak se budila častěji a bylo jasno. No a abych se nemusela bát, že není na monitoru dechu, měli jsme takový ten na plínku.
Laskecko myslím že dítě bys zalehla leda opilá. Já jsem to měla vyzkoušené se psem, taky jsem ji nikdy nezalehla. Navíc je to hrozně nepohodlné, ležet na něčem takovém. To by tě probudilo ![]()
Ahoj, děkuju Vám všem moc za vaše reakce.
Neuvedla jsem, že si malou beru do postele pouze tak jednou denně, nebo když manžel je do večera v práci, tak dvakrát, na noc ne. Ale máte pravdu, kdo říkáte, že by člověk nezalehl. Taky jsem se toho zprvu bála, ale to si dáváte takový pozor, že vám to podvědomí nedovolí. A ještě jsem chtěla říci, že je to děsně krásný, když to často brečící(řvoucí)mimi vedle vás tak spokojeně chrupká, že by jste ho nejrači uňuchňaly
![]()
Zrovna zítra budu celý den na prcka sama, tak budu sledovat ty stále měnící se grimasy, je to děsná sranda.
mějte se pěkně.
ted uz ne, protoze se v noci nebudi. Usina se mnou, pak ho stehuju, protoze by se blbe usinalo mne. Uz se tesim, az budu mit v posteli mladsi ditko
Nebrala jsem prvniho, osvedcilo se, neberu ani druhyho. U me hlavne strach ze zalehnuti - ale musim rict, ze oba kluci vecer tak nejak usnou - nevidim v tom nejakou svoji zvlastni zasluhu, nemusela jsem vydrzet hodinovy brekoty, je vytrvale vracet dudlik do pusy.
S tim zalehnutim - urcite se to bezne nestava, ale ja videla zalehnuty dite na vlastni oci. Stalo se to hned v porodnici, matka nebyla opila ani zfetovana - asi jen unavena. Dosti vychovny zazitek to byl.