Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kaczenka čoveče, normálně mi příjde že píšeš o mě
Máme to hodně podobné.
@zuzula.82 píše:
@Kaczenka to jim závidím taky. I muj švagr je miláček, takže vím o čem mluvíš
Hrozně mě mrzelo, že po narození synka na ulici odvrátila hlavu od kočárku. Po narození dcerky už jsem zázraky nečekala.
@zuzula.82 píše:
@Kaczenka čoveče, normálně mi příjde že píšeš o měMáme to hodně podobné.
To mě mrzí… ![]()
@Kaczenka toho se bojím taky, že naš mrňous bude odstrkován. Jsem aji říkala mojemu, že ať si klidně na mě nadává a ať mě uráží, ale ať naše dítko pak neodstrkuje, to už nebudu hodná, to pak už budu asi hodně zlá
@zuzula.82 píše:
@MSM20 Asi s tím nic, stejně jako já, neuděláš. Hold se s tím jedině smířit. u mě to je podobný, na peníze si tchyně stěžovat nemůže, má jich dost. A třeba na vánoce všichni kolem mě dostali dárky a mě nic nedali, páč jsem nic nechtěla (taky dobře, nemohli mi to pak vyčítat)a nakonec o 10min později jsem se od nich dozvěděla, že nejsem rodina.
Hold Někteří lidi jsou zlí a nic s tím člověk neudělá i kdyby se na hlavu stavěl
Toto jsem si také vyslechla, nebo spíš přečetla v sms, že svým chováním nikdy do rodiny patřit nebudu. Tato sms byla proto, že jsem odmítla se po porodu stěhovat tchýni za prdelí aby to k nám měla blízko a po nátlaku na přítele kdy ho nutila do toho aby mne přesvětčil, uplácela ho, nebulíkovala mu jak nám bude finančně pomáhat a kde si cosi. Házela na mne špínu, že jsem manipulátorka, že ho nemiluju, když se s ním neumím odstěhovat a čila na mne různé boudy. Mne nic nikdy do očí špatného neřekla, chovala se mile, samý úsměv a hihi, ale kritiku jsem si pak přečetla v přítelově telefonu ( vím, že se to nemá, ale četla jsem si zásadně jen sms od mámi neb jsem chtěla vědět na čem jsem ) No asi jsem to nikdy neměla dělat neb bych až do sud nevěděla jaká je ona manipulatorka, jakou na mne házela špínu i na mou rodinu, kterou viděla jen 2krát v životě a zatahovala je do jejích intrik. Tohle vše byla schopná dělat po tom, co já jsem za ní podotýkám těhotná jezdila a byla jsem jí s přítelem oporou když jí opustil manžel. Jeji dcera, přítelovo sestra na ní kašlala. Její výmluva byla, že je těhotná a že na tento stres nemá buňky. No a? Je to její máma a já jsem její špatné stavy, výhružky o sebevraždě atd snášela také těhotná a přesto jsem pro ní byla ochotná dělat vše a podržet jí. No po tom, co jsem jí napsala, že jsem pro ní toto dělala mi napsala: Tak promin že jsem na tom byla špatně a tys mě párkrát přijela slovně podpořit.
na sms jsem koukala jako vosa do flašky, vděk jí opravdu nic neříkal a otočila to proti mne, že jí to ještě vyčítám, že na tom byla psychicky špatně, že si asi neumím představ jak jí bylo. Uměla si představit ona jaké to pro mne bylo, když psychicky týrala mne a mého přítele, kdy mu volala večer, že spolikala prášky a ať přijede a já tam jela druhý den s ním abych pomohla. Aby nebyla sama na Silvestra, pozvala jsem jí k nám a mezi mojí rodinu. Toto mi také vyčetla, že jsem jí jednou pozvala mezi mojí rodinu ale víckrát už jsem ji na návštěvu nepozvala. Po všech sms co jsme si to vyříkali jsem byla napadena přítelovou sestrou že si nevidím do huby, že bych se nad sebou měla zamyslet… No po všem co jsem si vyříkali jaké obě jsme, mi napsala, že svým chování nebudu patřit do rodiny. To byl gol!! A teď mi to při rodinných sešlostech dává dost najevo. Když jsme všichni s přítelovi strany, baví se se všemi kromě mne a pak mi dá takový dárek, jako psovi. Dokud jsou tam všichni pohledem o mne nezavadí, ale jakmile odejdou začne semnou teprve komunikovat. Ale to jen na téma, že byla támhle, támhle a své zážitky a tváří se u toho hrozně namyšleně. Nemám jí ráda, nerada se s ní bavím a nerada jí nechám na hlídání syna. Nikdy se o něj neuměla postarat, vždy když hlídala byl problém. Měli jsme být brzy doma neb jí bylo špatně i když syn spal. Pak moc brečel a ona nevěděla co s ním… Je to hnusné co teď napíšu, ale neumím si představit kdyby se mi nedej bože něco stalo, přítel by s malým samozřejmě bydlel u ní a vrývala malému své myšlenkové pochody, nechci aby jakkoli měli na malého vliv.
