Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anais
12.4.13 08:46
@simpe píše:
ještě že v maďarsku, horší by bylo v Polsku :zed: :mrgreen:

To jo, já si myslím, že je tam prostě pekárna a pečou tam i pro jiné značky :?: :?: :think: moje domněnka, ale hlavně, že pečou :palec:

• Citovat
  • Upravit
15326
12.4.13 08:52

Holky, kdo jste byly včera v Brně, nevíte, kdy začnou výrobky zavádět do prodeje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
12.4.13 10:59

@makina to neříkali, podle mě budou ještě vylepšovat balení, a takovou to kolečko, balení, ceny…

• Citovat
  • Upravit
221
12.4.13 12:26
@Valentynka píše:
@simpe,
já ještě nikde neviděla :oops:. Kde je, prosím, kupuješ???

nejčastěji je právě objednávám do lékárny, APA kód ti neřeknu,, ani tehdy, když jsem šla prvně objednat, jsem jej nevěděla. V lékárně jsem řekla, že chci objednat bezlepkové cereálie od firmy Oneš s názvem Medínek, oni si kukli do toho katalogu od Phoenixe, to je společnost co je zásobuje tímto a objednali.
jinak je vídávám u nás ve zdravé výživě a pak ještě supermarketu Terno, mají tam dobře zásobený bezlepkový koutek. Ale v 95% jej beru z lékárny, mám ji totiž 2 minuty od domu. Tak zkus taky zajít do lékárny, Phoenix zásobuje drtivou většinu lékáren a řekni to jako já. Vem si případně na pomoc obrázek, já si ho vzala a oni v tom jejich systému mají obrázky a podle toho jsme to po chvilce hledání našli.
Dneska už mě znají a ví co mají objednávat, stačí jim už říct, že chci 4× Medínky a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
12.4.13 12:30
@Valentynka píše:
Katalog BZL potravin z lékárny???

tady jsem ti jej našla na netu :kytka:

http://www.celiatica.cz/?…
resp. tu:
http://www.celiatica.cz/…ekarnach.pdf

strana 3 pod půlkou, Úsovsko food… APA kód: 2296581 Oneš Medínek cereálie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
12.4.13 13:46

@simpe,

moc děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
29.4.13 12:52

Ahojky holky,

tak byly jste taky některá teď v neděli na tom Bezlepkovém světovém dnu Schär v Praze???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
29.4.13 20:28
@LucaLuca píše: Škubánky pro nás 4 dělám:

750 g brambor
125 g mouky - dávám pohankovou
sůl
 olej

Brambory dáme vařit do osolené vody. Když jsou zpola uvařené, slijeme polovinu vody a do brambor uděláme obrácenou vařečkou díry až ke dnu. Zasypeme moukou, zalijeme částí zcezené vody a na mírném ohni necháme pod poklicí propařit.

Pak šťouchadlem na brambory vše rozmačkáme a hmotu důkladně propracujeme, aby neobsahovala hrudky mouky nebo brambor. Někdy to dodělávám ponorným hnětačem. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme škubánky na talíř.

vyzkouseno, me to chutnalo, manzel se sklibil :-)
prosimte jak dlouho proparujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
29.4.13 20:51

Hlky mam tu baleni xantanu, je tedy presypane do dozy, ale uzila jsem dve spetky
tak pokud by mel nekdo zajem piste sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
29.4.13 21:01
@Pudloslava píše:
Perníková chaloupka (originální recept)

150g medu
500g cukru
4 vejce
50g másla
koření(skořice, hřebíček, anýz, badyán, nové koření, koryandr)
citronová kůra z 1 citronu ----- toto vše se na mírném ohni rozpistí a zkaramelizuje a pak se přidá:
1 kg hladké mouky
2 lžíce vody
15g jedlé sody ---- týden odležet (myslím, že stačí den). potírat vejcem před pečením

pudliny poznámky:

1. v kazdém pripade je toho moc
  2. není to hned měkké
  3. nekaramelizuji vejce, davam je az nakone (prijde mi to divné)
  4. je to moc husté, dávám méně mouky. v tomto poměru to nejde vůbec ani vyválet
  5. bezlepkovou variantu dělám tak, že do karamelizované směsi sypu prostě bzl. mouku, dokud to není trochu řidší, než akorát na válení. ono to tím odležením ještě dost zhoustne
  6. nikdy se mi nepodařilo vychytat potírání perníčků (vejcem, žloudkem?) tak, aby se mi nezkrabatěly. v tom ohledu přijmu ochotně rady

Pudlo - potírala jsem perníčky rozšlehaným žloudkem s 2 lžícemi mléka a v hodně tenké vrstvě - a nezkrabatěly se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
29.4.13 21:55
@lendule.5 píše:
Pudlo - potírala jsem perníčky rozšlehaným žloudkem s 2 lžícemi mléka a v hodně tenké vrstvě - a nezkrabatěly se :palec:

dik, zkusim. velikonocni zajice jsem radej nepotirala vubec. jak chutnaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
30.4.13 12:19

@Pudloslava chutnaly výborně :palec: na vánoce jsme měli omylem dvojitou dávku, snědly se všechny, teď na velikonoce už to bylo z půlky a super. Jedli jsme je všichni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
2.5.13 18:29
@Pudloslava píše:
vyzkouseno, me to chutnalo, manzel se sklibil :-)
prosimte jak dlouho proparujes?

Myslím 20 minut. Koukám, že jsem tuto informaci vynechala. My je máme rádi všichni, děláme s povidly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
2.5.13 20:21
@LucaLuca píše:
Myslím 20 minut. Koukám, že jsem tuto informaci vynechala. My je máme rádi všichni, děláme s povidly.

ja asi jen 10 - cast mouky zustala sypka, tak asi byla syrova, ale citit to nebylo. jen skoda, ze to starej neocenil. takze si zase s detma budem michat sackove, kdyz nebude doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.13 21:17

Ahojky Knihomolko, chystáme se příští týden do Brna do ZOO, můžeš mi prosím napsat něco o té restauraci kde uvaří bezlepkově a to mají něco v jídelníčku nebo si o to sama řekneš? Nebo je ještě nějaká jiná poblíž Zoo? Ještě jsme s malým nikde v restauraci neby :,( li od loňska co mu zjistili bezlepk. dietu, má 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek