Berete mimi k sobě do postele?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alama
18.11.11 08:27
Pudloslavo, zrovna o této technice jsem četla v jedné knížce, kde se popisují fáze spánku, jeho poruchy atd. a psali tam, že opravdu když je mimčo zvyklé usínat při kolíbání, zpívání, skákání na míči - náš problém :zed: , tak když se mezi nějakou tou fází spánku vzbudí a najednou tam není ta dotyčná osoba či najetý systém, tak se bojí a reflexivně začně brečet a nepřestane pokud to zase nedostane :pocitac: .
Tohle stále řešíme, snažíme se ji dávat do postýlky ještě bdělou či polobdělou, ale trápí nás kolika, takže je to dost složitý, několikrát vytahujem a zase pokládáme..ale párkrát týdne už se nám zadaří a opravdu po probuzení i v noci si brekne, ale pak zase zabere :mrgreen:
Pudloslava píše:
Gladys píše:
A proč by měla usínat sama v postýlce?

gladys ma to byt kvuli tomu, aby si dite vytvorilo spravne podminky pro usnuti samo. Kazdej clovek se nekolikrat v noci budi a kontroluje, jestli je kolem nej vse OK. kdyz dite usina samo v postylce a vzbudi se noci, zjisti, ze je vse OK a spi dal. Ktere je uspavane u mamy ci u prsa a pak prendavane, v noci se vzbudi a mama ci prso mu chybi. tak breci.
Usinani u nas fungovalo, ale dokud se nenaucil sam si najit dudlik, stejne jsme tam behali cele mesice…

Ale kdyz je nekdo ochoten spat s deckem par let a v noci ochotne tasit prsko kazde dve hodiny k ranu, tak proc ne, kazdyho vec. navic kazdy dite na tu hru „ulozim te unaveneho ale ne spiciho“ nepristoupi - a zrovna ja jsem na detskej brekot celkem mekka.
  • Citovat
  • Upravit
101708
18.11.11 09:18

Já se chci zeptat těch kdo berou do postele starší již pohyblivé dítko, ale ještě tak malé, že bezpečně nesleze z postele… Jak to děláte? Chodíte spát s dítkem a prostě už tam s ním celou noc zůstanete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
18.11.11 09:24

Celou diskuzi sem nečetla .....odpovim na otázku ......ano beru si mimi do postele, večer usíná a spí normálně ve svý postýlce, v noci když se vzbudí na kojení si ho vezmu k sobě do postele a pak spíme spolu až do rána .....

a jak to dělám uplně normálně držim ho v obětí, hezky u mě spinká a ráno jak se vzbudí, tak sem vzhůru taky …

dělala sem to takhle i u prvního syna a ted´jak už je velkej, tak normálně spí celou noc ve svý posteli ve svym pokojíku .......není nic hezčího než když ráno se k sobě v posteli přitulí celá rodinka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.11.11 10:17
j.a.n.i1 píše:
Já se chci zeptat těch kdo berou do postele starší již pohyblivé dítko, ale ještě tak malé, že bezpečně nesleze z postele… Jak to děláte? Chodíte spát s dítkem a prostě už tam s ním celou noc zůstanete?

Já jsem nechávala syna do 9m v posteli, ještě nelezl, ale válel velmi obstojně sudy. Na posteli byla zábrana, z druhé strany byla přiražená ke zdi. Měl tam chůvičku a když se začal mlet, tak to v chůvičce šustilo, tak jsem tam hned šla.
Ale do postýlky a vlastního pokoje šel ještě předtím, než si uměl sám kleknout, takže to bych se pak asi bála :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
18.11.11 10:46
j.a.n.i1 píše:

Přes den spí v postýlce a večer počkám až usne. Postel máme přiraženou ke zdi a z druhé strany postýlku, navíc máme hodně nízkou postel a měkký koberec kdyby náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101708
18.11.11 11:21
Gladys píše:
j.a.n.i1 píše:
Já jsem nechávala syna do 9m v posteli, ještě nelezl, ale válel velmi obstojně sudy. Na posteli byla zábrana, z druhé strany byla přiražená ke zdi. Měl tam chůvičku a když se začal mlet, tak to v chůvičce šustilo, tak jsem tam hned šla.
Ale do postýlky a vlastního pokoje šel ještě předtím, než si uměl sám kleknout, takže to bych se pak asi bála :think:

