Bezcitná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mamkamari
29.5.13 00:41

Od taky tchyně

Milé snachy. Jedná se o věčný kolotoč, ale děvčata, uvědomte si, že i vy jednou budete tchyně. Nevěsty mamince se musí říkat maminko, ale ženichova matka je téměř vždy trnem v oku téměř odpad.Ke mně se chodí do špajzky celý rok jak do Kauflandu a neslyším ani ď./Bydlím o patro níž/,mám svou domácnost. Jsem po ruce, když je třeba pomoci s dětmi, půjčit finance atd a jsem špatná. Snacha smí své rodiče navštívit jen po předchozím svolení, děti jí hlídat nechtěli a o půjčení peněz nemohla být ani řeč, v době vnuččiny velmi vážné nemoci ani nezavolali, jak se jí daří. Přezto mně snacha očerňuje jak se dá. Mince má dvě strany a na to pamatujte. Přeji vám co nejlepší tchyňi. Marie.

• Citovat
  • Upravit
FDFDFD
29.5.13 05:16

Plně souhlasím, že mince má dvě strany. Vždy je to jen o lidech. A ruku na srdce, každá z nás má nějakou tu chybu. Důležité je se nad spoustu věcí povznášet, spoustu věcí spolknout, být tolerantní a smířit se s tím, že lidi jsou různí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.13 05:29
@Anonymní píše:
Taky raději anonymně.....
Moje tchýně bude asi podobná jako ta tvoje.Už když jsem s manželem začínala před lety chodit,všimla jsem si,že když jsem jí třeba přála k svátku,podávala mi ruku jako leklou rybu.Tak nějak neupřímně :nevim: Ale prděla jsem na to.Vídávala jsem jí jen o víkendech,tak jsem ji neřešila.Pak jsme si s manželem postavili domek a byla u nás pořád.Umí si jen stěžovat,pomlouvat a málokdy řekne něco milého.Mele pořád dokola to samé.Nejvíc pomlouvá mou švagrovou,která s ní bydlí v jednom domě.Leze jim do věcí,prohrabuje jim odpadky,atd.Její druhý syn se s ní nebaví (bydlí naštěstí každý v jiném patře),vnoučata řeknou už ted,že babičku nenávidí.Tchýně je rozvedená,bydlí v bytě jen se psem.Nikdo kromě mého manžela se s ní z rodiny nebaví,ani kamarádky nemá.Každou sousedku už přestalo bavit pořád dokola poslouchat jak nadává na tu mou švagrovou.Dělá jim samé naschvály.Jsem moc ráda,že máme své bydlení a švagr už taky hledají pozemek,protože tchýně jim vyčítá i to,že se denně sprchují. Čekáme ted s manželem naše první miminko a už ted oba víme,že ona nám ho hlídat nikdy nebude.Mrzí nás to,ale k nám domů si jí nepustíme,protože by nám to tu hned prošmejdila a mimčo k ní nedám.Má tam hrozný bordel,smrad a nemocnýho psa a navíc jak je šetrná,tak se moc nemeje.A taky kupuje levné prošlé potraviny a ty by určitě cpala i malému.Koukám,že jsem se rozepsala,jen jsem ti chtěla napsat,že nejsi jediná,kdo tohle zažívá a že tě úplně chápu.
Musíme to nějak vydržet :mavam:

Toto je celé psané snad o mojí tchýni, včetně těch odpadků, které nám prohrabuje každý den, každý den k nám jede x km tam a x zpět, jen aby pod okny a na dvoře kontrolovala, co děláme a přitom je plná nenávisti, nejezdí za dětmi, ale hlídat dům, který jsme zdědili od jejího otce, ale předělat ho nenechá(potřebuje ho pro sebe, aby sem mohla denně jezdit).Že jí nepatří, ji nezajímá, ona nikdy neviděla papír, že by její nebyl, tak co..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.13 05:31
@Anonymní píše:
Toto je celé psané snad o mojí tchýni, včetně těch odpadků, které nám prohrabuje každý den, každý den k nám jede x km tam a x zpět, jen aby pod okny a na dvoře kontrolovala, co děláme a přitom je plná nenávisti, nejezdí za dětmi, ale hlídat dům, který jsme zdědili od jejího otce, ale předělat ho nenechá(potřebuje ho pro sebe, aby sem mohla denně jezdit).Že jí nepatří, ji nezajímá, ona nikdy neviděla papír, že by její nebyl, tak co..A všude špíny..
  • Citovat
  • Upravit
Mišanila
29.5.13 08:18
@Mamkamari píše:
Milé snachy. Jedná se o věčný kolotoč, ale děvčata, uvědomte si, že i vy jednou budete tchyně. Nevěsty mamince se musí říkat maminko, ale ženichova matka je téměř vždy trnem v oku téměř odpad.Ke mně se chodí do špajzky celý rok jak do Kauflandu a neslyším ani ď./Bydlím o patro níž/,mám svou domácnost. Jsem po ruce, když je třeba pomoci s dětmi, půjčit finance atd a jsem špatná. Snacha smí své rodiče navštívit jen po předchozím svolení, děti jí hlídat nechtěli a o půjčení peněz nemohla být ani řeč, v době vnuččiny velmi vážné nemoci ani nezavolali, jak se jí daří. Přezto mně snacha očerňuje jak se dá. Mince má dvě strany a na to pamatujte. Přeji vám co nejlepší tchyňi. Marie.

Někdy je to naopak a ten problém je snacha a z takových pak bývají ty zlé tchyně-saně :).
Máš asi smůlu na snachu, jiné zas na tchýni, ale ono je to jen o tom člověku, některé ženské jsou pěkné slepice a drbny, tam je to prostě marný.

Chce to toleranci a trochu rozumu na obou stranách a nehledat pseudoproblémky a důvody proč němít ráda tychýnia co zlého mi zas udělala.
Já mám skvělou tchýni i s těma mouchama co má a já jsem skvělá snacha i s mejma mouchama :) Ale já jsem už starší a mnohem víc nad věcí, kdyby mi bylo dvacet, možná by to bylo o něco horší ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.13 08:36
@Mamkamari píše:
Milé snachy. Jedná se o věčný kolotoč, ale děvčata, uvědomte si, že i vy jednou budete tchyně. Nevěsty mamince se musí říkat maminko, ale ženichova matka je téměř vždy trnem v oku téměř odpad.Ke mně se chodí do špajzky celý rok jak do Kauflandu a neslyším ani ď./Bydlím o patro níž/,mám svou domácnost. Jsem po ruce, když je třeba pomoci s dětmi, půjčit finance atd a jsem špatná. Snacha smí své rodiče navštívit jen po předchozím svolení, děti jí hlídat nechtěli a o půjčení peněz nemohla být ani řeč, v době vnuččiny velmi vážné nemoci ani nezavolali, jak se jí daří. Přezto mně snacha očerňuje jak se dá. Mince má dvě strany a na to pamatujte. Přeji vám co nejlepší tchyňi. Marie.

Souhlasím s váma, že mince má vždy dvě strany. A ani snachy nejsou vždy ideální. Ale v mém okolí bývá problémem to, že tchyně se snaží vnutit snachám svůj systém - ať se to týká domácnosti nebo výchovy dětí. A v tom bývá ten problém. My teď plánujeme svatbu a moje tchyně není ani zlá, ani bezcitná. Ale stejně mě dokáže naštvat, když si seženu cukrářku, která nám napeče, domluvím se s ní…A tchyně? Ta už nám to domluvila jinde - bez zeptání se. A tak to prostě je :nevim:

