Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já se chci zeptat těch kdo berou do postele starší již pohyblivé dítko, ale ještě tak malé, že bezpečně nesleze z postele… Jak to děláte? Chodíte spát s dítkem a prostě už tam s ním celou noc zůstanete?
Celou diskuzi sem nečetla .....odpovim na otázku ......ano beru si mimi do postele, večer usíná a spí normálně ve svý postýlce, v noci když se vzbudí na kojení si ho vezmu k sobě do postele a pak spíme spolu až do rána .....
a jak to dělám uplně normálně držim ho v obětí, hezky u mě spinká a ráno jak se vzbudí, tak sem vzhůru taky …
dělala sem to takhle i u prvního syna a ted´jak už je velkej, tak normálně spí celou noc ve svý posteli ve svym pokojíku .......není nic hezčího než když ráno se k sobě v posteli přitulí celá rodinka ![]()
j.a.n.i1 píše:
Já se chci zeptat těch kdo berou do postele starší již pohyblivé dítko, ale ještě tak malé, že bezpečně nesleze z postele… Jak to děláte? Chodíte spát s dítkem a prostě už tam s ním celou noc zůstanete?
Já jsem nechávala syna do 9m v posteli, ještě nelezl, ale válel velmi obstojně sudy. Na posteli byla zábrana, z druhé strany byla přiražená ke zdi. Měl tam chůvičku a když se začal mlet, tak to v chůvičce šustilo, tak jsem tam hned šla.
Ale do postýlky a vlastního pokoje šel ještě předtím, než si uměl sám kleknout, takže to bych se pak asi bála ![]()
j.a.n.i1 píše:
Přes den spí v postýlce a večer počkám až usne. Postel máme přiraženou ke zdi a z druhé strany postýlku, navíc máme hodně nízkou postel a měkký koberec kdyby náhodou…
Gladys píše:j.a.n.i1 píše:Já jsem nechávala syna do 9m v posteli, ještě nelezl, ale válel velmi obstojně sudy. Na posteli byla zábrana, z druhé strany byla přiražená ke zdi. Měl tam chůvičku a když se začal mlet, tak to v chůvičce šustilo, tak jsem tam hned šla.
Ale do postýlky a vlastního pokoje šel ještě předtím, než si uměl sám kleknout, takže to bych se pak asi bála
Jo, takže vlastně stejně jako já
akorát tedy malý měl zpočátku svoji postýlku bez bočnice přiraženou na naši…
MartaaO píše:j.a.n.i1 píše:Přes den spí v postýlce a večer počkám až usne. Postel máme přiraženou ke zdi a z druhé strany postýlku, navíc máme hodně nízkou postel a měkký koberec kdyby náhodou…
Díky ![]()
My máme postel v prostoru a plovoučku… plus s tím jak se v noci mele
no naštěstí je v postýlce spokojený a k nám si ráno „chodí“ spíš hrát.
Naše malá semou spala už v porodnici a jak jsme přišli domu tak snámi spí v postely v postýlce spala tak cca 30minut nelíbí se jí tam a když kojim je to lepší i pro mě když jí mám u sebe.Jinak ted jsme jí pořídili kolíbku jsou jí 4 měsíce a v té spí pouze než jdem spát a jak se v noci zbudí do rána už jí máme u sebe.
ahoj,já dám malou večer spát do postýlky a v noci ,když se napapá,tak jí beru k sobě..Na začátku to bylo protože už sem nevěděla, jak jí uspat u ní v postýlce:),u mě usne líp:Da ted už se mi to líbí a jí myslim taky:D
Ahoj,
malou (3 měsíce) k sobě do postele neberem z několika důvodů:
Bojím se, že bychom ji zalehli.
Ve své postýlce má matraci našikmo, kvůli blinkání a kvůli abdukční peřince - aby neměla hlavu níž, než zadek.
Spí zásadně na zádech s rozpaženýma rukama - takže zabírá dost místa ![]()
Její postýlka je hned vedle té naší, takže ji můžu kdykoliv chytnout za ruku atd.
Prdíky byly dost problém, ale teď už se naučila prdět efektivně a tak bříško netrápí ![]()
aza121 píše:
Spí zásadně na zádech s rozpaženýma rukama - takže zabírá dost místa
Přesně tak spí naše malá.
No někdy je to příšerný a nevyspím se. ![]()
Na spaní jsem nebrala nikdy. I manžel sebou v noci dost mele. Takže by buď skončila placatá nebo s peřinou přes hlavu.
Beru si malou (4m) do postele k ránu. V noci už se většinou na kojení nebudí a když se budila, tak jsem ji vždy dala zpět do postýlky a neměla vůbec žádný problém s tím, že by tam neusnula sama. nemluvila jsem na ni,dala dudlík, hladila po hlavičce, případně držela chvíli ruce a usnula.
Ráno, když se vzbudí (obvykle po šesté), nakojím, přebalím, dám do její postýlky, hraje si tam, mezitím si odskočím, vezmu kus žvance a spěchám za ní, ona už na mě čeká a raduje se, když si pro ni jdu. Dám si ji k sobě do postele a zalehnem vedle sebe, chvíli si hraje s mými prsty a pak usne. Spinká takovým lehkým spánkem, poslouchá, jak dýchám a tulí se ke mě. Někdy takhle lenošíme až do jedenácti.
Je to nádhera, ty chvíle zbožňuju. ![]()
Ale taky míváme období, kdy v noci vstávám a podávám dudlík snad desetkrát za noc. Usne, vyplivne ho, uvědomí si, že ho nemá a chce ho.
Nemáme v noci problém s opětovným usínáním v postýlce, takže proč si ji k sobě nevzít a neužít si, dokud je to malé miminko.
Nedočítala jsem, ale brala, beru a budu brát
Užívám si ho, než mi vyroste, ale pokud si ho nevezmu, tak v pohodě spí celou noc v postýlce, kterou mám přiraženou k posteli. Tak když začne kňourat, vezmu si ho někdy třeba na dvě hoďky a když se vzbudí na papání, tak ho dám spinkat do postýlky. Když jsem kojila, měla jsem ho teda v posteli pořád, protože jsem u kojení pospávala a on se mohl napít kdykoli chtěl bez toho, abych musela pořád vstávat k postýlce
Teˇuž si v noci sám vezme i dudlíčka, tak je to větší pohoda ![]()
Malá má 5,5 měsíce…když večer usne tak spí v postýlce ale k ránu si ji beru k sobě…a i přítel když má volno tak je rád když se vzbudí a malá se na něj směje… ![]()
Mně ani jemu to nevadí takže si ji beru a aspon se i dele vyspim kdyz spi u me… ![]()
Tohle stále řešíme, snažíme se ji dávat do postýlky ještě bdělou či polobdělou, ale trápí nás kolika, takže je to dost složitý, několikrát vytahujem a zase pokládáme..ale párkrát týdne už se nám zadaří a opravdu po probuzení i v noci si brekne, ale pak zase zabere