Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den
Chceme zkusit vyradit dceri mleko a mlecnou bilkoviny.
Co vsechno musime vyradit? I testoviny? Atd vadi i kdyz tam je napsano muze obsahovat stopy mleka?
Co vasi deti jedi, kdyz je to i v pecivu
@Barny_nikola píše:
Dobry denChceme zkusit vyradit dceri mleko a mlecnou bilkoviny.
Co vsechno musime vyradit? I testoviny? Atd vadi i kdyz tam je napsano muze obsahovat stopy mleka?
Pokud vyradite vsechno, nejedna se o vyřazení laktózy. Stopy nevadí.
Mám intoleranci laktozy (potvrzeno testy z alergologie) a jim všechno.
Pouze mléčné výrobky si kupují bezlaktozove. V supermarketu najdete mléko, sýry, máslo, tvaroh, cottage, jogurty…
Mléčné výrobky je možné nahradit rostlinnými mléky kokosové, mandlové, rýžové a další varianty a výrobky z nich. Mi nechutnaji, cena je vysoká, vyhovuje mi bezlaktozove mléčné výrobky.
A chcete vyřazovat laktozu, jak máte v nadpisu, nebo bílkovinu kravského mléka, jak máte v textu?
Stopy většinou znamená, že daná linka zpracovává i mléčné výrobky, píšou to tam pro jistotu, kdyby někdo měl silnou alergii.
@Barny_nikola píše:
Pletete to dokupy. Jaké jsou problémy? Jak velké dítě? Je rozdíl intolerance laktozy a alergie na mléčnu bilkovinu. Dcera má intoleranci laktozy, o tom můžu poradit.
@Barny_nikola píše:
a jedná se o intoleranci laktózy nebo alergii na mléko?
Já mám doma intoleranci a zatím stačí vyměnit mléko a šlehačku Ostatní ji problém nedělá a už vůbec ne nějaké stopové množství mléka v těstovinách…