Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminy, jsem jediná, nebo vám ten šum taky vadí? Mě by z toho za chvilku praskla hlava, natož, kdybych při tom měla usnout a spát ![]()
U nás šum samostatně nic moc, ale postupy dle dr. Karpa úžasné. Měla jsem problém s večerním uspáváním malá usínala i 3hod a nejdříve usla v 11hod a někdy i později už jsem nevěděla co, ve 3měsících jsem se dostala k jeho knížce začala uspávat dle postupů a malá mi usíná ve 20hod a spí v kuse až do 5hod do rána:-)
@tamata tak tak, raději poslouchám šum než pořád lítat a utěšovat malého a uspávat v rukách apod.
@tamata píše:
A necháváte to puštěný celou dobu co spí nebo jen než usne?
jen než usnuli a pak ještě chvíli ať jsoupořádně tuzí a pak jsem vypínala, takže tak 5 minut na usnutí (někdy i méně, ale někdy i déle) a pak tak 10 minut pro jistotu
@CokeLady To si děláš srandu, že jsi to měla puštěný celou noc
![]()
@tamata To zase jo, to je jasný, že budu radši poslouchat rozleděný rádio, než řev prcka ![]()
@CokeLady Neber to jako útok
Já si to spíš neumím moc představit, ale jasně, je to tvá věc, každý na to má jiný názor a pohled
Proti gustu…
Tak ja zacala hned, co jsem zjistila, ze mrnous je klidny, kdyz vysavam nebo mi usinal pri fenovani v koupelne. Nejdriv jsem poustela Uspavac, ale pak jsem si stahla aplikaci do telefonu a mam to i na Ipadu pro tatinka
Vsichni v okoli se tomu divy, tatinek je z toho zvuku sileny, ale me i prckovi to vyhovuje.
Poustim to na noc a necham to bezet tak pul hodiny. Pres den jak kdy, podle potreby.
@CokeLady Já nevím, když jsem ukazovala tuhle metodu taťkoj, tak na mě koukal jak na blázna, že prej to je jak výmaz mozku, aby neměl nějaký následky
Víš, já to nemůžu nechat puštěný celou noc, spí s náma v ložnici, takže to by opravdu nešlo
A co jsem vysledovala, tak mu stačí pár minutek po usnutí a spí jako špalek, takže mu to stačí.
Vážně to funguje? Tak jdu asi stahovat a příští noc zkusím
nějak se mi nechtělo věřit tomu, že to funguje..
@Marketa.S1008 na mě to funguje skvěle, na dítě vůbec (a to jsme zkoušeli různé bílé šumy) ![]()
Já mám vyzkoušený déšť a šum oceánu. U malého miminka to fungovalo dobře ![]()