@zuzula.82, u nás to je tak, že se manžel s rodinou rozešel po veliké křivdě…Přemlouvala jsem ho, ať rodičům odpustí, ale už to nejde… Nemohli bychom je ani navštívit. Domek přepsali na Dorotu a švagra. Ona by se bála, že ztratí pozici. Už si dovedu představit náš pobyt na jejich zahradě. Koukali by z okna a pak jmenovali věci, se kterými si děti hrály a které nám nepatří…U nás je to v háji úplně.
![]()
Holky, mám tchyni taky bezcitnou mrchu… už to snad ani neřeším, ale chcete něco povědět?
Víte, že tchyně se správně píše krátce? jen tchyně, ne tchýně - podívejte se do pravidel českého pravopisu.
A chcete radu, jak to psát vždy správně?
Přece… tchyně jako svině!
Taky není svíně ![]()
Taky to s tchýni nemáme jednoduché. Do doby, než se od ní muž odstěhoval byla báječná, dalo se s ní vyjít, atd. ale jakmile jsme si sehnali byt a on se odstěhoval a tím pádem neměla dostatečný příjem peněz, kdy za měsíc po něm chtěla 5000,– (inkaso s nájmem za 3 osoby bylo 3500,–, doma neobědval a večeře když neměl šichtu si kupoval, myl se v práci, takže voda taky nic, jen praní jednou za týden) tak idylka skončila. Okamžitě začla s citovým vydíráním, jak je na tom chudáček špatně, ať se okamžitě vrátí, jinak si něco udělá atd. Pak další šok, když dorazila s brekem, že bratr od muže jel na černo a teď po něm exekutoři chtějí 15000,– aby ji nevybrali byt, tak ji mí rodiče půjčili s příslibem, že to bude splácet do konce roku. Je to 6 let a nic rodičům nesplatila, jen řekla že je to dluh můj a muže. Pak potřebovala dalších 50tis, tak muž vzal půjčku a proti podpisu že to bude splácet, ji je půjčil, aniž bych o tom věděla. To jsem zjistila později bohužel. Dodnes opět nic. Smířila jsem se s tím, ale nevěřím ji. A poslední kapka byla, když chtěla další a já řekla že neexistuje, že jsou to peníze pro malého, tak jsem mrcha a svině, která by ji nechala pod mostem a muž je hajzl, který ji v životě nikdy nepomohl a jediný kdo ji pomáhá je právě onen vyvedený bratr. Ano musím říct, že to by potřebovala a možná i vzpamatovala a přestala dotovat hajzla bratříčka, který ji dodneš dělá jen problémy, protože je chudáček, který umře hlady, pokud nedostane jídlo pod nos
Malého nehlídá a ani nebude dokud se nevzpamatuje. Já tam jezdím 2× za rok a to jen na narozeniny a Vánoce, jinak vůbec a muž taky, ten ji navíc jednou za měsíc zavolá, aby si vyslechl jaký je sobec. Teď se do nás pustila i pratchýně a máme toho pokrk. Pořád by chtěli ať jim děláme pokladničku, jenže jaksi mají smůlu. Vzali jsme si 2mega hypo, mega na rekonstrukci aby dali pokoj a stěhujeme se s mými rodiči, což nemůžou přenést přes srdce a tchýně prohlásila, že my máme povinost ji malého vozit, protože ona by nepřijela, kvůli mým rodičům, kterým se stále neomluvila a ani nedomluvila na splátkách
Muž se naštval a řekl ji, že má volný přístup k malému a když ho bude chtít, ať přijede, že ji v tom nebráníme. Pokud něco brání jí, je to její problém a ať si ho vyřeší.
