Berete s sebou děti na hřbitov?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
2.11.13 12:45
@triada píše:
Já bych ho taky vzala, ale když pak čtu, co se říká..Že si dítě může někdo z mrtvých vyhlédnout a..prostě špatný pocit. I já miluju hřbitovy a rozhodně ho nechci izolovat od reality.

a co? 8o
O tehle povere sem neslysela.
Na hrbitove jsme s miminem byli pred par dny a potme, stmiva se uz fakt brzy. Zvlastni, ale hrbitov ve tme pusobi mnohem mene strasidelne nez za svetla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.11.13 12:46

Ja tam teda opravdu do roka veku ditete jit nechtela. Povera to sice je, ale mne by to pak nedalo spat :)

Příspěvek upraven 02.11.13 v 12:53

• Citovat
  • Upravit
1283
2.11.13 12:48

Na hrbitov bych s ditetem urcite sla, proc ne..Sama jsem taky chodila, byl tam fajn klid, uklidili jsme hrob, aby to tam mela prababicka s pradedeckem hezke a bylo to ;) Na povery neverim, sla bych klidne i jako tehotna..vlastne jsem konkretne o tehle povere ani nevedela 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
2.11.13 12:48

Ja jsem rozhodne maleho vzala asi mesicniho…ukazat dedovi ;) teda pradedovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.11.13 12:49

Do roku jsem nebrala… od roku už chodí na hřbitov se mnou běžně.

• Citovat
  • Upravit
29436
2.11.13 12:49

Byla jsem tam zrovna minulý týden, mladší kluk má 3 měsíce. Takže tak. Byl vzhůru, nechat ho v autě s chlapem nepřicházelo v úvahu, jak se s ním nehýbe, tak řve jak tur, takže ho radši vzala sebou na špacír po hrobech a byl klid. Tuhle pověru ani neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.11.13 12:50

Jsem těhotná a mám 3letou. Na hřbitově jsme byli, nevidím v tom problém :nevim: Byla jsem s ní i jako s miminem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.11.13 12:51

No a vlastně při prvním těh jsem byla na pohřbu babičce, takže tak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
2.11.13 12:51

Já jsem teď taky těhotná, malému už jsou 3 roky a chodil tam s námi od narození a jdu tam i teď, jako těhule. Nevěřím na pověry a nemyslím si, že by někdo chtěl někomu ublížit… Jako malou mě také brávali, tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.13 12:52

Ta pověra vznikla kdysi, jak na hřbitovech byly i „márnice“ s mrtvolama, plno bacilů, hygiena asi taky nic moc…
Tak proto nebrat miminka na hřbitov.
Dneska už samozřejmě žádná nákaza nehrozí a je to na každém, jak se rozhodne.
Já děti beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
2.11.13 12:53

Tak já jsem chodila i jako těhotná a pak i s miminkem, vůbec nevím, že se něco takového říká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.11.13 12:55

Ano bereme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
2.11.13 12:55

@Baba
malý se na hřbitově po tmě taky líbí, říkala, že světýlka jsou fajn a krásně to voní., je to útulnější asi…

Poprvé byla v šátku asi 2měsíční, asi si jí nikdo nevyhlídnul ;)

• Citovat
  • Upravit
72725
2.11.13 12:58

@triada beru, problém s tím nemám… věřím na spoustu věcí, ale né na toto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.11.13 12:59
@stazinka09 píše:
@Baba
malý se na hřbitově po tmě taky líbí, říkala, že světýlka jsou fajn a krásně to voní., je to útulnější asi…Poprvé byla v šátku asi 2měsíční, asi si jí nikdo nevyhlídnul ;)
:) maly byl taky v satku. Neprijemny bylo akorat jit tesne kolem krematoria, jinak to bylo dobry.

A nejaky trest by zaslouzil ne ten, co bere na hrbitov mimino, ale ten ultrablb, co dovolil hned za hrbitovem postavit obri nakupni centrum :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí