Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mmilacek Určitě je lepší slyšet více názorů. Mně doktorka říkala, že je třeba min. 2 názory různých doktorů, než můžeš na revizi. Na mě koukali tři doktoři. Dej i na intuici a nikam se nenechej zbytečně natlačit, pokud nevěříš, že je něco špatně.
Holky a chtela bych se jeste zeptat ve zprave mam psane ze je embrio o velikosti 12mm nevite odpovida to tak tomu 7tt?
@mmilacek 7+4 se bere jako 7. nebo 8. týden? V 7. týdnu by to mělo být kolem 8mm a v 8. 16mm. To si myslím, že vcelku odpovídá. Velikostně to vypadá nadějně, třeba se srdíčko ještě ukáže a třeba už zítra ![]()
@mmilacek tak to je krásný, velký, uvidíš, že to bude zítra už ok ![]()
Holky tak mi to nedalo a sla jsem jeste na konzultaci k jinemu doktorovi a on mi rikal ze tam je
a ze tam muselo byt uz i vcera ze nechape jak me mohli takhle vystresovat. Takze do te nemocnice nejedu v patek.
@mmilacek Super, jsem ráda, že to dopadlo dobře
Třeba tam včera ještě nebylo, ale to je jedno, hlavně, že už můžeš být v klidu.
Ahoj holky, jsem v 8+4 tt a není vidět srdíčko, pouze žloutkový a gestační váček. Doktor mi nechal ještě 2 týdny a pak se definitivně rozhodne. Máte některá stejnou zkušenost? Třeba že srdíčko bilo až v 10 týdnu? Předem díky.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem v 8+4 tt a není vidět srdíčko, pouze žloutkový a gestační váček. Doktor mi nechal ještě 2 týdny a pak se definitivně rozhodne. Máte některá stejnou zkušenost? Třeba že srdíčko bilo až v 10 týdnu? Předem díky.
záleží kdy byla ovulace, no v 9tt už by srdíčko mělo být vidět. Pokud jsi otěhotněla jindy?. Co hcg, roste? Uvidíš za ty 2 týdny. Minulá ko byla kdy a jaký je posun? Asi bych si moc nadějí nedávala, 9tt je už docela dost
Pokud jsi otěhotněla na konci cyklu tak je tam šance větší.
Zkus si zajít někam, kde mají dobrý ultrazvuk. Typicky v soukromých CARech, za těch pár stovek to stojí. Pokud by ani tam nebylo nic vidět a neměla jsi ovulaci hodně posunutou, tak si myslím, že to moc nevypadá. Ale pořád jsou ještě nějaké možnosti, takže to nevzdávej.
Ahoj holky, prosím Vás potřebovala bych poradit… poslední MS jsem měla 6.7., ale vím že ovu byla 19.7. a v tu dobu jsem otěhotněla… v pátek 2.9. jsem byla u doktora… těhu podle UZ 7+0 což by jakž takž odpovídalo podle ovu.. podle MS bych měla být 8+2, ale nezdálo se mu že neslyší srdíčko. Dnes 5.9. jsem byla znova podle UZ opět 7+0 a bez srdíčka.. V únoru jsem měla zamlklé těhu v 6tt… Doktor mě teď žene do nemocnice aby udělali UZ a případně revizi…. Někdo psal, že srdíčko bylo vidět třeba až na konci 8tt.. zdá se mi to brzo hnát mě hned na revizi… myslíte, že se srdíčko může ještě objevit
@adka09 píše:
Ahoj holky, prosím Vás potřebovala bych poradit… poslední MS jsem měla 6.7., ale vím že ovu byla 19.7. a v tu dobu jsem otěhotněla… v pátek 2.9. jsem byla u doktora… těhu podle UZ 7+0 což by jakž takž odpovídalo podle ovu.. podle MS bych měla být 8+2, ale nezdálo se mu že neslyší srdíčko. Dnes 5.9. jsem byla znova podle UZ opět 7+0 a bez srdíčka.. V únoru jsem měla zamlklé těhu v 6tt… Doktor mě teď žene do nemocnice aby udělali UZ a případně revizi…. Někdo psal, že srdíčko bylo vidět třeba až na konci 8tt.. zdá se mi to brzo hnát mě hned na revizi… myslíte, že se srdíčko může ještě objevit
ahoj, může neboj, to by byla moc velká smůla znovu, ještě počkej
Může být vidět klidně až v devátém týdnu, spíš se mi nezdá, že se miminko za tři dny podle utz nepovyrostlo. chce to kotrolní utz s odstupem týdne
Taky se mi to nezdá… ze je ta velikost stejná, ale někde jsem četla že hodně záleží aby se to dobře UZ zmeřilo, že opravdu záleží na každém mm.. do nemocnice jedu ve čtvrtek a ještě mi mají udělat kontrolní UZ tak uvidíme… díky…
Proto říkám kontrolní utz, je mi jasné, že se může miminko špatně změřit. nebo i může chvíli stagnovat a pak poskočit. své by možná řeklo i hcg s odstupem 2-3 dnů z krve. budu držet palce