Uffff, to jsem potřebovala se vypsat ![]()
@MSM20 @Kaczenka Holky tak to je masakr. Koukám že člověk musí být fakt flegmouš, aby to nějak přežil
@Kaczenka píše:
Tak naše tchýně je sladká, usměvavá, hodná a miloučká paní, která vás za zády pomluví tak, že na vás nenechá nit suchou…Netýká se to jen nás, ale i sousedů, známých nebo ostatních členů vzdálené rodiny. Kromě jednoho -(mého švagra)…Mému muži dává hanlivé přezdívky a švagr se mu vysmívá, že je vyděděnec. Takže závidím vám vaše tchýně, které dávají příšerné dárky, mluví vám do výchovy nebo chodí bez pozvání![]()
![]()
to je jak od nás, jenže ta naše tcháně pomlouvá i toho švagra ![]()
No tak když to tak čtu, tak jsem nejspíš na tom ještě hodně doře
@zuzula.82 píše:
@MSM20 @Kaczenka Holky tak to je masakr. Koukám že člověk musí být fakt flegmouš, aby to nějak přežil
Z mého vyprávění to není vše, ale byla to fakt síla. Docela se divím sama sobě, že jsem měla sílu jí kupovat dárek a vůbec se namáhat. Pro dobrotu na žebrotu. I když jsem si řekla, že vše smažu a začneme znovu, nejde to. Ne když ona mne má jako pooovla a chová se ke me jako bych nebyla. Na té oslavě jsem ještě zapomněla, že pronášela proslov, zmiňovala její težké období a řekla, že by chtěla poděkovat hlavně dědem jak jí pomohli. Že ze začátku Tomáš ( přítel ), ale že chápala že Míša ( dcera ) byla těhotná a že se nechtěla zatěžovat. Na to že jsem jí také pomáhala já a věčně jsem za ní s přítelem jezdila utěšovat vždy když si vzpomněla, že někoho potřebuje, přemlouvala ho ať jsme tam ještě přes noc atd. Na to zapomněla, při proslovu se na mne ani nepodívala že by projevila že tím myslí i mne.
@MSM20 píše:
Z mého vyprávění to není vše, ale byla to fakt síla. Docela se divím sama sobě, že jsem měla sílu jí kupovat dárek a vůbec se namáhat. Pro dobrotu na žebrotu. I když jsem si řekla, že vše smažu a začneme znovu, nejde to. Ne když ona mne má jako pooovla a chová se ke me jako bych nebyla. Na té oslavě jsem ještě zapomněla, že pronášela proslov, zmiňovala její težké období a řekla, že by chtěla poděkovat hlavně dědem jak jí pomohli. Že ze začátku Tomáš ( přítel ), ale že chápala že Míša ( dcera ) byla těhotná a že se nechtěla zatěžovat. Na to že jsem jí také pomáhala já mimochodem v tu dobu také těhotná a věčně jsem za ní s přítelem jezdila utěšovat vždy když si vzpomněla, že někoho potřebuje, přemlouvala ho ať jsme tam ještě přes noc atd. Na to zapomněla, při proslovu se na mne ani nepodívala že by projevila že tím myslí i mne.
Nemám ideální tchýni, ale na ty vaše fakt nemá ani zdaleka…víc než její děti a vnoučata jí zajímá její manžel a pes(k němu se chovají jak k dítěti)..s dárkama si většinou hlavu neláme(většinou dává bombonieru),jezdí jen když má někdo z nás narozky a když přijede, tak ani dětem nepřiveze třeba bonbony, nic…my jsem k ní dřív jezdili i mimo nějaké narozeniny, vánoce…ale právě kvůli jejímu přístupu to děláme stejně…děti bych jí hlídat nedala, protože by se nejspíš o ně nedokázala postarat a to měla 5 dětí, ani moje švagrové jí nedávají děti na hlídaní…když jsme řekli, že chceme další děti, tak nám řekla, že by nám mohli dvě děti stačit…(kalkuluje kolik má vnoučat a co jí to za rok stojí…)…ale na druhou stranu se nám do ničeho neplete…moje rodiče nám pomáhají s hlídáním, podle potřeby i finančně, dětem pořád něco kupují, ale zase se nám často do něčeho pletou…takže si člověk nevybere…ale oproti vašim tchýním to mám hoodně dobré…
@zuzula.82 a jak se zachoval na té oslavě tvůj muž???podle mě měl říct, že chyba není u tebe…ale jinak říct mi tchýně, že je dobře, že jsem potratila, že je na řadě další…tak jí asi jednu fláknu…já jsem potratila 3×, takže chápu jak ti asi bylo a ještě poslouchat takovéhle řeči!!
Co se výhrůžek ohledně sebevraždy týče, na to funguje jedna zaručená metoda, a to zavolat 112. Na místo okamžitě vyrazí sanitka a policie a bez ohledu na to, zda-li to bylo myšleno vážně či ne, danou osobu odveze na psychiatrii. Toto je garance, že to dotyčná osoba už nikdy neudělá! Je to malinko drastická metoda, ale účinná. Toto Vám potvrdí jak policie, tak i lékař. Ověřovala jsem si to, aplikovala jsem tuto metodu na svého otce a zafungovalo to. Tchán teď vyskakuje podobně, ale jeho rodina ho lituje, i když je to vobyčejnej vožrala. Jsem jim říkala, že dokud to nevyřeší rázně, budou jeho „sebevraždy“ řešit pořád dokola. Vyhrožování přejde v demonstračky a oni se z toho zblázněj…