Jo, takže vlastně stejně jako já :-) akorát tedy malý měl zpočátku svoji postýlku bez bočnice přiraženou na naši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101708
18.11.11 11:23
MartaaO píše:
j.a.n.i1 píše:
Přes den spí v postýlce a večer počkám až usne. Postel máme přiraženou ke zdi a z druhé strany postýlku, navíc máme hodně nízkou postel a měkký koberec kdyby náhodou…

Díky :-)
My máme postel v prostoru a plovoučku… plus s tím jak se v noci mele :mrgreen: no naštěstí je v postýlce spokojený a k nám si ráno „chodí“ spíš hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessika07
11.12.11 19:38

Naše malá semou spala už v porodnici a jak jsme přišli domu tak snámi spí v postely v postýlce spala tak cca 30minut nelíbí se jí tam a když kojim je to lepší i pro mě když jí mám u sebe.Jinak ted jsme jí pořídili kolíbku jsou jí 4 měsíce a v té spí pouze než jdem spát a jak se v noci zbudí do rána už jí máme u sebe.

• Citovat
  • Upravit
6224
12.12.11 09:06

ahoj,já dám malou večer spát do postýlky a v noci ,když se napapá,tak jí beru k sobě..Na začátku to bylo protože už sem nevěděla, jak jí uspat u ní v postýlce:),u mě usne líp:Da ted už se mi to líbí a jí myslim taky:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
13.12.11 18:20

Ahoj,
malou (3 měsíce) k sobě do postele neberem z několika důvodů:
Bojím se, že bychom ji zalehli.
Ve své postýlce má matraci našikmo, kvůli blinkání a kvůli abdukční peřince - aby neměla hlavu níž, než zadek.
Spí zásadně na zádech s rozpaženýma rukama - takže zabírá dost místa :)
Její postýlka je hned vedle té naší, takže ji můžu kdykoliv chytnout za ruku atd.
Prdíky byly dost problém, ale teď už se naučila prdět efektivně a tak bříško netrápí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
14.12.11 13:55
aza121 píše:
Spí zásadně na zádech s rozpaženýma rukama - takže zabírá dost místa :)

Přesně tak spí naše malá. :P No někdy je to příšerný a nevyspím se. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
15.12.11 14:07

Na spaní jsem nebrala nikdy. I manžel sebou v noci dost mele. Takže by buď skončila placatá nebo s peřinou přes hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
15.12.11 23:01

Beru si malou (4m) do postele k ránu. V noci už se většinou na kojení nebudí a když se budila, tak jsem ji vždy dala zpět do postýlky a neměla vůbec žádný problém s tím, že by tam neusnula sama. nemluvila jsem na ni,dala dudlík, hladila po hlavičce, případně držela chvíli ruce a usnula.
Ráno, když se vzbudí (obvykle po šesté), nakojím, přebalím, dám do její postýlky, hraje si tam, mezitím si odskočím, vezmu kus žvance a spěchám za ní, ona už na mě čeká a raduje se, když si pro ni jdu. Dám si ji k sobě do postele a zalehnem vedle sebe, chvíli si hraje s mými prsty a pak usne. Spinká takovým lehkým spánkem, poslouchá, jak dýchám a tulí se ke mě. Někdy takhle lenošíme až do jedenácti. :) Je to nádhera, ty chvíle zbožňuju. :srdce:
Ale taky míváme období, kdy v noci vstávám a podávám dudlík snad desetkrát za noc. Usne, vyplivne ho, uvědomí si, že ho nemá a chce ho.
Nemáme v noci problém s opětovným usínáním v postýlce, takže proč si ji k sobě nevzít a neužít si, dokud je to malé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.11 01:32

Nedočítala jsem, ale brala, beru a budu brát :-D Užívám si ho, než mi vyroste, ale pokud si ho nevezmu, tak v pohodě spí celou noc v postýlce, kterou mám přiraženou k posteli. Tak když začne kňourat, vezmu si ho někdy třeba na dvě hoďky a když se vzbudí na papání, tak ho dám spinkat do postýlky. Když jsem kojila, měla jsem ho teda v posteli pořád, protože jsem u kojení pospávala a on se mohl napít kdykoli chtěl bez toho, abych musela pořád vstávat k postýlce :-) Teˇuž si v noci sám vezme i dudlíčka, tak je to větší pohoda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
1.1.12 15:10

Malá má 5,5 měsíce…když večer usne tak spí v postýlce ale k ránu si ji beru k sobě…a i přítel když má volno tak je rád když se vzbudí a malá se na něj směje… :hug:
Mně ani jemu to nevadí takže si ji beru a aspon se i dele vyspim kdyz spi u me… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí