Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, máme ročního psa fenku Bígla a chtěli bychom mu pořídit kamarád/a/ku Jack Russell teriér stěně. Myslíte že se tyto dvě rasy snesou?? Nebo jaká rasa psa se dobře snese s Bíglem? A taky aby byl hodný k dětem. Děkuji za rady.
Pokud je to pes a fena, tak to celkem dobrá cesta k tomu, aby to bylo v poho…
upozorňuju, že obě rasy, které jste si vybrali jsou pěkně cvaklý a energeticky nevy čerpatelný, aby Vám z nich nehráblo ![]()
Tyjo, to se zblázníš.
Bígl sám o sobě (máme 15letou mimozemšťanku) a k tomu si přidat ještě hyperaktivní torpédo JRT – ještě jsem nepotkala vychovaného. Ale pokud máte bígla vycvičeného a poslouchá jak hodinky a má dost vyběhání a zaměstnání, tak zvládnete i russela. Pak se asi snesou.
Asi mám stejný názor jako holky nade mnou. Bígl je sám o sobě třída
( měla jsem 9 let bígla ). A Jack? To je taky šídlo
No být tebou tak si to rozmyslim ![]()
@Namby Už koukám, že je to tu zařazené v sekci „Pro pobavení“. ![]()
@Conulka
presne. Nevim proc takovy plemena davat k sobe. Ja jsem zhyckana z retrivra ![]()
My meli bigla a strejda stale jeste ma Russella. A teda myslim ze i kazdy zvlast da dost zabrat-energeticky i vychovne… ale pokud sila, schopnosti a chut je, tak proc ne. Pokud budou dobre vychovani a budou mit moznost se poradne vyradit venku, nejspis se snesou. Ja bych do toho ale nesla ![]()
Máme JRT, tetka má 3 JRT a jednoho bígla, teď už teda důchodce. Všichni poslouchají na slovo a jsou super smečka. Nebála bych se toho.
My máme 6ti letou parsonku, což je povahově úplně stejné jako jack rt
od 3měsíců na cvičáku, agility, manžel kolo, já běhání, výsledek poslouchá jen na cvičáku a agilitách, jinak je to neřízená střela lovící zvěř, cyklisty, běžce a vše co se hýbe, neovladatelná, neunavitelná, masakr
měli jsme oba s manžela oba kdysi oba fenky cca 16let, byly to vychované fenky i bez cvičáku, ale byly to voříšci
tohle je nevychovatelné, pokud nejste profík
za mě - už bych si toto plemeno nepořídila
Holky děkuji za názory, takže asi tyto dvě plemena dají člověku dost zabrat..
Chtěli bychom ještě jednoho pejska, aby měla naše fenka kamaráda. Ale J. R. asi nebude dobrá volba k bíglu.. tak potom jakého?
Taky myslím, že je to hlavně o výcviku a správné socializaci. Vybírala bych rozhodně toho nejklidnějšího z vrhu.
Já bych si vybrala japonskýho nebo nějakýho malýho špice - chytří, neuštěkaní, přizpůsobivý atd, dneska o nich vyšel článek na idnes
http://hobby.idnes.cz/…azlicci.aspx?…
po švihnutý parsonce bych ocenila něco klidnějšího, k vám doporučuju pejska k fence a při výběru vzala sebou bíglici, ať se sama projeví jak se jí to líbí, třeba si vybere i konkr. štěně
No tak my třeba máme křížence JRT a bígla - pěkný torpédo, ale zvládnout se dá
(mám ho i na profilovce)