Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky
, chci se zeptat jaké používáte teploměry pro prcky? Mám rok a půl sterého chlapečka měli jsme bezkontaktní teploměr ale dokázal změřit teplotu maximálně v láhvi a i to si nejsem jistá jestli to bylo přesné, stejně jsem zkoušela sama. Teplota u malého měla rozdíl i 3 stupně oproti rtuťovému, jenže se mi ho nechce s rtuťovým teploměrem týrat a hlavně ne v noci. Četla jsem docela dobré recenze o Cemio Metric 308 SMART. Nemáte s ním některá zkušenosti
![]()
Nemám, já mám ten bezkontaktní z Lidlu, asi za 300,a pro orientační měření je naprosto dostačující, rozdíl max cca půl stupně. na noc bych se přimlouvala určitě za ten bezkontaktní. Zkoušela jsi s ním měřit v uchu? ty čelní bývají většinou i ušní, dítko tím nevzbudíš, je to změřený hned, a je to přesnější než na čele ![]()
My jsme asi před třemi roky pořídili bezkontaktní Microlife NC-100 a jsem ráda, neměnila bych, srovnávání měření s jinými teploměry nám dopadlo vždy dobře, nepřesnosti tam nejsou nijak výrazné, jak se píše, že prý je to i o několik stupňů. Nesmí se před měřením sahat na čelo, tím by se výsledek zkreslil. Bez něj bych dětem teplotu těžko změřila. Ani jeden syn nesnesl bezkontaktní měření, prostě bylo nemožný změřit je digitálním nebo rtuťovým, ani tím, co se přiloží na čelo. Takže za mě spokojenost a nelituju investice. Dokonce si ho chodí občas vypůjčit soused pro svou matku, která je nepohyblivá a bohužel tak slaboučká a hubená, že rtuťovým nebo digitálním ji v podpaží nelze změřit.
@adrianka12 mám bezkontaktní Thermofocus, byl sice dražší, ale měří naprosto spolehlivě, žádné plus mínus půl stupně. Koupila jsem ho kdysi kvůli miminu, představa, že ho uprostřed noci budím, svlíkám, rozbaluju plínu a strkám mu teploměr na 5 minut do zadnice, byla nepřijatelná. Je sice drahý, ale na miminko člověk koupil mnohem dražší věci, co se používaly rok a tradá a tenhle teploměr mi slouží už 5 let a ani dospělí už se ničím jiným neměříme. Za 2 sekundy je hotovo. A ještě ani baterky nepotřeboval vyměnit ![]()
( http://www.zbozi.cz/…ofocus-1500/ )
Thermofocus. Ještě jsem na něm nenašla žádné negativum a to jsem na tyhle věci dist náročný zákazník. Když má dítě horečku, můžu ho přeměřovat třeba dvacetkrát za noc aniž bych ho musela budit a jak píše @lekarnicka28 svlékat a strkat teploměr do zadku.
Taky mám Thermofocus a nemůžu si stěžovat, v práci máme taky bezkontaktní a spokojenost. Fakt nevím, kde se pořád berou ty odchylky o 2 a více stupňů, to buď máte nějakej levnej a nebo s tim neumíte ![]()
@adrianka12 Doporučuji teploměr Lanaform. Máme od této firmy i koj. váhu a super
Teploměr je na čelo a do ucha a v uchu měří přesně! Měli jsme teď 6. nemoc a představa, že mu každou chvíli sundávám plenku a měřím v zadečku, tak to ani omylem. A dítko se tím měřením nevzbudí. A Kristiánek ten teploměr má dokonce rád ![]()
@adrianka12 Zde je odkaz, kde jsem ho kupovala. Sousedka si ho pak pro malou koupila taky a spokojenost!
@adrianka12 Ještě poznámka - zkoušeli jsme měřit teplotu rtuťovým u nás dospělých a tím ušním a rozdíl byl max. 0,1 Takže je fakt přesný. Za nás spokojenost. A cena tak akorát.
My máme teda jiný teploměry na odd., ale kalibraci děláme jednou za čas a přesto fungujou teploměry dobře bez odchylek. Navíc máme tam pacienty po operacích takže budit je ještě, ne díky takhle je to daleko lepší
Každopádně doma mám Thermofocus a ten jsem nekalibrovala snad ještě ani jednou
Za to můj drahý když mě chce vytočit tak si s nim změří teplotu jídla aby mi oznámil, že je to buď hrozně horký a nebo hrozně studený
![]()
Ahojky, opravdu nikdo nemate zminovany CEMIO METRIC 308?kamaradka z lekarny mi ho doporucila, tak schanim jeste recenze. ![]()
Ahojky, prozradí mi někdo, jak se kalibruje Microlife NC-100?
Ale asi nijak…
Po dvou letech provozu se totálně zbláznil a ukazuje fakt blbosti…
SOS
Jediný teploměr m hlásí Err…, error chybu ale nevím co s tím.
Ukazatel baterie vypadá jinak.
Vrátili jsme se z nemocnice a já nevim jak ji zmerit
Vyndat a zandat baterii. Vymenit baterii. Pujcit teplomer u sousedu. Dojit do lekarny. Osobne merime tim lihovym, cteme u toho knizku a drzime dite.