Bezohledný soused: grilování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15586
25.6.21 20:35
@mamule42 píše:
Ahoj holky potřebuji nestranný názor jestli jsem byla v právu nebo ne. Bydlím v činžáku a za ním je vnitřní dvorek asi 5 X 5 metrů, utopený mezi baráku. Bydlíme v přízemí s oknem na dvorek poměrně nízko že by se dalo do okna vlézt ze dvorku. Najednou se bytem prohnal smrad a když jsem šla po čuchu tak na dvorku asi 2 metry od okna sousedi grilovali, když jsem je sjela že mi smrdí celý byt tak mi odpověděli slovy to je mi líto že se to za chvíli uleží, a když mi to nevadilo před tím, ale to já nebyla doma když grilovali, smrad jsem sice trochu cítila ale to už tam nikdo nebyl, tak jsem pochopitelně nemohla je obvinit. Nechci se s nikým v baráku hádat, tak přemýšlím jestli reagovala správně.

Jsi na dietě, že jim tak závidíš? :roll: :mrgreen:
Griluj taky a nedělej zbytečné dusno.
Pokud ti kouř vadí, tak na tu chvilku zavři okna. Se nezblázníš. Při grilování rozhodně není kouř celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
25.6.21 20:41
@mamule42 píše:
@Hvezda70 V tom horku.

V horku mám jedině zavřená okna, otevírám jen v noci :nevim:
Max bych je poprosila, aby ti příště řekli předem, aby sis zavřela okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9092
25.6.21 20:47

Jak tu některé radí grilovat na balkoně, tak třeba u nás se to nesmí kvůli zákazu otevřeného ohně v prostorách domu a požárním předpisům. Jedině elektrický gril. Každopádně na tu chvilku bych asi zavřela okna a víc neprudila. U nás teď v týdnu někdo vrtal chvíli před desátou večer do panelu, kravál hrozný a taky jsme ho nechali být a to máme malé dítě. Občas člověk v soužití s jinými lidmi musí něco překousnout. Kdyby to bylo denně, tak už by mi vadilo i to grilování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
25.6.21 20:56
@debra.morgan píše:
hele ten smrad z ohně a kouř fakt trvá max 20 minut, pak se griluje na žhavym a to už nesmrdí. zavřít na 20 minut okno přežije, pokud tam smrad mit nechce. grilovat na balkoně, když mam nějaky placek je blbost.

Třeba taková grilovaná makrela… Ta jde cítit opravdu dlouho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.6.21 20:59

Sousedi to asi nedomysleli. Omluvili se, jejich reakce mi přijde přiměřená, zato hned někoho „sjíždět“ mi přijde přehnané. Chápu, že ti to vadilo, ale pokud se to neopakuje denně a oni tě neposílajído temných míst, mohla bys je požádat, aby tě příště varovali nebo i přizvali. :lol:

Příspěvek upraven 25.06.21 v 21:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
25.6.21 21:01

Normalne jim rekni, ze priste pekne navali stejka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
25.6.21 21:06

Okno by jsem zavrela a neresila takovou blbost. Ja by jsem jim podala kousek masa, at mi to hodi taky na grill, az by byli uhliky rozpalene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.6.21 21:11

Řekni jim, ať na tebe příště zazvoní, ať zavres okno.. A máš to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36968
25.6.21 21:16
@Konnny píše:
Co to je za lidi, ze grilujou na pididvorku nekomu 2 metry od okna?

Ukrajinci? Ve státech bývalého SSSR je to velice rozšířené a oni to tahají i k nám a klidně grilují na balkonech, terasách, v parcích a pod., a to přímo v Praze!

Kamarád Ukrajinec nám dokonce podaroval závěsný balkónový elektrický gril, ale ten asi 10 let leží nepoužitý ve skříni, jelikož si neumím přestavit, že bych s tím někomu smrděl pod okny.

Oni ale podobné zábrany nemají, klidně pytlačí na chovných rybnících, a i když třeba mají povolenku, tak berou podměrečné ryby a maximální denní úlovek jím také nic neříká, jelikož ulovené ryby hned běží schovat do auta. :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.6.21 22:15

Tak jestli jsi je rovnou sjela, tak to úplně cajk není. Není se čemu divit, že taktéž nereagoval vstricne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.6.21 22:26

Grilovat v takhle malým uzavřeným prostoru, to prostě bezohlednost je. Rozhodně bych se proti tomu ohrazovala, protože pak hrozí, že se v tom ostatní zhlídnou a bude se tam grilovat nonstop. Není pravda, že se to hned vyvětrá, ryby smrdí pěkně dlouho. Kdyby dotyčný nebyl idiot, tak si pořídí plynovej gril a ne na dřevěný uhlí. Navíc mám takový tušení, že to odporuje požárním předpisům.

• Citovat
  • Upravit
56505
25.6.21 22:39

Jen blbec může grilovat na tak malém prostoru.
Co ostatní říkají na sousedovo grilování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.6.21 22:42
@Konnny píše:
Co to je za lidi, ze grilujou na pididvorku nekomu 2 metry od okna?

hele, to nevymyslíte

máme souseda chataře – primitiva z Prahy
pozemek má velký, ohromný…my taky

griluje tak, že má gril pověšen na našem plotě, fakt, to nevymyslíte :roll:, přímo na plotě

parkuje tak, že nám blokuje příjezdovou cestu, jiná tam není a tak se musíme doprošovat, nebo nějak horkotěžko protáhnout…

:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
26.6.21 06:40

Je to bezohlednost, ale bohužel se to asi může.
Prostě dřív s etak chovali jen asociálové, dnes se takto často chová i bežná populace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
26.6.21 07:01
@Borrealis píše:
hele, to nevymyslíte

máme souseda chataře – primitiva z Prahy
pozemek má velký, ohromný…my taky

griluje tak, že má gril pověšen na našem plotě, fakt, to nevymyslíte :roll:, přímo na plotě

parkuje tak, že nám blokuje příjezdovou cestu, jiná tam není a tak se musíme doprošovat, nebo nějak horkotěžko protáhnout…

:zed:

Nojo, Pražáci :roll: neni inženýr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný