Bílý jogurt pro miminko - který je vhodný?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Ahoj, dávala jsem bílou neslazenou Activii, bud samotnou nebo s přídavkem Hami ovocné přesnídávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicollina píše:
Ja davam i jogurty i kase a kdyby v tom bylo neco spatnyho tak byt to urcite neprodavali, kupuju jogurty primo pro mimca
bohužel, tady musím reagovat, v dnešní době je všem úplně jedno, že by to dítě nemělo jíst, hlavně, že se na tom vydělají prachy, proto musíme jako matky trošku zapojit hlavy a ne jít s většinou, příkrmy taky dělají s cukrem a bez, se solemi a bez, a přitom ani jedno by dítě do roku mít nemělo a to neplatí jen o jídlech pro děti, ale obecně o jídlech, které jsou plné sraček a přesto se vyrábí a přesto to škodí zdraví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky chtela jsem se zeptat, jestli muzu dat 6 mesicnimu prckovi uz jogurt? Mam moznost dostat domaci jogurt, kde je jen mliko a probiotika, zadne dalsi nesmysly. Diik za radu
- Citovat
- Upravit
ME REKLA LEKARKA OD 8 mesice, ale pokud je domaci, nebala bzch se toho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii píše:
Mila anonymni,verim,ze jsi natolik inteligentni,ze po precteni slozeni jogurtu a smetanku,pochopis,proc jogurty ano,smetanky neJinak ano,at si kazda krmi,cim uzna za vhodne..
já třeba u první jsem jogurt nedávala vůbec kojila jsem převážně cca do 2 let takže příkrm tak 1 za týden…krásně mě přibejvala a nic jí nescházelo
pak na těch 2 letech to už jedla normálně
a začala jsem jí dávat choceňské jogurty žádný jiný! a teprve teď ve třech letech dostává 1 denně Lipánka. Jiné jogurty nedávám…
a mé druhé dcerce také přikrmuji jen 1 za týden jinak porád kojím jo a včera se naučila pít Nutrilon tak na noc vypije lahev…taky krásně přispívá a nic jí neschází:)jogurt jí dávám třeba s banánem buď choceňáka, nebo Jihočeský, ale ten se mě zdá takový kyselý:/tak hledám jiný asi zkusím tu Holand jak tu píšete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diskuzí se line, že Hollandia má oproti Choceňskému jogurtu méně tuku a jestli není 10 % u Choceňského moc…Jogurty musí být něčím zahuštěny, tudíž pokud to není tuk, jsou to škroby (sacharidy), tedy množství tuku je obvykle nepřímo úměrné množství sacharidů (Hollandia 4,3 g/100g; Choceňský 3,6 g/100g). Přírodní jogurt má obvykle ještě daleko větší procento tuku. Pokud byste se někdy dostali k jogurtu, který má např. 20 % tuku, doporučuji ho ochutnat, to je teprve lahoda. Bohužel u nás se tyto jogurty vůbec neprodávají, protože vysoké procento tuku se tu nenosí. S těmito jogurty jsem se setkala v Srbsku. Nevím, jak na vysoké procento tuku reagují osmiměsíční děti, ale obecně je v jogurtu rozhodně lepší tuk, než škrob. Mimochodem v celkových dávkách, které sníme, je tuk v jogurtu jako kapka v moři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
mám 8,5 měsíční dceru a začínáme s bílým jogurtem…bereme jogurty od soukromého mlíkaře, můžu jí dát jogurt od něj? Všude maminky píšou že dávají Holandii, Choceň, Activii…Tak si nejsem jistá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečti co píšu na internetnu, ale co píšou na obalu jogurtu jako složení
složení hollandi a activia je úplně jiné, já kupuju hollandia, activii moje lednička vůbec nezná a ani nepozná ![]()
u toho soukromníka si zjisti složení, buď ho taky má na obalu nebo někde ho musí mít zveřejněno, pokud je tam jen mléko (nebo smetana) a jogurtové kultury, tak je to OK, pokud tam je škrob, želatina, zahušťovadla nebo jiný bordel, tak to neber ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciis173 píše:
Zdravím,
mám 8,5 měsíční dceru a začínáme s bílým jogurtem…bereme jogurty od soukromého mlíkaře, můžu jí dát jogurt od něj? Všude maminky píšou že dávají Holandii, Choceň, Activii…Tak si nejsem jistá
Nevidím důvod, proč bys nemohla, nejde o výrobce, jde o složení. V jogurtu má být mléko (smetana) a živé jogurtové kultury, nic víc - žádné škroby, zahušťovadla, konzervanty, barviva… Maminky si na diskusích doporučují značky, které to splňují, ale to neznamená, že jsou to jediné jogurty vhodné pro děti. Zeptej se toho mlíkaře na složení a pokud bude OK, klidně bych ho dala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám také Hollandii nebo námi udělaný domácí jogurt (základ byla taktéž Hollandie). Activie je fuj, to ani není jogurt. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ve složení je napsáno mléko a jogurtové kultury, a min. tučnost 3,5% takže to by to mělo být v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja davam i jogurty i kase a kdyby v tom bylo neco spatnyho tak byt to urcite neprodavali, kupuju jogurty primo pro mimca