Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny. Chci se vás zeptat, jaký máte názor na tzv. „Bezstresovou
výchovu?“
@Pudloslava
![]()
@nostress Je to hezké, pokud to funguje, problém pak nastává v běžném životě, kde děti nejsou schopné fungovat, pod tlakem ve škole s nějakou nepříjemnou učitelkou zvrací a nedokáží se postavit reálnému životu, který je bohužel jiný
Aspoň taková je moje zkušenost z okolí, samozřejmě to není dogma, někdo to má třeba jinak ![]()
@Pudloslava píše:
Kdo jeste si vzpomel na ten vtip v tramvaji?
Já ho neznám!
@zuzkasim Trest pro dítě nemá být stresující, když to řeknu zjednodušeně.
@zuzkasim píše:
A bez stresu mám být já jako vychovatel nebo to dítě?
@Ivtcha píše:
@zuzkasim Trest pro dítě nemá být stresující, když to řeknu zjednodušeně.
Díky za osvětu. Takováto bezstresová výchova je podle mě trochu nesmysl, protože každý zákaz je v podstatě pro dítě (zvlášť např. to v batolecím věku) v podstatě frustrující. A pokud nebudu zakazovat = dítě v podstatě frustrovat, protože mu nedovolím dělat si, co si zamane, tak pak nevychovávám. ![]()
Navíc určitá míra frustrace je podle mě „zdravá“, respektivě je potřeba se naučit, že ne všechno v životě funguje, tak jak chci já. Jinak pak podle mě člověk v reálném životě docela tvrdě narazí.
Neni vam divny nick zakladatelky + pocet prispevku? To vidim na provokaci ![]()
@Berousik Trošku para ne? Třeba se zaregistrovala jen kvůli tomuhle dotazu, ze to chce zavést doma, a kde jinde se zeptat, než na maminkovskem fóru?
@sebaanez píše:
@Berousik Trošku para ne? Třeba se zaregistrovala jen kvůli tomuhle dotazu, ze to chce zavést doma, a kde jinde se zeptat, než na maminkovskem fóru?
Nemyslim
zaregistruje se s nickem stejnym jako nazev diskuse a 45 minut ani dalsi prispevek…kdyby byla tak dychtiva, tak diskutuje. To uz tu parkrat bylo