Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den,
už delší dobu se mi dělají na obličeji v blízkosti očí takové bílé tvrdé pupínky. Na mačkání nereagují a ani se nehnou. Nemáte s tím někdo zkušenost? Četla jsem, že to vzniká, když si člověk nemyje ( nečistí) obličej. Nemáte někdo účinnou radu co s tím? Jestli existuje něco, po čem to zmizí? Nebo se musí k nějakému odborníkovi? Děkuju předem za rady a tipy😅
Jo, občas se mi taky udělá, opatrně propíchnu špendlíkem a vymáčknu, ale jde to blbě, jak je ta kulička tvrdá, tak ujíždí pod tlakem špičky do stran
Jsou to milie. Musí se napíchnout a vymáčknout. Zajdi si na kosmetiku a máš to pryč hned.
@Terezka68 píše:
@MamkaDouDou nene, mělo by se to jmenovat mílie
Jo tyhle. Ty by ale měly jít vymáčknout.
Taky mám jednu fakt blízko oka a nevím co s tím:(( myslíte že kosmeticka to odstraní takto u oka??
@alialiali píše:
Taky mám jednu fakt blízko oka a nevím co s tím:(( myslíte že kosmeticka to odstraní takto u oka??
Jasně. Dělají se i na víčkách a odstraní to úplně bez problémů.
@alialiali píše:
Mela jsem jednu u oka primo, vyndala jsem ji sama, musi byt clovek jen opatrnej ![]()
Ono to nechce ani tak vymáčknout, jako spíš vydloubnout. Já odchlípnu jehlou tu vrchní vrstvu a tupým koncem jehly to pak jakoby „vyloupnu“.
To jsou Mílie. Syn jich měl asi 10ks
.Byla jsem s ním na kožním a ta nás poslala na oční kliniku. Měl to na víčkách a pod očima. Kosmetička mi řekla, že to nedělá…