Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@WontTell píše:
Seš si jistá? Ona totiž účinek plácnutí nikterak nevyvrací, ani se nad ním nepohoršuje…
Ale ja odpovidam na dotaz ohledne pochopeni hry a trestu/zakazu…cti jo ![]()
@tiffany píše:
To víš, že mají 8m děti rozum. Moc dobře si uvědomuje, že mu máma ubližuje, jen asi nechápe proč.
A když nechápe proč, tak jaktože teda přestane tahat za ten kabel?
@WontTell píše:
že by ze strachu z agrese ze strany nejbližšího člověka? Ale proč mu máma ubližuje netuší, když šahá jen na nějakou věc… Už chápeš, nebo ti ještě nebylo 8m?
@Eliskaxox píše:
@Berousik Tak ja samozrejme chapu ze zakaz ho nebavime taky nektere zakazy a zakony nebavi, ale bohuzel neni jina moznost.
Ne, nebavi. Ono ho nepochopi do dusledku, viz. prvni odstavec.
@Eliskaxox píše:
@tiffany Myslim ze svoje deti velice podcenujete
No já se polepším a přestanu dítě podceňovat a začnu ho mlátit.
To jsi mě faktp pobavila.
@WontTell píše:
Jedno dite tu udajne prastalo tahat za kabel. Obecne vetsinou hned neprestanou. Nebo mam kolem sebe same divne deti ![]()
@Eliskaxox píše:
@tiffany Myslim ze svoje deti velice podcenujete
To spis ty, kdyz mas pocit, ze misto vysvetleni je rana ucinnejsi ![]()
@tiffany No pokud sis tyto dve veci spojila dohromady tak uz je mi jasne vic veci. Mimochodem tohle byla tak trapna narazka, ze mam pocit ze se bavim s pubertakem. Opravdu nemam slov.
@WontTell píše:… plácnout 8m mimino přes ruku, že sahá na kabel? Po třetím varování?
Jenomže to je zase druhý extrém. Plácnout dítě jednou za čas, když po třetím varování nepřestane tahat za kabel pod napětím přece není řezat jako žito. Navíc to řezání jako žito většinou není jediný „problém ve výchově“ ze strany rodičů…
@Eliskaxox píše:
@tiffany No pokud sis tyto dve veci spojila dohromady tak uz je mi jasne vic veci. Mimochodem tohle byla tak trapna narazka, ze mam pocit ze se bavim s pubertakem. Opravdu nemam slov.
Že ty bys mě nejradši jednu flákla?
![]()
@tiffany Biju se jen kdyz je ublizovano mym blizkym
co si kdo mysli o me je mi fakt jedno ![]()
Hele me jste tady odsouhlasily, ze u 11m to je relativne ok, ze ten tomu uz rozumi a kdyz jsem napsala, ze maly ccá po 3 dnech uz pochopil ze kdyz reknu ne, tak se zacne vztekat a necha tu vec napokoji, tak je to v poradku, protoze on uz to v 11m chape. To jste mi udelaly radost protoze maly je narozeny v 28.tt,takze je vyvojove o 3m pozadu. Zatim neumi ani paci paci, jen papa ale vi ze kdyz maminka rekne u kose na odpadky a v koupelne u kabelu od elektriky ne, tak proste ne. Takze i 8m to chape
@Eliskaxox píše:
@tiffany Biju se jen kdyz je ublizovano mym blizkymco si kdo mysli o me je mi fakt jedno
Hele me jste tady odsouhlasily, ze u 11m to je relativne ok, ze ten tomu uz rozumi a kdyz jsem napsala, ze maly ccá po 3 dnech uz pochopil ze kdyz reknu ne, tak se zacne vztekat a necha tu vec napokoji, tak je to v poradku, protoze on uz to v 11m chape. To jste mi udelaly radost protoze maly je narozeny v 28.tt,takze je vyvojove o 3m pozadu. Zatim neumi ani paci paci, jen papa ale vi ze kdyz maminka rekne u kose na odpadky a v koupelne u kabelu od elektriky ne, tak proste ne. Takze i 8m to chape
Tak proč svému dítěti tedy ubližuješ? Kdyby mu ubližoval někdo jiný, tak je to špatně, ale ty mu ubližovat smíš. K tomu zbytku - nic takového jsem ti nepsala.
@Eliskaxox píše:
@tiffany Biju se jen kdyz je ublizovano mym blizkymco si kdo mysli o me je mi fakt jedno
Ja jsem ti taky nic takovyho neodsouhlasila. Za me je i v 11m brzy na fyzicky tresty ![]()