• Citovat
  • Upravit
644
29.5.13 09:19

Ahoj, přidám se k těm co mají opravdu příšerné tchýně. Já sama to s ní nemám jednoduché, až jsem si párkrát říkala, že snad třeba je chyba ve mne a že si vše moc beru. Ne, jsou věci, které se přejít nedají a když vše vyprávím jiným, kroutí jen hlavou nad tím co je to za člověka. Měla zlé časy z důvodu, že jí opustil manžel a své psychické stavy si začala léčit na nás. Tedy lépe řečeno na mém přítelovi. Po všech hádkách a po všech nadávkách nebo urážkách které padly z jejích úst na mou osobu se nyní přes to snažím s ní vycházet a být vstřícná. Teď u víkendu slavila 55 let a já jsem si dělala hlavu z dárkem. Napsala přítelovi že chce pokojovou voňavku se špejlema ( nevím zda znáte ) stojí pár korun asi 250. A jelikož mi bylo hloupé jí k narozeninám dát takovou levnou blbost, vyšla jsem si na poslední chvíli do města a koupila jsem jí nádhernou svíčku takovou zvláštní, nevšední na kovovém podstavci a k tomu v barvě olejovou lampu. Její dárky mne vyšli na 600 a to nepočítám drahé balení. Potrpím si na to aby když někomu dávám dárek aby to hezky vypadalo takže jsem si vyhrála s balením dárku. Schodou náhod já slavím narozeniny 2.6 takže bylo ten den přáno i mne. Ale dárek od ní mne vyloženě urazil a rozhodla jsem se, že už jí nic kupovat nebudu a nechám to na přítelovi. Milé dámy dostala jsem od své coby tchýně, přítelkyně jejího milovaného synáčka vzorky imtimních ubrousků, které mimichodem měla doma v košíčku ( měla jich tam celou sbírku ) kalhotky ( hrozné bomby ) a toffife. Tento dárek mne tak neskutečně urazil a došla jsem k závěru, že ať se budu snažit jakkoli naše hádky, nadávky a nevyřízené účty pořád visí ve vzduchu a já jsem pro ní ani nechci říkat co, když je schopná mi dát takové dárky, ještě ty co měla doma. Nevím zda jsem si to vzala moc osobně jestli jsem na ní tak alergická, že i takový dárek mne dostal do kolen. Rozhodla jsem se že když mi ona takto dala najevo, že proti mne pořád něco má a nevyřízené spory v ni pořád jsou, že já ta vstřícná už nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
29.5.13 09:30

Zapomněla jsem se tedy zeptat co by jste na takový dárek řekli vy? Urazilo by vás to? Jak by jste se k ní do budoucnosti chovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
29.5.13 09:38

Vždycky jsem se snažila vycházet s tchýní a i tchánem. Nikdy jsem jim neudělala nic špatného, ba naopak snažila jsem se jím vyjít co nejvíc vstříc. např. bez odmlouvání jsem šla dělat seno a to jsem astmatik. Bohužel, to jsou lidi kteří vidijou jen sebe a nikoho jiného. Jejich názor je svatý a druhých názory jsou prach. Nechci tady rozepisovat všechny křivdy, možná bude stačit jen dvě, které nedokážu do dnes odpustit a to jsem jim odpustila vždycky všechno: 1. Museli jsme podstoupit umělé oplodnění, před chlapovýma přibuznýma jsem řikala že nám nezjistili proč nemůžem mít děti. Chyba byla bohužel v mojim chlapovi. A tchýně u příležitosti narozenin mé švagrové, před cca 60 lidmi řekla, že jsem neplodná a tak chudák synek nebude mít dítě. 2. Konečně se nám zadařilo a já otěhotněla, čekala jsem dvojčátka. V 6tt jsem ale potratila. Tchyně mi řekla, že to je stejnak dobře, páč na řadě s dítětem byla její dcera a ne já.
Jak někteří lidi dokážou být zlí…
A ještě teda pisnu takovou perličku, která z ní vyletěla nedávno. Nakonec se nám zadařilo na třetí pokus a já čekám miminko. Nikomu nechcem říct co to bude a ani jméno, aby to bylo překvapení a aby nám nikdo nerozmlouval jména. A tchýně mi řekla, že to bude holka a že jsem ji teda zklamala protože není pokračovatel rodu. A že jednu holku už má a druhou nepotřebuje. Čekáme kluka, ale přesto bude určitě něco špatně, páč já se nikdy nezavděčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
29.5.13 09:43

