Bio-maso v příkrmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
666
3.3.10 06:46

já bych to tady nerada rozebírala, protože je mi z toho smutno… je to tak nějak, jak píše obrazek. necestují na jatka v kamionu přes půl Evropy, nestojí na běžícím páse a nevidí, co se děje před nimi. nejsou popoháněni elektrickým bičem a tak podobně. do poslední chvíle jsou ve svém přirozeném prostředí a na jatka jdou jednotlivě. tam jsou tuším prvně omračována. podrobnosti fakt neznám a ani mě moc nezajímají.
nejsou stresovaná, takže pokud to někoho nezajímá z toho pohledu, že ta zvířata trpí, tak by ho to mohlo zajímat alespoň proto, že maso je díky tomu hodnotnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
3.3.10 09:50

Ja se ptam proto, ze me to zajima, ne abych rypala :wink: - provoz normalnich jatek znam, ale biojatka jsem nemela moznost navstivit..tak treba by mi nekdo osvetlil jak to tam v praxi chodi, nejen co napisou v tendencnim clanku. Docela si umim predstavit, jak porazi oddelene kravy, ale treba kurata :nevim: tomu nejak neverim pri tom objemu vyroby.
Stres pri preprave a porazce se na kvalite samozrejme projevi, to mate pravdu, pak je maso blede, mekke, vodnate (PSEsyndrom) nebo naopak tmave,tuhe a suche (DFDsyndrom)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.3.10 10:10

Já teda nechci být nějak v opozici, ale když se u babičky s dědou dělávala zabijačka, tak to prase ve stresu rozhodně bylo. Neříkám, že trpělo, ael ve stresu bylo každopádně. Možná to dělali blbě, nevím, nikdy jsem u toho přímo nebyla - jenom jsme se sestřenkou doma trpěly s hlavama pod polštářem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
3.3.10 21:43

fidlo, já to nebrala jako rýpání, jen pro mě jakožto zapřísáhlou vegetariánku není úplně normální rozebírat jatka :wink:
Anguo, stres je asi všude. zvířata nejsou blbý a poznají, co se chystá. jen se to může provést jako v Terezíně nebo trochu humánněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
1.11.10 12:26

je zajímavý že v itálii do přesnídavek hipp maso,nedavaji vubec sul,je tam jen maso a voda z vařeni,já je kupuju,mají malé skleničky teleci,hovezi,kuřecí,kruti,v bio kvalitě,jinak je výborné hovezí maso z argentiny,ač neni BIO,zvířata se tam pasou na velikých pastvinách,maso má výraznou chut a řekneme že opravdu záleží na tom co zvíře jí,normální konvenční chovy,jsou hlavnjě špatné v tom,že zvířata dostávaji,kostní moučku ze sveho druhu!je normální dávat bíložravé krávě žrát kosti z krávy???? :nevim: :nevim: k tomu zvířata dostávaji geneticky modifikovanou kukuřici,růstové hormony,a jsou léčení natibiotiky i preventivně…kráva se nejdřív využije jako dojná,až se dostatečně vydojí,tak že mnohdy nemůže stát ani na nohách(je množství videíí k zhlédnuti,kravy ktere leží na zemi,z nedostatku minerálních látek a vitáminu,které jim oddojí.. :-( )a poté jsou určeny na jatka,vezou je přes pul republiky na jatka,tato nebohá zvířata,ketrá ani nechodí,nahrnují nehumánními prostředky na kamiony a do různých boxů…a tohle maso potom my jíme… 8-o
už jen když vidím v popisu produktu,vychováno francie,a výsek-itálie,takže na jatka jede zvíře nekolik tisic kilometrů v kdoví jakých podmínkách…podle me je třeba podporovat malé chovy,malé zemedelce a bojkovat velké řetězce,kde je zájem o kvantitu a nizkou cenu a kvalita je na druhém miste…a co reginonálni trhy,četla jsem že to v čechách funguje?tam se určite sejdou menší chovatelé,a BIO chovatelé nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
8.12.12 18:27

@AJA5 diskuze je sice starší, ale nedá mi to nereagovat..všechno, cos napsala je hovadina.
masokostní moučka se už dávno skotu nesmí krmit. hormonální přípravky na zvyšování užitkovosti jsou v čr zakázané, potažmo v evropě.(tolik k nadopovaným kuřatům, kuřatům z čr se toto nesmí aplikovat, navíc kdo by to zaplatil? už tak to stojí víc než si chovatel vydělá)
navíc pleteš dohromady skot s mléčnou produkcí a masný skot. tyhle dvě kategorie mají úplně jiný systém chovu. žádná kráva se úplně nevydojí. je fakt, že její život sestává z březosti, laktace, březosti a laktace a pak jde na jatka, ale toto maso není hlavní hovězí produkt. antibiotika mají v produkci masa i mlíka ochranné lhůty, tj doba, po kterou nesmí mlíko do oběhu a po kterou nesmí jít kráva na jatka. a hlídá se dodržování těchto lhůt. naše orgány veterinární správy se fakt neflákaj a kontrolujou hodně věcí. a během laktace se hlídá vyvážená krmná dávka, jinak by kráva nedojila a chovatel má peníze za litr mlíka! a pochybuju, že kdyby každá kravička měla mít hezký život na pastvě, tak že byste byly ochotný shánět mlíko po všech čertech a dávat za něj majlant.
a i na přepravu má čr přísné podmínky. proto jestli něco, tak podporovat české zemědělce, čr má narozdíl od okolních státu velice přísné podmínky pro živočišnou výrobu (také proto máme status země prosté některých chorob, s kterýma se jinde stále bojuje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.