Bilý jogurt pro kojence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
1.9.17 20:10
@Anonymní píše:
Ahoj, zacala jsem detem kupovat bily jogurt K classic z kauflandu. Predtim jsem kupovala bilou holandii, ale mam deti dve a ta cena je docela vysoka na to, ze mesicne tech jogurtu kupuji 40 kusu. Jogurt z kauflandu stoji 5.90 a cena je tedy prizniva a divala jsem se v obchode na slozeni a je v podstate totozne jako hollandie. Chtela bych se zeptat, zda nekdo kupuje detem tyto jogurty. Nerada bych pro deti kupovala neco nevhodneho, ale dle slozeni by to melo byt ok, ale stejne porad premyslim, protoze co jsem se tak docetla, tak vsichni davaji tu hollandii.
Samozrejme nechci na detech setrit, ale je rozdil za jogurty dat pres 1000 kc a nebo 300 kc. Dekuji

Dělám domácí jogurty - mám tedy pekárnu na chleba, která má i funkci fermentace..ale postačí jogurtovač, případně termobox a peřiny.
Koupím 1 hollandii a mléko od farmáře po 12 Kč/l a z toho udělám jogurty (té hollandie stačí na 1 l mléka 1 polévková lžíce). Základem je čistota, před výrobou vše nechám chvíli v roztopené troubě vydesinfikovat (skleničky, lžíci, hrnec apod.), nebo spařím horkou vodou.
Postup - mléko se nechá na plotně až skoro k bodu varu, pak se odstaví a co nejrychleji zchladí na 45 stupňů (nejlépe ve studené vodní lázni - hlídat teploměrem). Pak se do mléka rozmíchá lžíce hollandie, nalije se to do skleniček, pevně zavíčkuje a nechá zrát v pekárně/jogurtovači/termoboxu/peřinách cca 6 - 12 hodin. Pokud je jogurt pořád po té době tekutý, byla nesprávná teplota zrání nebo se to stává, když se mléko při výrobě nejprve nezahřeje na tu vyšší teplotu.
Pak asi na 6 dalších cyklů používám na očkování dalších jogurtů pouze svůj jogurt z předešlé dávky, další kupovanou hollandii používám až na 7. cyklus (beru to odhadem, třeba by ten můj jogurt vydržel i dýl). Důležité je, než se jogurtem mléko očkuje, tak nesmí být načatý, na očkování se vždy musí otevřít nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
1.9.17 20:12

Kupuji taky jogurty velky v lidlu. Vzdycky si tam ukradnu umele vicko treba z cottage a dam na ten otevreny jogurt. Ale pssssst. :mrgreen: vydrzi takhle i 4 dny. Nas prcek je taky jogurto zrout. Obcas si rikam jestli by nas kravka nevysla levneji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
1.9.17 20:16
@podaji píše:
Kupuji taky jogurty velky v lidlu. Vzdycky si tam ukradnu umele vicko treba z cottage a dam na ten otevreny jogurt. Ale pssssst. :mrgreen: vydrzi takhle i 4 dny. Nas prcek je taky jogurto zrout. Obcas si rikam jestli by nas kravka nevysla levneji :mrgreen:
:lol: :lol:
Me deti jogurty moc nejí, ale jinak bych se nebala kupovat privátní znacky. Důležité je složení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
1.9.17 21:20

Kupuji v lidlu tento za 8,9 myslim a je super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
1.9.17 22:13

8o tak snad dulezitejsi nez obal a cena je slozeni 8o
A navic pro zakladatelko anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
1.9.17 22:17

@Jogrr vždyť jo, složení zakladatelka řeší, a anonym asi pro to, ze se stydi ze kupuje levny jogurty no…ale kdyz je slozeni ok..tak co a hlavne clovek si fakt nekdy platí jen značku, viz tento případ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
2.9.17 10:37

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 23:36

• Citovat
  • Upravit
Včelička992
2.9.17 10:39

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 23:36

• Citovat
  • Upravit
Včelička992
2.9.17 10:43

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 23:35

• Citovat
  • Upravit
1265
2.9.17 11:46

@Včelička992 ja to chapu :) ja zase mela blby pocit z tech z lidlu…ale slozeni ok, tak to právě neresim..pediatr taky prudil s holandii kdyz bylo malymu 6m…chvili jsem kupovala ty drahy ale pak presla na tyhle.. synovi nejvíc zachutnaly..navic uz jsou mu ted dva roky a obcas co mu koupi babičky hrůza, zlaty levný neškodný jogurty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
2.9.17 12:31

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 23:35

• Citovat
  • Upravit
6945
2.9.17 16:28

@Včelička992 JEŠTĚ K té hollandii, občas sem ji koupila, jíme taky jen bílé jogurty s přítelem, koupila jsem hollandii v akci, a přítel otevřel, to je divný,( jak to zraje, tak má lehké hrudky), nabral na lžičku, řekl blé a nedojedl :lol:, takže jíme choceňské bílé jogurty nebo občas active z lidlu nebo clever(je řidší, ale jde), osmiiletá sní jen jahodové :roll: - no nejsem nadšená, ale snažím se aspoň číst složení, hollandii neveze mimochodem do pusy ani jahodovou :lol: (možná nejlepší je, ale u nás doma úspěch nesklidí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
2.9.17 19:22

Chocenske kupuji, jsou casto v akci a deti maji rady ovocne nebo čokoládové. Sem tam selsky, ale smetanové jogurty máme prostě radeji, kdyz uz..
Nejhorsi jogurty na trhu jsou podle me jogobella, to je mleko zahustene skrobem a obarvene repou. Nic horsiho jsem neobjevila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
2.9.17 19:33

Ahojky pokud chceš výborný jogurt pro děti tak si jej udělej doma sama…Ted když je teplo tak nepotřebuješ ani jogurtovač. Já sem se naučila dělat jogurt doma asi před dvěma léty a od té doby jsem jich koupila opravdu málo :) Spoustu receptů najdeš všude po netu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
2.9.17 20:01

.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat