Bezcitná tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1180
29.5.13 12:02

Co se výhrůžek ohledně sebevraždy týče, na to funguje jedna zaručená metoda, a to zavolat 112. Na místo okamžitě vyrazí sanitka a policie a bez ohledu na to, zda-li to bylo myšleno vážně či ne, danou osobu odveze na psychiatrii. Toto je garance, že to dotyčná osoba už nikdy neudělá! Je to malinko drastická metoda, ale účinná. Toto Vám potvrdí jak policie, tak i lékař. Ověřovala jsem si to, aplikovala jsem tuto metodu na svého otce a zafungovalo to. Tchán teď vyskakuje podobně, ale jeho rodina ho lituje, i když je to vobyčejnej vožrala. Jsem jim říkala, že dokud to nevyřeší rázně, budou jeho „sebevraždy“ řešit pořád dokola. Vyhrožování přejde v demonstračky a oni se z toho zblázněj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.13 12:04

@eva76
Zajímavé a opravdu drastické, přesto věřím, že maximálně efektivní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
29.5.13 12:06

Vážně to funguje, trápila jsem se 20 let díky otcově alkoholismu. Po narození dcery jsem vyhledala odborníka a situace se má aktuálně tak, že otec již nepije a já se netrápím…:-). Nicméně jsem si tu informaci i ověřovala, jestli se nejedná o zneužití, přece jen, kdyby se měla policie zabejvat kdejakým manipulátorem :roll:, ale byl, o mi odpovězeno, že ne. Prý takové případy řeší denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
29.5.13 12:10

Ještě doplním, že tato metoda má dva velmi účinné aspekty: 1) dotyčná osoba se neplánovaně a proti své vůli (při plném, zdravém vědomí) ocitne na uzavřeném oddělení; 2) bude mít pravděpodobně po okolí ostudu jak blázen, protože houkající sanitky a policie si všimne každej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 13:01

@eva76 Zajímavé a zároveň opravdu řešení, kdy si dotyčný sám udělá ostudu a vytrestá se nedobrovolným pobytem na psychiatrii.

Já jsem to u tchýně vyřešila jinak a mělo to stejný účinek, mám klid a to je důležité. Když s tím začla tak jsem ji řekla, že je mi to jedno, že se v životě bez ní obejdeme. Bylo to ode mě hnusné, ale pomohlo to

• Citovat
  • Upravit
1598
29.5.13 13:09
@Mamkamari píše:
Milé snachy. Jedná se o věčný kolotoč, ale děvčata, uvědomte si, že i vy jednou budete tchyně. Nevěsty mamince se musí říkat maminko, ale ženichova matka je téměř vždy trnem v oku téměř odpad.Ke mně se chodí do špajzky celý rok jak do Kauflandu a neslyším ani ď./Bydlím o patro níž/,mám svou domácnost. Jsem po ruce, když je třeba pomoci s dětmi, půjčit finance atd a jsem špatná. Snacha smí své rodiče navštívit jen po předchozím svolení, děti jí hlídat nechtěli a o půjčení peněz nemohla být ani řeč, v době vnuččiny velmi vážné nemoci ani nezavolali, jak se jí daří. Přezto mně snacha očerňuje jak se dá. Mince má dvě strany a na to pamatujte. Přeji vám co nejlepší tchyňi. Marie.

No to je taky zle. Ale ja si opravdu nemyslim, ze to souvisi az tak se situaci tchyne - snacha, nekdy ano, ale casteji myslim ne. Jsme zatizeni sami sebou, vidime situaci ze sveho uhlu - to ano. Doporucuju proto provest takovy myslenkovy experiment. Vzit objektivni fakta typu - ma tchyne dobre pratele? Ma nejakou smysluplnou napln zivota? Vazi si ji jeji blizke okoli a mysli si o ni, ze je i pres sve mouchy (ktere mame vsichni) fajn clovek? Je stastna? (ok to neni az tak objektivni). Pokud si odpovim ano na vetsinu otazek nezbyva nez sebekriticky uznat, ze asi delam nechde vaznejsi chybu ja. Ovsem pokud jsem v rodine uz nekolikaty partner, ktereho tato matka scenou jak z narodniho vykaze ze svého bytu, nikdo s ni travit volny cas nechce a neustale pofnukava, jak je nestastna (kvuli vam napriklad) - pak asi neni chyba na vasi strane tak vazna. I tak se samozrejme muzete (a pokud chcete jit prikladem detem asi byste meli)snazit o co nejlepsi mozny vztah. Co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 13:27

Moje matka je něco takovýho, ale jak se narodila mě dcera (já jsem nejmladší a už má 3 vnoučata), tak je na ní i a mě už furt ťuťuňuňu..kolikrát mi vyčítala jaká jsem na ní hnusná, že se s ní nechci bavit, ale ona si neuvědomuje, že mám prostě „následky“ z dětství, že ona mi to dělala taky…nevim, jestli stárne, nebo je to tim, že i já, nejmladší vyrostla, nebo má přítele, kterýho si našla tak rok, dva po smrti mýho táty…no ale furt to nemění pohled můj na ní…a před cizíma samozřejmě, je ten nejlepší člověk, máma a babička na světě…zato moje tchyně je zase až moc emotivní: ty jsi hrozně moc skvělá, jak jsi to zvládla, ten porod (to slyšim celý 3 měsíce) a hlavně at je zdravá, kočinečka moje nejkrásnější na světě princezna, nesmíte jí nikam pouštět, aby se jí něco nestalo, etitimatiti(tak mluví i na jejího kocoura) :poblion: :pocitac: :zed: :cert: no a tak dále :D

• Citovat
  • Upravit
2890
29.5.13 15:31

@gatubela on zrovna byl pryč, tak to neslyšel, ale hned jak přišel tak jsme jeli dom. Jj kdo si nezažil neví co to je potratit… a následná psychika potom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
29.5.13 16:16

@katkatel To je zajímavé… opravdu k zamyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 19:29

O

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.13 20:00

Tchyni plánuji říct, že se s ní nechci nikdy dobrovolně vidět. Je zlá, neempatická, sebestředná fůrie. Myslíte, že to udělat mohu? Kvůli dceři, kvůli osttaní rodině… :nevim:

ooo

• Citovat
  • Upravit
7631
29.5.13 22:08

@katkatel, něco na tom bude… ;) K našim tchánovcům nejezdí ani žádná jejich rodina, dřív zcela vyjímečně tchánův bratr (když ještě žil)… :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
29.5.13 22:17
@Anonymní píše:
Tchyni plánuji říct, že se s ní nechci nikdy dobrovolně vidět. Je zlá, neempatická, sebestředná fůrie. Myslíte, že to udělat mohu? Kvůli dceři, kvůli osttaní rodině… :nevim:ooo

To jsou široké pojmy. Co je to zlá? Neempatická? Sebestředná? Komu a jak to ubližuje? Jestli to stejně vnímá i manžel a děti, tak bych s ní možná promluvila.
S mojí tchýní rozvázal kontakt manžel a já v tom nehrála na začátku žádnou roli.

Příspěvek upraven 29.05.13 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
taky tchyně
29.5.13 22:19

Zdravím vás. Jestli mohu napsat svůj názor - nedělejte to. Zkuste k sobě najít cestu.Moje snacha přišla do naší rodiny s přesvědčením, že když její matka nadávala na svou tchyni, nutně si musela myslet, že je každá zlá, ale jak se rozmluvila, šlo z toho usoudit, že problém byl v její matce, která nikdy neměla kamarádku. Nemohli s ní bydlet pod jednou střechou ani snacha a syn. Odstěhovali se k nám. A to jí zase vadilo, začala snachu navádět. Přiznejme si, že soužití dvou generací je náročné a ještě, když vám do toho někdo zasahuje. Víte, za něco takového, by vás manžel mohl začít nenávidět, nebo by se to přepětí mohlo podepsat na jeho zdraví. Buďte moudřejší, než ona. Otevřete jí své srdce, řekněte jí, že jí chcete mít ráda. Uvidíte roztaje. Přeji vám hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
7631
29.5.13 22:29

Taky si myslím. Jestli je zájem o vnoučata, manžel s mámou normálně komunikuje, tak bych vztah matka - syn nikdy neničila nebo „nezakazovala“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová