Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@triada píše:
Já bych ho taky vzala, ale když pak čtu, co se říká..Že si dítě může někdo z mrtvých vyhlédnout a..prostě špatný pocit. I já miluju hřbitovy a rozhodně ho nechci izolovat od reality.
a co? ![]()
O tehle povere sem neslysela.
Na hrbitove jsme s miminem byli pred par dny a potme, stmiva se uz fakt brzy. Zvlastni, ale hrbitov ve tme pusobi mnohem mene strasidelne nez za svetla ![]()
Ja tam teda opravdu do roka veku ditete jit nechtela. Povera to sice je, ale mne by to pak nedalo spat ![]()
Příspěvek upraven 02.11.13 v 12:53
Na hrbitov bych s ditetem urcite sla, proc ne..Sama jsem taky chodila, byl tam fajn klid, uklidili jsme hrob, aby to tam mela prababicka s pradedeckem hezke a bylo to
Na povery neverim, sla bych klidne i jako tehotna..vlastne jsem konkretne o tehle povere ani nevedela ![]()
Ja jsem rozhodne maleho vzala asi mesicniho…ukazat dedovi
teda pradedovi
Do roku jsem nebrala… od roku už chodí na hřbitov se mnou běžně.
Byla jsem tam zrovna minulý týden, mladší kluk má 3 měsíce. Takže tak. Byl vzhůru, nechat ho v autě s chlapem nepřicházelo v úvahu, jak se s ním nehýbe, tak řve jak tur, takže ho radši vzala sebou na špacír po hrobech a byl klid. Tuhle pověru ani neznám.
Jsem těhotná a mám 3letou. Na hřbitově jsme byli, nevidím v tom problém
Byla jsem s ní i jako s miminem ![]()
No a vlastně při prvním těh jsem byla na pohřbu babičce, takže tak… ![]()
Já jsem teď taky těhotná, malému už jsou 3 roky a chodil tam s námi od narození a jdu tam i teď, jako těhule. Nevěřím na pověry a nemyslím si, že by někdo chtěl někomu ublížit… Jako malou mě také brávali, tak co.
Ta pověra vznikla kdysi, jak na hřbitovech byly i „márnice“ s mrtvolama, plno bacilů, hygiena asi taky nic moc…
Tak proto nebrat miminka na hřbitov.
Dneska už samozřejmě žádná nákaza nehrozí a je to na každém, jak se rozhodne.
Já děti beru.
Tak já jsem chodila i jako těhotná a pak i s miminkem, vůbec nevím, že se něco takového říká ![]()
@Baba
malý se na hřbitově po tmě taky líbí, říkala, že světýlka jsou fajn a krásně to voní., je to útulnější asi…
Poprvé byla v šátku asi 2měsíční, asi si jí nikdo nevyhlídnul ![]()
@triada beru, problém s tím nemám… věřím na spoustu věcí, ale né na toto..
@stazinka09 píše:
@Baba
malý se na hřbitově po tmě taky líbí, říkala, že světýlka jsou fajn a krásně to voní., je to útulnější asi…Poprvé byla v šátku asi 2měsíční, asi si jí nikdo nevyhlídnul
A nejaky trest by zaslouzil ne ten, co bere na hrbitov mimino, ale ten ultrablb, co dovolil hned za hrbitovem postavit obri nakupni centrum ![]()