@MSM20 už jsem na tom jak ty, rezignovala jsem. Už podstupuju jen tzv. povinné návštěvy a co se týče dárků, tak to nechávám na mojim chlapovi, ať on vybere co uzná za vhodné. Už nemám sílu se snažit. A ať si myslí kdo chce co chce, tak mě by to teda taky urazilo. Když chtěla ušetřit tak měla dát jen čokoládu a nebo nějakou kytku v květináči za 50 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
29.5.13 09:51
@zuzula.82 píše:
@MSM20 už jsem na tom jak ty, rezignovala jsem. Už podstupuju jen tzv. povinné návštěvy a co se týče dárků, tak to nechávám na mojim chlapovi, ať on vybere co uzná za vhodné. Už nemám sílu se snažit. A ať si myslí kdo chce co chce, tak mě by to teda taky urazilo. Když chtěla ušetřit tak měla dát jen čokoládu a nebo nějakou kytku v květináči za 50 kč.

No jako paradox je, že ona šetřit nemusí prodala pozemek s barákem měla asi 5.5 mil. a kupila byt za 3500 užívá si kde muže jezdí na víkendy do lazní a poslední dobou si opravdu užívá, pořád slýcháme co si koupila a kde všude byla. Jsou mi jedno jeji peníze já na peníze moc nejsem ani na drahé dárky. Jen nutno podotknout, že si nestěžuji na to že jsem třeba od chudého člověka čekala nějaký nooobl dárek, ale ona ty peníze má a jestě si potrpěla na tom jak mě hezky dárkem urazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
29.5.13 09:56

Tak naše tchýně je sladká, usměvavá, hodná a miloučká paní, která vás za zády pomluví tak, že na vás nenechá nit suchou…Netýká se to jen nás, ale i sousedů, známých nebo ostatních členů vzdálené rodiny. Kromě jednoho -(mého švagra)…Mému muži dává hanlivé přezdívky a švagr se mu vysmívá, že je vyděděnec. Takže závidím vám vaše tchýně, které dávají příšerné dárky, mluví vám do výchovy nebo chodí bez pozvání :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
29.5.13 09:58

@MSM20 Asi s tím nic, stejně jako já, neuděláš. Hold se s tím jedině smířit. u mě to je podobný, na peníze si tchyně stěžovat nemůže, má jich dost. A třeba na vánoce všichni kolem mě dostali dárky a mě nic nedali, páč jsem nic nechtěla (taky dobře, nemohli mi to pak vyčítat)a nakonec o 10min později jsem se od nich dozvěděla, že nejsem rodina.
Hold Někteří lidi jsou zlí a nic s tím člověk neudělá i kdyby se na hlavu stavěl

Ps. nestojím o dárky, peníze apod. Jen bych chtěla aby mě vnímala jako člověka, který jsem a ne jako nějakej otravnej hmyz

Příspěvek upraven 29.05.13 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
29.5.13 09:59

@Kaczenka to jim závidím taky. I muj švagr je miláček, takže vím o čem mluvíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
29.5.13 10:03
@donaga píše:
A to já se dnes těším, že k nám tchýně přijede :mrgreen: Prostě aspoň jednou jsem měla v životě štěstí a mám bezvadnou tchýni :palec:

Opravdu závidím. Já jsem nikdy nebyla háklivá na to, co mi tchýně řekne. Brala jsem ji takovou jaká je. Měla k ní úctu, dokonce takovou, že jsem si držela odstup, abych něco nepokazila. Domů mě nepozval představit manžel, ale ona si pozvala mě. Bylo všechno docela v pořádku ( i když jsem tušila, že když za zády pomlouvá okolí, tak bude pomlouvat i mě). Problémy začaly návratem jejího „ztraceného - rozvedeného“syna. který si našel přítelkyni (Dorotu Máchalovou) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová