Biopsie při celiakii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2969
16.10.12 20:09

Moc díky. Takže to že byl negativní neznamená, že ji nemá? No to je bomba. My právě máme nabídku bud Bulovka a nebo karlák, tak se radši podívám zda jsou soukromníci :think:.
Můžu se ještě zeptat, jak je to s obyč. potravinama. našla jsem nějaké na serveru celiatica.cz a tam je seznam výrobků ajko třeba kinderf vejce apod. ne že mi ototo jde, al e jeslti se musí kupovat jen v bezlepkových obch. a nebo můžu kupovat i takovéto povolené potraviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
16.10.12 20:21

Bohužel to tak je, hlavně je třeba při potížích začít jednat. On ten věk 2 roky je takový hraniční, u malých dětí bývají výsledky zkreslené. Nakupovat se dá kdekoliv, hodně třeba v Globusu, v Kaufu, dají se tam koupit i mouky, chleba, housky, oplatky. A samozřejmě i výrobky, které nejsou primárně určeny jako bezlepkové, ale neobsahují lepek, se mohou kupovat, kdekoliv. Je třeba číst složení, je dobré, že musí být na obalu uvedeny všechny alergeny, takže se to dá snáz dohledat. Chleba je třeba vyzkoušet různé druhy, upřímně řečeno jsou skoro všechny hnusné, snesitelnější jsou po opečení v topinkovači. Ale každému chutná něco jiného. Je jich dost velký výběr, jak hotových, tak směsi k upečení, nebo si najít přímo recept a upéct si svůj chleba. Super stránky, www.ivako.cz nebo celiak.cz. V Ostravě je i fajn pekárna, Michalík, prodávají přímo čerstvě upečené mufiny a podobné věci, jsou mnohem lepší než ty balené. Je to opruz, hlavně výlety, dovolené, škola - svačiny, ale dá se to. Já jsem měla „štěstí“, že dceři to zjistili, když končila základku, takže už rozumná, navíc jí je vždy po porušení diety zle, sama si hlídá, co jíst, je skoro důslednější než já. Ale má to poněkud horší, má i alergii na vše mléčné, na soju a vůbec všechny luštěniny, takže my musíme hodně číst a hledat, co k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
16.10.12 20:47

D9ky moc. Jsem na to zvědavá. Manžel hned vyšiluje, že on to teba zaživa podstupovat nebude, že radši dietu bude dobrovolně držet bez biopsie :nevim:. Mě dělali kolonoskopii a taky se všude píše že podají tišící léky a ono nic. Na malýho se teda taky radši zeptám. Už trochu čtu a prý to má plno lidí, co o otm ani nevědí. Nechápu tedy proč není povinný nějaký celoplošný screening.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
16.10.12 21:19

Je třeba si najít doktora, který dává injekci. Nevím, jestli je řešení držet dietu bez potíží, bez diagnozy. Když nic jiného, máme 205 pojišťovnu a ta proplácí 1500 ročně na dietu, ale musí být potvrzení doktora. Navíc mě by to ani asi nedonutilo ji držet, vždy bych zvažovala, jestli třeba ji nedržím zbytečně a tam se nedá říct si, že třeba když si dám jen trochu, tak se nic nestane. To musí být úplná dieta.
Screening se dělá jen rodinám, kde to někdo má. U mě by to stejně nepomohlo, když mám krev negativní. Ale je fakt, že hodně lidí to neví a hodně obvoďáků i pediatrů se v tom skoro vůbec neorientuje, pro ně je to nemoc, kdy se nesmí normální chleba a je to jen u malých dětí. Jestli jste z okolí Ostravy, věděla bych o dobrém doktorovi. Ale pro dospělé (dceru vzal po ukecání, že už má aspoň 16).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.12 21:53

Ahoj malému 2 roky, zjistili doživotní bezlepkovou dietu asi před 2 měsíci, výsledky biopsie Mach 3,krev pozitivní vysoko na tři křížky a testy bohužel také. Mám ještě 2 starší syny a čeká je odběr krve a stejně tak mě i manžela, je prý strašně moc případů, že neměli žádné problémy a měli celiakii, taks e toho dost bojím. Já mám nějaké žaludeční potíže, taks i myslím, že to mám. Byla jsem na hadici z jara, ale nedělali mi přímo testy, měla jsem často žal. potíže. A řeknu vám, že bych to chtěla dobrovolně podstoupit znovu, to teda jistě nééé. Bylo to šílený. Tak že příští týden jdeme z dětima na krev a uvidí se, držte nám pěsti, pak se ozvu. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
17.10.12 10:51

@gabkalezakova Tak si můžeme držet palce navzájem, protože nás to čeká taky nejspíš všechny. Já si taky myslím, že to bude z mé strany, jelikož jsem jako dítě měla pořád zácpy, malá je má taky od mala. Moje máma diabetik, obě sestry štítnou žlázu. Z manželovy strany je vše ok.
@vokishka já mu taky říkám, že je to blbost, ale on se bojí a hend vyšiluje se vším, nevěří doktorům. Prý z krve to není 100%,nemám nic řešit dokud to není potvrzené. Ale já už se dívám preventivně co můžu za běžné potraviny nahradit bezlepkovými a docela se trefuju, že kupuju bezlepkové, aniž bych to věděla, např. rýži, olej-teda čerpala jsem z jakéhosi seznamu na stránkách, ale nevím jak moc aktuální to bude. Uvažuji o koupi toho katalogu http://www.vupp.cz/…ve/index.htm http://www.potravinybezlepku.cz/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
17.10.12 12:59

Ten katalog jsem zatím nepotřebovala, v podstatě vše se dá najít na netu. Ale občas nakupuju přes lékárnu: http://www.euro-zona.cz/?… a dát seznam bezlepkových potravin v lékárnách, je to modře označené v textu, vyjede vždy nový seznam. Mělo by to fungovat ve všech lékárnách, já si vždy napíšu seznam toho, co chci, mám tam firmu, název i to číslo, dám jim to, oni mi to objednají a druhý den to vyzvednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
17.10.12 13:03

Jé super, díky za odkaz na lékárnu, našla jsem tam tu naši. Sic lékárnice protivná jak činže, ale co už :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
17.10.12 13:09

Já jsem z toho všeho tak zmatená že doma lustruju kde co a vlastně nevím, co mám vůbec hledat. je mi jasný, že obiloviny, ale když tam nejsou je to tedy vhodné pro celiaka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
17.10.12 14:24

Buď je tam přímo napsáno, neobsahuje lepek nebo jako alergen nesmi být uvedený lepek. Když tam není jako alergen nic, tak se předpokládá, že tam lepek není. Nevím, odkus jste, ale kdyby se vám podařilo sem http://www.globus.cz/…poledne.html, bylo by to super, mají i ochutnávky a pěkně vysvětlí o co jde, na co si dát pozor. Taky teď bude něco v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.12 08:21

Ten ktalog je super věc, nevíš jak se dá objednat a kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
18.10.12 12:49

V lékárně, jak posílala odkaz vokishka-najdeš která je jejich odběratelem. Kody jsou na www.celiatica.cz. Já teda psala přímo na jejich str.,že chci objednat a pán byl tak moc hodný a bylo mu líto, že zaplatím za poštovný. + 77Kč…Tak zavolal na www.lekarna.cz a oni přislíbili, že katalog zalistují. Psala jsem mu, že máme velmi neochotnou a nepříjemnou lékárnici a že veškeré volné léčivo kupuji na jejich stránkách a on to takhle zařídil. Takže já objednám při další objednávce léků z lekárna. cz. Lékárnice jak dostala do ruky mast na výrobu tak u toho asi minutu vzdychala, nekecám…že prý nemá ingredience a musela bych čekat týden-podle mě spíš byla líná. No a vysvobodila jsem ji já, že jsem se ptala jestli mám jít teda jinam…Kdyby řekla rovnou, omlouvám se nemám muisíte čekat, nezkusíte jinde, tak to beru ale toto :pocitac:. Od té doby k ní nepáchnu A bylo toho více, neporadí apod.
Včera jsme koupili kukuřičnou mouku a manžel z ní pokoušel dělat placky, no výsledek katastrofa-drolilo se mu to. Ale moje kamarádka, která má skoro tříletého diabetika a celiaka říkala, že do vyšetření ji to nemáme upravovat aby nedošlo ke zkreslení výsledků :nevim:. Termín máme 26.11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
18.10.12 12:50
@vokishka píše:
Buď je tam přímo napsáno, neobsahuje lepek nebo jako alergen nesmi být uvedený lepek. Když tam není jako alergen nic, tak se předpokládá, že tam lepek není. Nevím, odkus jste, ale kdyby se vám podařilo sem http://www.globus.cz/…poledne.html, bylo by to super, mají i ochutnávky a pěkně vysvětlí o co jde, na co si dát pozor. Taky teď bude něco v Brně.

Koukala jsme na to a není to špatný, Čakovice máme skoro za rohem :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.12 13:13

Jasně, do té biopsie musíte jíst vše, aby se ukázalo přesně co tam je. Až budete mít výsledky, tak pak uvidíte. Držím pěsti a díky za info. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.7.14 21:10

Dobrý večer, mám dotaz můžete mi někdo říct co biopsie tenkého střeva obnáší u 5 letého syna? moc děkuji za jakoukoliv odpověď, a potom ještě jedna otázka budou syna uspávat mám strach aby se z narkozy probral jinak je uplně zdraví, můžete mě uklidnit kdo má s tím skušenosti moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek