Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Gladys píše:
A proč by měla usínat sama v postýlce?
gladys ma to byt kvuli tomu, aby si dite vytvorilo spravne podminky pro usnuti samo. Kazdej clovek se nekolikrat v noci budi a kontroluje, jestli je kolem nej vse OK. kdyz dite usina samo v postylce a vzbudi se noci, zjisti, ze je vse OK a spi dal. Ktere je uspavane u mamy ci u prsa a pak prendavane, v noci se vzbudi a mama ci prso mu chybi. tak breci.
Usinani u nas fungovalo, ale dokud se nenaucil sam si najit dudlik, stejne jsme tam behali cele mesice…
Ale kdyz je nekdo ochoten spat s deckem par let a v noci ochotne tasit prsko kazde dve hodiny k ranu, tak proc ne, kazdyho vec. navic kazdy dite na tu hru „ulozim te unaveneho ale ne spiciho“ nepristoupi - a zrovna ja jsem na detskej brekot celkem mekka.
V noci spí v postýlce, ale přes den beru, jinak by neusnula. A pak taky když ji bolí bříško nebo je z něčeho vyděšená, prostě podle potřeby. Kdybych se nebála nechat ji bez monitoru dechu, spala by u mě pořád. ![]()
Pudloslava píše:Gladys píše:gladys ma to byt kvuli tomu, aby si dite vytvorilo spravne podminky pro usnuti samo. Kazdej clovek se nekolikrat v noci budi a kontroluje, jestli je kolem nej vse OK. kdyz dite usina samo v postylce a vzbudi se noci, zjisti, ze je vse OK a spi dal. Ktere je uspavane u mamy ci u prsa a pak prendavane, v noci se vzbudi a mama ci prso mu chybi. tak breci.
A proč by měla usínat sama v postýlce?
Aha, tak to jsme snad nikdy nepraktikovali, bud usinal sam v postylce a stěhoval se do postele po prvním kojení, pak usínal v naší posteli a stěhoval se po prvním kojení do svého a mladší teda od malinka pouze v naší posteli. A řve při probuzení jak lev, ani nepotřebuju chůvy ![]()
A mladší teď najel na režim jedno kojení v noci, parádní, ale ten zpropadenej dudlík, vzbudí se, šoupnu dudel, podržím ruce, usne, za dvě hodiny je vzhůru, celé se opakuje, kdybych za nim měla kvůli dudlu vstávat do postýlky, tak mě žvejkne.Takhle jen v polospánku nahmatám, zastrčím, podržím, spím dál.
Naší malé je deset a půl měsíce a máme jí v posteli od malička. Zkoušela jsem nejdřív postýlku, ale nějak v ní nechtěla být, tak jsem jí vzala k nám a spinkala mnohem líp. Ještě pořád jí kojím, tak je to i pro mě pohodlnější.
Taky jsem si říkala, že bych neměla, ale kašlu na to, spinká se jí s námi dobře a já jsem byla od začátku klidnější, když jsem jí vedle sebe slyšela dýchat.
A zatím mi to vyhovuje a neuvažuju o změně. Sice se mi už párkrát stalo, že jak se v noci mrskla, dostala jsem ručičkou do obličeje. ![]()
Ahojky,
beru.Kolem 6 ráno přijde z postýlky, dostane prso a až do 7-8 spí u mě.
Když byl malej spal se mnou často.Miluju, když ho vedle sebe slyším spokojeně oddechovat. ![]()
Gladys píše:
jel na režim jedno kojení v noci, parádní, ale ten zpropadenej dudlík, vzbudí se, šoupnu dudel, podržím ruce, usne, za dvě hodiny je vzhůru, celé se opakuje, kdybych za nim měla kvůli dudlu vstávat do postýlky, tak mě žvejkne.Takhle jen v polospánku nahmatám, zastrčím, podržím, spím dál.
dudlik je peklo a pozehnani v jednom. Ja jsem ze srandy rikala, ze mu ho prilepim naplasti, jina znama navrhovala dat ho na gumicku, jako brejle ![]()
Pudloslava píše:Gladys píše:dudlik je peklo a pozehnani v jednom. Ja jsem ze srandy rikala, ze mu ho prilepim naplasti, jina znama navrhovala dat ho na gumicku, jako brejle
jel na režim jedno kojení v noci, parádní, ale ten zpropadenej dudlík, vzbudí se, šoupnu dudel, podržím ruce, usne, za dvě hodiny je vzhůru, celé se opakuje, kdybych za nim měla kvůli dudlu vstávat do postýlky, tak mě žvejkne.Takhle jen v polospánku nahmatám, zastrčím, podržím, spím dál.
já jsem pro tu gumičku
![]()
já jsem pro tu gumičku![]()
Tohle už nás doma taky napadlo a taky jsme všemi deseti pro gumičku!
![]()
U nás by gumička neprošla. On usíná a vyplivne ho. Pak spí, vzbudí se za dlouho a potřebuje se tím uspat, ale zas ho vyplivne. Když jsem mu ho přidržela, akorát se rozbudil, protože mu to nešlo vyplivnout ![]()
Já měla Julinku v posteli cca do 18 měs… nijak mi to nevadilo, kojení i dudlík, všechno poruce… Teď spí ve své postýlce u nás v ložnici, nad ránem někdy hupsne k nám do postele, jinak spí hezky až do rána.
Brala od narození. V 17-ti měsících bez problémů po skončení kojení přešla do postýlky vedle postele a ve dvou letech bez problémů do dětského pokoje a velké postele.
V noci spinká v postýlce a dopoledne si ji vezmu k sobě do postele, hrajeme si tam(cca hoďku po probuzení) pak jí dám prso a pak tam se mnou spinká někdy až do jedné odpoledne… ![]()
Když nemusím ráno na přednášky, vytáhnu příšerku z postýlky, přebalím, do postele natahám štěrkátka a všemožné bebechy a lebedíme si tam spolu klidně celý den. Střídavě si hrajeme, krmím, pase koně, koulí se a sama od sebe i usne. A s usínáním večer v postýlce problémy nemá
Beru mimino k sobě do postele akorát na kojení, po kojení ho zas šoupnu do postýlky, s klukama jsem to dělala stejně.
Nebojím se že bych zalehla, ani se nebojím, že bych jí zkazila, důvod je jiný - nevyspala bych se ![]()
Tý jo vidět zalehnutý dítě v porodnici
to teda musel být zážitek, z toho bych se asi vzpamatovávala dlouho…